|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak jest z tym porodem?
Moja siostra za kilka miesięcy rodzi. Ma już wybrany szpital. Jednak słyszala niepochlebne opinie o nim. WSzystkie koleżanki, które już rodziły naopowiadały jej,żę położne są nie miłe. Źle traktują po porodzie i nie pomagają. Czy mogłybyście napisać jak to jest? A możę któraś z was poleci szpital w Gdańsku mający znieczulenie i poród rodzinny?I chciałabym wiedziec jeszcze jak to jest z tym wybieraniem szpitali. Mozna pojsc do jakiego sie chce i powiedziec ze chce się obejrzec czym dysponuja?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak jest z tym porodem?
Odpowiedzi na Twoje pytania znajdziesz tu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
I tak w komfortowej sytuacji są osoby z większych miast gdzie jest kilka szpitali do wyboru.Ja mieszkam w Skierniewicach....miasto niecałe 50 tys...i jest jeden szpital.Nikt się nie zastanawia czy położne są miłe czy nie bo to nie ma większego znaczenia....chociaż nie jest tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jestem z Warszawy wiec chyba duze miasto i rzadko zdarza sie tak, ze kobieta rodzi w wybranym przez siebie szpitalu. u nas jest teraz taka sytuacja, ze brakuje miejsc i wiele ciezanych odsylana jest do jakis wioch pod wawa. takze nie bardzo ma sie wplyw na to gdzie sie trafi
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zyrardow? o fuuuj. nigdy w zyciu. odstrasza mnie to miasto zawsze jak przez nie przejezdzam
![]() swoja droga przeciez rejonizacji nie ma wiec mozesz sobie rodzic i we Wroclawiu jak Ci sie szpital spodoba i beda miejsca romsta w kazdym szpitalu powinni wpuscic Cie na oddzial i pozwolic obejrzec ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
W niemczech bralam kurs przygotowawczy do rodzenia, byl prowadzony przez polozne (prywatne, takie ktore pomagaja rodzic w domu). Polozna byla strasznie mila, pomocna, i duzo wiedziala, wiec jedna para zdecydowala sie ze wezma ja jako dodatkowa polozna przy porodzie w szpitalu. Wiec niezaleznie od tego jaka polozna beda mieli w szpitalu, ta jedna ktora znaja i ktora ich zna bedzie przy nich. I do tego bedzie caly czas, to tez jest wazne: szpitalne polozne sie zmieniaja, a taka ktory jest przy kobiecie caly czas duzo lepiej zna sytlacje, pamieta problemy i pragnienia rodzacej.
Mysle ze w Polsce tez jest cos takiego mozliwe. Zreszt m.in. z tej przyczyny rodzilam z poloznymi w domu, i bylo super.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Oj, ma. Trzeba tylko dobrze wybrać
![]() Ból jest sprawą indywidualną. Ja się na ten temat nie wypowiem bo miałam cc.
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jestem ze Skierniewic i słyszałam raczej dobre rzeczy o naszych położnych. Są opiekuńcze, pomagają przy pielęgnacji dziecka. Ostatnio na rodzinnej imprezie ciocia spytała czy wybrałam juz szpital. Troche sie zdiwiłam, bo dla mnie oczywiste było to, że urodzę w Skierniewicach. Może dlatego, że do głowy mi nie przyszło, że mogę wybrać sobie szpital. Ale znowu który? Przecież nie mam żadnej gwarancji, że w innym będzie mi lepiej, bo akurat może zdarzyc się tak, że w trakcie porodu położną będzie ząb bolał i będzie miała zły humor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
na drugie mam Irena
|
rodziłam bez znieczulenia a najważniejsze wtedy jest dziecko a nie ból
a łożysko to tylko jeszcze jeden skurcz i po krzyku ale potem najważniejsze jest już dziecko urodziłam wcześniaka w gdańsku a akademi medycznej szpital stary sale z odpadającą farbą prysznic jak w big braderze bez drzwi ale...opieka super super super więć te warunki nie miały takiego znaczenia ważne że mała żyje i jest zdrowa
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Rodzenie łozyska nie boli wcale. Porod hmmmm no coz boli. Nie ma innego wyjscia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
A jest ktoś z Siemianowic Śląskich?? U nas jest tylko jeden szpital - fakt nie daleko mam do Katowic ale jednak będę rodzic w siem-cach. Podobno szpital dobry i mało kto narzeka, jednak jeśli ktoś coś wie to chetnie sie dowiem jakie są opinie Wasze na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np bede rodzic nie w swoim miescie tylko w miescie obok.... u mnie jest szpital wojewodzki... dobre sprzety.... i lepsze wyposazenie jesli by cos sie działo z dzieckiem.... ale warunki i opieka jest katastrofalna.... 1 łazienka na caly oddzial, pielegniarki niemile, lekarze tez wredni, jeden jak bada to kobieta 2 dni z lozka z bolu wstac nie moze... ogolnie nikt nie poleca rodzenia w wojewodzkim, a rodzic chce w innym miescie w szpitalu powiatowym, ale obsluga super, łazienka na 2 sale... i mam lekarza prowadzacego prywatnie z tego szpitala ktory jest tam ordynatorem....a jesli sie jest pacjentka ordynatora to sie ma jak w niebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Co do porodu...jak zaczęły sie skurcze o 22 to ok 11 następnego dnia wybrałam sie do szpitala. Całą noc leżałam albo w wannie co koiło ból albo spacerowałam po mieszkaniu...byłam sama w domku a dodatkowo myślałam że to skurcze przepowiadające i że przejdzie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O proszę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem położną i piszę pracę magisterską odnośnie doświadczeń z PIERWSZEGO porodu, który odbył się w latach 2010-2012 lub 1970-19990.
Jeśli maja Panie chwilkę czasu, proszę o wypełnienie anonimowej ankiety dostępnej pod adresem: https://docs.google.com/spreadsheet/...NkVxeTdzelE6MQ Pozdrawiam i dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.