|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosba do mam i pozostalych wizazanek
Witam
Nie lubie o cos prosic, ale teraz jestem zmuszona. Przedstawie wam sytuacje w jakiej jestem. Jestem w 6 miesiacu ciazy. Tatus dzidziusia zostawil nas bez slowa 3tyg temu. Powiedzial ze nie kocha nas i jednak dziecka nie chce. Ja niestety nie mam zasilku. Jak bylismy razem to nie moglam pracowac bo byl zazdrosny, a ja glupia posluchalam. I teraz mam za swoje. Wiem ze glupio tak sie zalic obcym osoba... Teraz mieszkam u rodzicow ale latwo tez nie jest, tylko mama pracuje. Jako ciezarnej nie przysluguje mi zaden zasilek, wiadomo jak urodze i zaniose papiery odczekam jakisc czas to dostane becikowe i zasilek. Ale pieniedzy na lozeczko i wozek potrzebuje teraz. Jesli bedziecie mialy ochote przeslijcie co kolwiek, bo kazda zlotowka sie liczy dla mnie. ja za 3 miesiace rodze dlatego mam mala prosbe jesli mozecie i macie pampersy, kocyki, posciel, ciuszki, zabawki itp przeslijcie mi. Bardzo bede wdzieczna za to. Wysylajcie maile do mnie misio6782@wp.pl ja odpisze i przesle adres i numer konta. Za wszystko bede bardzo wdzieczna i z gory dziekuje. Kurcze ale naprawde mi glupio ze prosze was o to... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Prosba do mam i pozostalych wizazanek
Cytat:
![]() Jesli apel wizażanki w potrzebie jest prawdziwy,to oczywiście że współczuje sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Do autorki: chętnie pomogę, ale rzeczywiście potrzebne jest potwierdzenie twojego apelu. Niestety w internecie nie brakuje naciągaczy...
Może jakaś fotka (usg, karta ciąży). Sama nie wiem ...
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Izabelito, ależ co ci da usg czy karta ciąży? To może być przecież czyjakolwiek karta
![]() Szczerze? Na forum nieraz padały takie apele, dla mnie to niewiarygodne. Nie masz na rzeczy dla dziecka, ale na Internet jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja polecam zajrzeć na www.gartyzchaty.pl - tam ludzie oddają za darmo masę rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Złóz pozew o uznanie dziecka i alimenty i nie unos sie duma ,że nie bedziesz go o nic prosić bo to kasa nie dla ciebie ale dziecka.
Potem osrodek pomocy spolecznej. A rzeczy szukaj na forum lokalnym ,bedzie prosciej z dowozem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wam za rady. ale czy w tej chwili moge go rowniez pozwac? bo mi sie wydaje ze dopiero po urodzeniu dzidzi.
z gory dziekuje jestescie kochane. A jesli chodzi o internet to z telefonu mam darmowy a jak kazda mama napewno potwierdzi dziecko to ogromny wydatek w dzisiejszych czasach niestety. :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zwroc sie do Miejskiego Domu Opieki Spolecznej i popros o wywiad srodowiskowy.Babka przeliczy wasze dochodu tzn.wszystkich,ktorzy tam mieszkaja i moze dostaniecie zasilek na jedzenie,opał.Jezeli masz złe warunki mozesz złozyc wniosek o przydzielenie Ci mieszkania socjalnego. Idz do ciucholandu,tam mozna naprawde fajne ubranka wygrzebac za grosze.Popytaj kolezanek,znajomych moze one maja łózeczko itp... Poszukaj w necie na ogloszenia z twojego miasta moze tam jest ktos kto odda rzeczy za darmo albo za niewielka oplata... Naprawde pomogłabym,ale ja juz daawno rozdałam rzeczy i ubranka niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
i tak zrobie. W sumie macie racje trzeba wziac sie w garsc. Tylko najgorzej z lozeczkiem... ale cos sie wymysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hmm powiem szczeże że nikomu nie życze takiej sytuacji... jedyne co możesz zrobić to zacznij walczyć o Coś cokolwiek nie może tak być że nic nie można zrobić... i nie trać nadziei.. nie jesteś sama. jest wiele kobiet w twojej sytuacji..
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zajmij sie sprawa teraz ,poszukaj w swoi miescie darmowych porad prawnych ,przy sadach organizuja takie poradnie ,tam cie pokieruja co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeśli ojciec dziecka jest Twoim mężem, masz prawo uzyskać od niego alimenty na siebie w trakcie trwania ciąży. Nie wiem jak sytuacja się przedstawia kiedy nie jesteście małżeństwem. Zgłoś się do MOPSu oraz Centrum Pomocy Rodzinie - tam możesz dostać wsparcie w postaci darmowych porad prawnych, pomocy psychologicznej. Popytaj koleżanki, rodzinę, może ktoś ma ubranka po dzieciach. Jeśli jesteś z pomorza to chętnie się z Tobą spotkam i w razie czego postaram pomóc. Trzymaj się i dbaj o maleństwo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.