|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
seks a okres
Drogie wizażystki, może wy rozwiejecie moje wątpliwości. Czy jest możliwe, że uprawianie seksu dzień przed wyliczoną datą rozpoczęcia okresu, powoduje jego opóźnienie, a następnie bardzo bolesny początek i bardziej intensywny przebieg? bo coś takiego zauważyłam u siebie swego czasu, teraz co prawda sytuacja się powtórzyła, okres mi się spóźnia, a ja przeżywam stres związany z faktem, że kochałam się bez zabezpieczeń ;x
|
|
|
|
|
#2 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: seks a okres
Cytat:
ja słyszałam ze powoduje przyśpieszenie , ale u siebie nic takiego nie zaobserwowałam
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
a ja tu w histerię wpadam, że mogę być w ciąży :<
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Jeśli kochałaś się bez zabezpieczenia to jak najbardziej schiza ciążowa jest na miejscu
![]() Seks nie przyspiesza raczej okresu... |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
ale kobieta jest przecież bezpłodna przed okresem... zwariuję :<
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
dość wątpliwym szczęśliwcem, cieszyłabym się z tego za 2-3 lata, ale jeszcze nie teraz ;x
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Kochałaś się z facetem bez zabezpieczenia to oczywistym jest że możesz być w ciąży.
Skoro nie jesteś gotowa na zostanie matka, to mogłas wcześniej o tym pomyślec.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób test 14 dni po stosunku.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
autorce wątku nic tylko pogratulować ynteligencji
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autorko, ile masz lat że zapomniałaś o zabezpieczeniu?
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
no moja znaloma tez uwazala ze dzien przed spodziewanym okresem jest bezplodna i kochala sie bez zabezpieczenia... oczywiscie w ciaze, ktorej nie chciala, zaszla... biadolila, ze nie jest gotowa na dziecko (a na seks bez gumki juz tak) i chyba z tego biadolenia poronila...
porazka po prostu... trezba myslec przed a nie po, bo wtedy to juz jest za pozno...
|
|
#14 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#15 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
lat mam 23 i o zabezpieczeniach w zwyczaju mam pamiętać, a tu no cóż, wyszło raz przypadkiem bez ;x ale test wyszedł negatywny, okres się pojawił, wiec jest dobrze
a w zasadzie to bardziej mnie intryguje teraz czy tylko u mnie występuje taka zależność jak w pierwszym poście pomiędzy stosunkiem a okresem, czy któraś może u siebie też to zauważyła
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Nie zauważyłam u siebie niczego takiego. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałabym raczej tak: uprawiasz seks bez zabezpieczeń = jesteś gotowa na potomstwo. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
gumki pękają, tabletki czasem zawiodą a czasem jakiś błąd itd. nie ma 100proc pewności przy żadnej metodzie, trzeba się liczyć z tym, że można być w ciąży a nie potem zdziwienie i szok jak to się stało. jak się podejmuje decyzje o współżyciu to trzeba myśleć o każdym aspekcie a nie bez problemowe myślenie e tam w ciąży nie chce być to nie będe. gdzieś czytałam że 90%ciąż to wpadki, nie sądze że ta 90%par sie nie zabezpiecza w ogóle.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
A ja Wam powiem , że mi też się spóźnia jeżeli kocham się przed okresem. U mnie normalne. Schizy ciążowe też się zdarzają pomimo tego , że sie zabezpieczamy
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do glownego zapytania naszej Autorki, to jesli chodzi o mnie to wspolzyje z moim Partnerem, kiedy mamy na to ochote, czasem nawet to wychodzi na dzien przed okresem, badz ten czas w trakcie. Oczywiscie zawsze z zabezpieczeniem. I jeszcze nigdy nie zauwazylam, zeby seks przyspieszal, badz opoznial okres. Osobiscie, kategorycznie uznalabym to za jakas nieprawidlowosc organizmu i polecila Ci wizyte u ginekologa. Tak tez gdzies wyczytalam. Lekarz najlepiej rozwieje Twoje watpliwosci. ![]() Aaa, i jeszcze jedna uwaga na przyszlosc.. Jesli juz raz zdarzy Ci sie nie pomyslec wczesniej o zabezpieczeniu i uprawiac seks z partnerem (czego lepiej jest uniknac, jesli sie nie chce miec dzieci) to azeby nie przezywac traumatycznych mysli, polecialabym na Twoim miejscu jak najszybciej do ginekologa po Postinor.
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdyby ludzie uprawiali seks tylko wtedy, gdy są gotowi na dziecko, to ci, którzy nigdy nie chcieli, nie chcą i nie będą chcieć potomka, powinni dożywotnio pozostać dziewicami/prawiczkami. Czy to nie paranoja? O tym, że 90% ciąż to wpadki, pierwsze słyszę. Nawet przy NPR liczba wpadek to ok. 30-40%, a Ty mówisz, że przy ODPOWIEDNIM stosowaniu antykoncepcji hormonalnej czy mechanicznej, ta liczba jest ponad dwukrotnie wyższa? Albo coś Ci się pomyliło, albo źródło, z którego masz te informacje jest baaardzo nierzetelne.
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po to są zabezpieczenia, żeby móc cieszyć się seksem, po prostu. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
ja tak mam, ale po wizycie u ginekologa dowiedziałam się u mnie to wynika ze stresu. Choć szczerze mówiąc mam DUŻE wątpliwości do tej rozkminy psychologicznej mojego gin
. biorę tabletki, dodatkowo stosujemy gumki jak trzeba, na przykład po antybiotykach? przesada? może? ale właśnie dlatego że tak bardzo jestem ostrożna, to po stosunku podświadomie i tak się boję, denerwuje i czasem się spóźnia, co przy tabletkach nie powinno mieć miejsca.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;22525076]Postinoru już nie ma, jest Escapelle.[/QUOTE]
Masz slusznosc ![]() Na szczescie, ani po jedna, ani po druga nie musialam leciec do swojego gina, stad moje zawieruszenie
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest na odwrót gdy uprawiam seks z moim tż przed miesiączką to lepiej ją znosze. mięśnie są rozluźnione i nie boli.
|
|
|
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
Ja po przeczytaniu danych dotyczących tabletek branych REGULARNIE, pomijając wypadki wymiotów i biegunki (o których przecież wiem, że się zdarzyły), wierzę im i nie stosuję dodatkowych metod. W końcu po to je biorę, żeby o nim nie myśleć. A ten jeden na sto przypadek też nie zaowocowałby u mnie dzieckiem.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

, ale u siebie nic takiego nie zaobserwowałam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(30/30)