|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
i co z obwislym brzuchem po ciazy?
No tak , strasznie balam sie ze w ciazy bede chodzila jak slonica, a potem nie zrzuce kilogramow. Mialam przed ciaza nadwage (10kg. teraz minelo 6 tygodni po urodzeniu mojej coreczki a ja waze mniej niz przed ciaza i wisi mi skora na brzuchu. Gienek nie pozwala jeszcze cwiczyc wiec co robic<???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: i co z obwislym brzuchem po ciazy?
Ja nosiłam pas ściągający.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Cwiczeniami wzmocnisz mięśnie ale to nie wszystko. Jesli nie ma powikłań i nie wystepują krwawienia to idealny czas aby przystapić do rewitalizacji po porodzie z wykorzystaniem specjalistycznego masażu. Jesli przegapi się 2-4 miesiace po urodzeniu dziecka, to następne miesiace przynoszą dużo mniejsze rezultaty w przywracaniu skóry do normy.
Z jednej strony nie można tego zrobic zbyt wcześnie z drugiej zbyt póżno. 2 msc. po porodzie to idealny czas do wykonywania ujedrniajacych masaży. Nic siłowego, poprostu precyzyjny masaż tkanki łacznej, ujędrnianie skóry i ewentualne zmniejszenie rozstepów. No może to ciebie nie pocieszy, ale taki masaż potrafi wykonać jedynie specjalista który jest w temacie, masażysta terapeuta. A ze swojej strony nawilżanie, pielęgnacja... no ale to już temat dla kosmetyczki. Powodzenia, rezultaty czasem bywają niewiarygodne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A jak ja urodziłam 3 lata temu to jest jeszcze dla mnie jakaś szansa by skóra na brzuchu "wstąpiła się"? Tzn. mam wokół pępka zmarszczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zawsze jest szansa, może nie spełnią się oczekiwania do końca, ale warto, zawsze warto!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A możemy dostać jakies bliższe wskazówki np. do automasażu (może jakieś linki)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Brzuch brzucham, ja to bym chciała się dowiedzieć co z owisłymi piersiami??? Masaż w tym przypdku też wskazany?
![]() Taki miałam ładny i jędrny biust, po pierwszym dziecku też nie było najgorzej, ale drugie.... co ja chciałam od tego biustu??? Teraz mam 2 naleśniki a nie biust ![]() pozdrawiam przyszłe mamy Klarysa co jej zwisa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oj Klarysa,żebyś Ty wiedziała jak bardzo Cię rozumiem.Ja też w miejscu piersi mam teraz dwa naleśniki(i mam dopiero jedno dziecko!).Wszystko w porządku jest w ciągu dnia,mam super podtrzymujące biustonosze,ale to co się dzieje po zdjęciu ich...to nie da się opisać.Zresztą,co ja Ci tłumaczę,wiesz jak to jest.Ja już się z tym pogodziłam,nie wierzę,że da się coś zrobić.Rekompensuje mi to widok małej,zdrowej i wesołej,przecież to dla niej straciłam jędrne piersi.Buziaczki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Oj Klarysa,żebyś Ty wiedziała jak bardzo Cię rozumiem.Ja też w miejscu piersi mam teraz dwa naleśniki(i mam dopiero jedno dziecko!).Wszystko w porządku jest w ciągu dnia,mam super podtrzymujące biustonosze,ale to co się dzieje po zdjęciu ich...to nie da się opisać.Zresztą,co ja Ci tłumaczę,wiesz jak to jest.Ja już się z tym pogodziłam,nie wierzę,że da się coś zrobić.Rekompensuje mi to widok małej,zdrowej i wesołej,przecież to dla niej straciłam jędrne piersi.Buziaczki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Silvia napisał(a):
>Rekompensuje mi to widok małej,zdrowej i wesołej,przecież to dla niej straciłam jędrne piersi.Buziaczki!! Że tak sobie pozwolę odbiec nieco od tematu, to byłam kiedyś na pieknym ślubie i tam na kazaniu ksiądz powiedział.. "i nie bójcie się mieć dzieci, bo kobiety często boją się coś stracić, a macierzyństwo jest jak kwiat dzikiej róży... najpierw jest dzika i piękna a potem oddaje swoje płatki by oddać owoc, a wtedy on(owoc) staje się najważniejszy..." Cóż, mi opadły nie tylko płatki ![]() ![]() Pozdrawiam > |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
pięknie powiedziane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja czy ksiądz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ksiądz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.