Nawracająca nadżerka i zapalenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 21:56   #1
szu86
Przyczajenie

Nawracająca nadżerka i zapalenia

Witam serdeczne! Mam 22 lata i od kiedy pamiętam miałam upławy i problemy z zapaleniem pochwy. Doszło do tego, że pojawiła się u mnie nadżerka, ze względu na wielkość lekarz zalecił zabieg - metodą laserową, wycinanie. Zabieg miałam rok temu w lutym. Tak 3 miesiące czułam się dobrze, potem znowu pojawiły się zapalenia a wraz z nimi nadżerka. Nie chciałam znów jej wycinać no ale leki nie pomagały i bardzo mnie bolało. W tym roku w lutym miałam ponownie wycinaną nadżerkę, czułam się po zabiegu ciągle źle, po dwóch tygodniach lekarz powtórzył zabieg gdyż stwierdził, że wdało się zakażenie ale nie wytłumaczył jak to się stało, nie współżyłam od czasu zabiegów. Po tym zabiegu (a był dwa tygodnie temu) jeszcze gorzej się czuje, bóle brzucha, pieczenie i suchość pochwy, biegunki, w dodatku nie mam okresu, powinien być jakieś 6dni temu, dodam że czuje się jak przy okresie, niewielka ilość jakiegoś płynu brązowego mi wycieka., co to może być? Czym to może być spowodowane? Jak mam wyleczyć tą nadżerkę i zapalenia? Miałam różnych lekarzy i nic. Martwię się czy to nie ciąża, współżyłam miesiąc temu ale używając prezerwatywy, było to zaraz po okresie (2-3dni) więc by wychodziło, że to i tak dni niepłodne. Proszę o radę
szu86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 22:00   #2
madzya
Rozeznanie

Dot.: Nawracająca nadżerka i zapalenia

na moje to ciaza nie jest , ale kurcze coś jest nie tak. Ginekolog powinien Cię uprzedzić, że może coś takiego wystąpić, a jesli nie?
Najlepiej to umów się na jak najszybsza wizytę, on Ci wszystko najlepiej wytłumaczy, wkońcu jako pacjentka masz prawo wiedzieć co się dzieje.
madzya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 22:10   #3
szu86
Przyczajenie

Mam wizytę w środę, boję się że znów będzie mi coś wycinał Musze znaleźć innego lekarza, ten mnie nigdy nie informuje o możliwych komplikacjach, nawrotach itp. za to ma najlepiej wyposażony gabinet więc badania powinny być dokładne. Nigdy nie miałam regularnych miesiączek ale teraz to już za długo no i te ciągłe skurcze, że zgięta w pół niekiedy chodzę.
szu86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 22:41   #4
madzya
Rozeznanie

nie strasz. ja nie pamiętam kiedy miesiączkowałam prawidłowo .....
madzya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 13:06   #5
betana7
Przyczajenie

Witam serdeczne! Mam 22 lata i od kiedy pamiętam miałam upławy i problemy z zapaleniem pochwy. Doszło do tego, że pojawiła się u mnie nadżerka, ze względu na wielkość lekarz zalecił zabieg - metodą laserową, wycinanie. Zabieg miałam rok temu w lutym. Tak 3 miesiące czułam się dobrze, potem znowu pojawiły się zapalenia a wraz z nimi nadżerka. Nie chciałam znów jej wycinać no ale leki nie pomagały i bardzo mnie bolało. W tym roku w lutym miałam ponownie wycinaną nadżerkę, czułam się po zabiegu ciągle źle, po dwóch tygodniach lekarz powtórzył zabieg gdyż stwierdził, że wdało się zakażenie ale nie wytłumaczył jak to się stało, nie współżyłam od czasu zabiegów. Po tym zabiegu (a był dwa tygodnie temu) jeszcze gorzej się czuje, bóle brzucha, pieczenie i suchość pochwy, biegunki, w dodatku nie mam okresu, powinien być jakieś 6dni temu, dodam że czuje się jak przy okresie, niewielka ilość jakiegoś płynu brązowego mi wycieka., co to może być? Czym to może być spowodowane? Jak mam wyleczyć tą nadżerkę i zapalenia? Miałam różnych lekarzy i nic. Martwię się czy to nie ciąża, współżyłam miesiąc temu ale używając prezerwatywy, było to zaraz po okresie (2-3dni) więc by wychodziło, że to i tak dni niepłodne. Proszę o radę
Szu 86
koniecznie napisz ,czy wszystko u Ciebie dobrze ,bo się zaczynamy martwić
pozdrawiam
Beata
betana7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości