|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ginekolog i NPR
Jutro idę na pierwszą wizytę do nowego ginekologa po 3 - letniej przerwie. Wiele się u mnie pozmieniało odkąd byłam ostatni raz - wyszłam za mąż i stosujemy NPR. Nie mówię raczej nikomu o tym, bo zwykle spotykam się z wyśmiewaniem tych metod jako przykładu zdewocenia. Ponieważ oboje chcieliśmy kościelnego ślubu chcieliśmy być konsekwentni w swoim wyborze.
Mam jednak pewne obawy - czy kiedykolwiek spotkałyście się z wyśmianiem tej metody przez lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ginekolog i NPR
lekarzowi nic do tego i jeśli jakikolwiek za cokolwiek by mnie wyśmiał, to ja bym go wyśmiała na wszystkich portalach internetowych służących wymianie opinii o lekarzach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czasami mozna znależc lekarza który preferuje takie metody i ma doświadczenie w NPR.
Z drugiej strony żaden lekarz nie ma prawa cie wyśmiewać . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to co, niepotrzebnie się stresuję?
mi jest dobrze z tym że tak robię, jak długo nikt nie wie że tak jest... nikomu się nie chwalę tym, bo to prywatna sprawa, ale kiedyś w pracy zostałam przyparta do muru i po tym jak powiedziałam prawdę miałam przechlapane... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wyśmiać cię nie ma prawa ale to się podobno dość często zdarza. Bywa też i to chyba częściej, że lekarz nie ma pojęcia o NPR.
Raczej polecam znaleźć kogoś kto się na tym zna. Unika się niepotrzebnego tłumaczenia i nie trzeba odmawiać recept na tabletki za każdym razem. Może znajdziesz jakiegoś lekarza z tej listy http://npr.pl//index.php/content/view/37/50/ lub tej http://wiki.28dni.pl/wiki:listaginekologow Ja mogę tylko polecić lekarza w Krakowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, niestety mieszkam na drugim końcu Polski....
Jejku, nie wyobrażam sobie żeby lekarz miał mi na siłę wciskać tabletki - nigdy ich nie brałam i nie chcę brać... No nic, pójdę jutro i jak kiepsko trafię to najwyżej faktycznie wypróbuję któregoś z lekarzy ze stronek, które podałaś.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.