|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pękające dłonie
Witam, mam problem z pękającą skóra wokół paznokci, kremy nie pomagają, albo przynoszą ulgę na krótko.
Czy ktoś coś poleci? Jakieś maseczki domowe albo dobry krem? Może coś z biochemii urody? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pękające dłonie
Najprościej? Oliwa z oliwek.
Z kremów czerwony Garnier polecam.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
cerkoderm
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oliwę z oliwek wsmarowuje codziennie, ale codziennie przy pracach typowo domowych ręce od nowa się podrażniają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nauczyć się wykonywać prace domowe w rękawiczkach oraz regularnie smarować dłonie kremem, najlepiej mieć kilka poustawianych w różnych miejscach. Na noc stosować bogatsze kremy grubszą warstwą. Poza tym testować, co skórze przynosi ulgę a co nie. Np u mnie tak zachwalany mocznik pogarsza tylko stan skóry, więc trzymam się z dala, ale u wielu daje rewelacyjne efekty. U mnie najlepiej sprawdza się klasyka czyli kremy bazujące na parafinie, to jest świetny emolient dla suchej skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A moze masz jakies braki w organizmie? Za mlodych lat pekaly mi opuszki palcow, wrecz do krwi. Z racji wieku , nie wykonywalam jeszcze wtedy prac domowych takich jak zmywanie naczyn, wiec przczyna nie bylo moczenie rak w wodzie z detergentem. Ktoregos dnia mama poszla do apteki i za porada aptekarki nakazala lykac witaminy A + D3 ( jesli dobrze pamietam to byly te dwie witaminy w listku, kapsulki byly zelowe okragle, dosc male kuleczki) i juz po paru dniach widac bylo poprawe. Skora sie sama zaleczyla, ja oczywiscie listek wybralam do konca. Pare razy jeszcze zdarzylo mi sie cos takiego w tamtych czasach i za kazdym razem lykanie tych zelowych kuleczek przynosilo efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Znam ten problem. Niezależnie od pory roku, niezależnie od pogody.
Mi bardzo pomogło olejowanie. Miałam na celu polepszenie stanu paznokci, a i dłoniom pomogłam. Dodatkowo "stuningowałam" olejami (lnianym i ze słodkich migdałów) kremy do rąk i widzę ogromną poprawę. Odkąd stosuję taką kurację nic nie pęka, nie piecze i nie swędzi z przesuszenia. Z tym, że smaruję dłonie tysiąc razy dziennie. Spróbuj może i u Ciebie się sprawdzi
"Take what you need and be on your way" Edytowane przez Martinezzzz Czas edycji: 2015-01-08 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.