![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kryzys u brzuchatek - pomóżcie!!
Drogie dziewczyny, spotkałam się już na tym forum z niesamowitą pomysłowością i twórczością wizażanek i postanowiałm zwrócić się do was z następującą prośbą...
Otóż cieżko jest dostać coś fajnego dla kobiet w ciąży, sklepy traktują ten okres naszego życia jako coś szarego i ponurego, proponując nam ubiore w takich właśnie kolorach, o fasonach nie wspomnę... My też chcemy być kolorowe i seksowne!! W końcu to właśnie teraz jesteśmy najbardziej kobiece!! Oprócz kolorów brakuje nam często funduszy na ciuszki, które nie żadko możemy nosić tylko kilka tygodni. Poszukujemy pomysłu na sympatyczne ciuszki ciążowe, może któraś z was szyła sobie coś takiego, albo znalazła sposób na to, żeby ładnie prezentować się z brzuszkiem? My kochamy nasze brzuszki i chcemy wyglądać na szczęśliwe i radosne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kryzys u brzuchatek - pomóżcie!!
W BURDZIE czasami zamieszczane są wykroje dla "brzuchatek" - jeżeli potrafisz szyć to może idź tym tropem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Ponawiam prośbe Asi
![]() Może ktos ma w swojej burdzie albo innym czasopiśmie lub na kompie wykroje DLA KOBIET W CIĄŻY Plisss! ![]() Pomóżcie ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
bardzo fajne ciuszki na Ten Piekny Okres mozna znalezc w H&M,sa po prostu boskie. Ale jesli brakuje na nie pieniazkow, to mozecie sobie np. przymierzyc lub obejrzec dokladnie i uszyc cos na wzor na przyklad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja znalazłam na allegro nową spódniczkę, była za 29zł, więc stwierdziłam, że to nie jest duży koszt i zaryzykowałam. Zmierzyłam się dokładnie i złożyłam zamówienie. Spódniczka jest bomba, super wygodna, z gumką z tyłu, wiec w razie powiększania się brzuszka można nosic i nosić i "na żywo" wygląda lepiej niz na zdjęciu, do tego jest uszyta bardzo dobrze, z dobrego materiału. Jak na taką cenę to poprostu bomba. Spódniczka jest firmy Heymama, producenta odzieży ciążowej, dostępne dwa kolory i każdy rozmiar. Każdą osobę zainteresowaną proszę o kontakt na maila, dam namiar na aukcję. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio podpatrzyłam coś ekstra na letnie brzuszki!!! Nie wiem niestety czy uda mi się to opisać, a zdjęć nie znalazłam, za to widziałam to w sklepie w Galerii Mokotów (taki potwornie drogi z odzieżą ciążową).... No dobra, ale postaram się opisać o co mi chodzi.
To taki pas z bawełny (szarfa, chusta) wykonana z baweły pewnie z lycra, która się zakłada pod odzież na brzuch. Można wtedy nosić bluzeczki sprzed ciąży, bo pomimo tego, że są za krótkie to nie wystaje spod nich brzuch, a właśnie ten pas z materiału i tak samo można wykorzystać biodrówki spódniczki czy spodnie, bo nie wystaje brzuch a własnie eleastyczny materiał, któy dodatkowo można pomarszczyć poziomo. Wyląda to naprawdę zawodowo! tak sobie myślę, że pewnie da się to zrobić z jakiejś starszej bluzeczki trochę bawelnianej i lekko elastycznej.... Będę szukać zdjęć bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
takie zdjecia udalo mi się znależć.... może się przydadzą... Mnie jeszcze chodzi o coś innego, ale pomysły z szalami tez są super....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A moja sis gdy była w ciąży poszła do ciucholandu i tam nabyła za niewielkie pieniądze spodnie jeansowe na gumie i z przodu miejsce na brzuszek, widziałam tam też inne rzeczy, może warto zajrzeć?? Poza tym bluzki typu tunika bardzo ładnie będą zakrywać i eksponować brzuszki. Poszukam coś i wam wkleje
![]() Wejdźcie na ten adres http://www.ma-ma.pl/ całkiem fajne i tanie ciuszki a teraz coś co obiecałam. I mam ten pas o którym wspominałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
i dalej, może was natchnie na szycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Aaa moja siostra miała też ogrodniczkę sztruksową za dużą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nareszcie wątek dostał "życia". Cieszę się, bo znalazłam tu dla siebie parę interesujacych rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzięki za różnorodne propozycje
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam brzuchatkę Apsiczkę i inne dziewczyny z forum ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
moze ten link tez was natchnie...to jest adres sklepu internetowego. ceny sa tam kosmiczne, ale, sa fotki z ubraniami. moze to troche pomoze... http://www.mamaija.ig.pl
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Tu sa swietne ciuszki,mozna poogladac
![]() http://www.avenue-des-bebes.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
w okresie letnim jak jest bardzo cieplo mozna noscic bluzki kotre ostania sa abrdzo modne czyli obcisle na biuscie na na brzuchu duuuzy luuz
![]() a moze przehjdz sie do skleepow z ubrania ciazowa ..chyba w kazydm miescie sie znajdzie taki sklep
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
http://www.oldnavy.com/asp/dept.asp?wdid=800
Tu sa rozne ciuszki, moze cos wypatrzysz ciekawego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
ja uwazam ze w tej chwili jest w Polsce tyle firm, ktore robia fajne ciuszki dla kobiet w ciazy!
Zobacz www.lucija.pl - jesli szukasz cos do biura, www.happymum.pl lub www.bebefield.pl -cos wygodnego do wszystkich okazji; www.9fashion.pl pozdrawiam tonni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dla szyjących brzuchatek
![]() Ja sama jak szyję, to muszę mieć wszystko pokazane krok po kroku, więc korzystam z wykrojów Burdy (ale nie z czasopisma, tylko z katalogu dostępnego w pasmanteriach i sklepach z tkaninami), a także zamawiam wykroje Ottobre Design: http://www.ottobre.fi/ottobre_design...ns/index.html# , widziałam też fajne na Vogue Patterns (ale dziś strona mi się nie otwiera). Edytowane przez Agna_Iolanthe Czas edycji: 2011-10-11 o 14:54 Powód: nieaktualna wymiana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szycie ubrań ciążowych
Ja wprawdzie nie mam wykrtojów ale podaję Ci linka do wątka wizażowego gdzie dużo o ciuszkach "dla brzuchatek"
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=tunika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Szukałam dla koleżanki wykroju. Ponieważ link może byc kiedyś nieaktualny, zostawiam skany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
c.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
i
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
i jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
i na koniec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie!
Po długich poszukiwaniach znalazłam stronkę, na której można zamówic wykroje burdy- w tym ciążowe. Tych dla nas- ciężarówek nie ma zbyt wiele (zdaje sie 10) ale zawsze można później pokombinować. Wejdźcie , wybierzcie kategorie i macie podgląd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
JaJoszka super link
![]() Dziewczyny niedawno kupilan pas ciazowy - rewelacja - nic nie cisnie, fajnie trzyma, moge nosic spodnie w ktore juz sie nie mieszcze, ladnie opina brzuszek przytrzymujac niedopiety suwak ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Cześć! Rodzić zaczęłam w dzień dziecka - skończyłam tuz po
![]() Moim problemem było to, że wszystko jest szyte na jakieś wieloryby a w ciuchach nawet markowych po prostu tonęłam. Mam 170 i jestem raczej szczupłą. Brzuch miałam oooogrooomny ale biodra nie poszły w szerz ani ramiona itd. Albo więc szyłam coś dopasowanego z wersją gumową z tyłu (przynajmniej pupa wyglądała na pupę a nie na zad wielbłąda) albo zwężałam sklepową produkcję. dodając patent z gumką. Pozdrawiam, Ba-ha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja też jestem w ciąży (znowu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.