|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problemy z cerą
Mam problem z cerą, a dokładniej z wypryskami szczególnie na policzkach i brodzie. Już od kilku miesięcy do mycia twarzy używam Soraya Care&Control i kremu do twarzy Benzacne, który działa wysuszająco (mam cerę tłustą). Ostatnio zaczęłam także używać kremu likwidującego blizny potrądzikowe również z serii Care&Control. Mój problem polega na tym, że wszystko to co używam do twarzy tak naprawdę mi nie pomaga. Jeśli już uda mi się zwalczyć część wyprysków to ten sam problem pojawia się od nowa. Nie wiem co powinnam zmienić żeby wygląd mojej cery poprawił się na stałe. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problemy z cerą
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
ja z trądzikiem walcze od 5 lat , i najbardziej pomógł mi DUAC . stosowałam go przez ok. pół roku - był świetny ! teraz mam EPIDUO od 1 miesiaca i również jestem zadowolona . też mam tłustą skórę i juz nie mogę wytzrymać =( zastanawiałam się nad kuracją Aknenorminem (doustne izotretynoiny) , bo niestety antybiotyki nie wiele pomogły .
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
z leków na receptę dobry jest też Aknenormin, ale to jest retinoid doustny, także również jest na receptę i wyraźne zalecenie lekarza!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam lekarza jakiegoś specjalniego.
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
a ja po 10 latach walki - nie. dopiero gdy zaczelam sama dzialac - na wlasna reke- mam twarz w 90% wyleczona. zostaly mi jedynie zaskorniki zamkniete i przebarwienia na plecach. teraz szykuje sie na 2 mikrodermabrazje - po pierwszej jestem srednio zadowolona.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.