|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o poradę
Witam.
Jestem nowa na forum a przede wszystkim dopiero uczę się decoupagu. Bardzo chciałabym dojść w tym co robię, a robię to bo po prostu lubię, do jakiegoś dobrego poziomu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o poradę
Witaj na wizażu !!!!
Fantastyczne prace ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję.
Mi jednak wydaje się, że czegoś im brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hej kochana. jak na pierwsze prace to rzeczywiście bardzo fajnie. widzę, że i kraka użyłaś i cieniować próbujesz, także nie jest źle i nie bądź tak bardzo samokrytyczna.
a to moje rady na przyszłość: chustecznik z sową, ładnie wyszedł ci krak na wieczku, chociaż ja bym uzyła bardziej kontrastowych kolorów. poza tym ten zielony pasek na rogach mi tak średnio pasuje. i sama krawędź dziwnie wykończona. wygląda tak jakbyś maznęła farbą, aby zakryć niedokładnie wyciętą serwetkę. pudełko z koniczynką najpiękniejsze, ładnie rozmieszczone motywy, ale troszkę widać wycięte serwetki, więc albo następnym razem bardzo dokładnie wytnij motyw z serwetki, albo tak wycieniuj aby motyw wtopił się tło jakim pomalowałaś przedmiot. pudełko chińskie ma bardzo ładne wieczko, ale dół pudełka nie pasuje do góry, ani kolorystycznie, ani wcale. albo zostaw dół czarny, albo może czerwony?? a może złoty? ja bym nawet zrobiła dół czarny i na to jakiś delikatny wzorek czerwony albo złoty gdzieniegdzie. lusterko było lepsze gdybyś wycięła kotki dokładnie. na pudełku z zebrami widać marszczenia serwetki. jeśli naklejasz bardzo duży motyw na całą powierzchnie może spróbuj metody klejenia na żelazko?? ale fajnie, że dół pudełka pomalowałaś w zebrę, bardzo ładnie się komponuję z górą. także duży plus za to. pudełko z kwiatem. bardzo duże i ładne spękania, mi brakuje tylko cieniowania przy kwiatku. i znów mam małe ale do dołu pudełka. ten czerwony kwiatek (??) średnio mi pasuje do tego dużego żółtego kwiatu. nie wiem czy to ten sam motyw czy jakiś całkowicie inny, ale coś mi się tu nie zgrywa. no i troszkę mały napis się gubi w tych dużych spękaniach. pamiętaj, że jak używasz kraka, to farby na kraku nie poprawiaj, bo zniszczysz i zamażesz efekt spękań. wszystkie prace wymagają wielokrotnego lakierowania. życzę Ci powodzenia w dalszych zmaganiach artystycznych, i dużo cierpliwości w decoupagu ![]() ćwicz i próbuj ile się da i oczywiście pochwal się kolejnymi pracami ![]() całuski!! Domcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za cenne uwagi. Właśnie problem tkwi w tym, że nie wiem jak cieniować:/ jeżeli chodzi o szkatułkę z kwiatem to ten czerwony motyw to z jednej serwetki i to chyba są owoce magnolii choć nie jestem do końca przekonana. Boki od sowy pomalowane na siwo i rzeczywiście nie do końca wyszły(brak odpowiedniego pędzelka chyba). Właśnie jakich pędzelków używacie?
Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jest całe podforum o decoupage.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zmarszczek dokładnie jak KAthinna mowi, zobacz do podforum o decoupage, tam bedziesz miala wiadomosci o pedzlach, papierze sciernym, krakach, cieniowaniu itp.
ale i tak najwazniejsza jest praktyka, poogladaj sobie prace innych. ja tez nie jestem ekspertem, ale cieniowac ucze sie, obserwujac innych i staram sie robic tak samo. jesli na przyklad chce zrobic prace w tulipany. ale nie wiem jak to wycieniowac, wkomponowac to szukam w sieci pracy podobnej, i patrze jak ktos inny to zrobil. i staram sie zrobic podobnie. nic sie nie martw, bedzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.