|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nieregularne rozłożenie tkanki
Witam,
Szukałam tego typu wątków, jednak większość z nich dotyczy maskowania problemu, zamiast jego likwidacji. Chciałabym poradzić się Was, jak pozbyć się raz na zawsze tłuszczu, który w moim przypadku zbiera się na boczkach, pupie i udach, szczególnie po zewnętrznej ich stronie. Na brzuchu mniej. Wygląda to niezbyt dobrze, ponieważ od góry jestem bardzo szczupła. Odchudzam się już drugi rok, ćwiczyłam, stosuję dietę, dziewczyny proszę pomóżcie bo brakuje mi już na to siły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieregularne rozłożenie tkanki
To, co opisujesz, to typowe objawy figury typu gruszka
![]() Dieta sama tego nie ruszy, to pewne. Na spalanie tluszczu - przy czym zaznaczmy, ze bedzie sie spalal rownomiernie z calego ciala - aeroby. 4-5 razy w tygodniu, po 30-45 minut. I jesc z minimalnym deficytem kalorycznym ![]() Dopiero, gdy tluszcz sie ruszy mozna wprowadzic cwiczenia modelujace na te partie ciala. Na uda dobrze robi tzw. motylek-agrafka. I pamietaj, zadnych restrykcyjnych diet! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, ale problem polega na tym, że nie mam figury typu gruszki. Wszelkie przeliczniki pokazują, że jest to klepsydra, a z tego co wiem z tym trzeba sobie inaczej poradzić. A jakie aeroby najbardziej byś polecała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
amor vincit omnia
|
nie wspomniałaś nic o szerokich ramionach stąd wnioskowanie o gruszce. jeśli góra jest faktycznie szeroka, potem węższa talia i szeroki dół to może to być faktycznie klepsydra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Barki mam tej samej szerokości co ramiona, wcięcie w talii. Rzecz w tym, że po ilości tłuszczu widzę, że w okolicy pupy boczków i ud jest go za dużo. Tylko właśnie moje pytanie jakie aeroby są najlepsze, żeby się tego pozbyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.