![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Prezent na 18-tkę
Mam wielki dylemat.
W grudniu moja chrześnica kończy 18 lat i kompletnie nie wiem co jej kupić. Mieszkamy od siebie 700 km ,więc mamy ograniczony kontakt.Nie znam jej gustów,nie wiem co chciałaby i tu pojawia się problem.Chciałabym zrobić jej niespodziankę,więc odpada pytanie się jej bezpośrednio.Boję się też,że może wyskoczyć z jakimś pomysłem,na który nie będzie mnie stać. ![]() Osobiście jestem zwolennikiem dawania prezentów.Z doświadczenia wiem,że prezent zostaje w pamięci o ile jest trafiony,kasa natomiast szybko się kończy i nie zostaje to w pamięci. Co można dać nastolatce w prezencie,lub ewentualnie jakie kwoty dziś daje się chrześniakowi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent na 18-tkę
Cytat:
(jeśli wolisz prezent to kup coś ze złota, łańcuszek z oryginalnym wisiorkiem na przykład, to będzie pamiątka na całe życie)
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
TmargoT mogę się podpiąć pod wątek?
Co byście poleciły na prezent na osiemnastkę dla kuzyna, który zaprasza z tej okazji na obiad w restauracji? Nie będzie muzyki, tylko jedzonko. Myślałam o jakimś sprzęcie, może coś z elektroniki. Co polecacie i za ile? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 2800 do 4200 ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-10-19 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka zapytała o coś z elektroniki
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najbardziej to iPod - to jest jednak nadal szpanik i sprzęt jest ogólnie fajny, mało awaryjny. Wszyscy znajomi, którzy mają chwalą sobie, bo i muzę można przechowywać i odtwarzać i foty i filmiki i net przeglądać. Fajna rzecz: http://www.ceneo.pl/Odtwarzacze_mp3_...le_P0-1944.htm Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-10-19 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Doris, co do pomysłu z kolczykami to się zgadzam, ale uważam, że u zwykłego jubilera też można wyszperać fajne cudeńka i jest większa gwarancja, że połowa kobiet nie będzie miała takich samych
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Margo, kup złoty łańcuszek z wisiorkiem - słonik na szczęście ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma przekłute uszy? Bo jak nie, to na co jej kolczyki? Albo TmargoT jej kupi jakieś np. kwiatki a dziewczyna jest mhroczna ![]() Wiesz co, TmargoT ja bym pogadała z jej rodzicami, żeby chociaż trochę trafić w gust dziewczyny. Poza tym jest problem z kupowaniem prezentów dzieciom, które mają wszystko, wtedy faktycznie trzeba się dowiedzieć czym dziecko się interesuje i w tym kierunku pójść. Jesli dziewczyna należy do takich, to problem jest większy. Ja bym jej dopłaciła do jakiegoś wakacyjnego wyjazdu.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-10-19 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
TmargoT, "stara" wizażanka z ciebie a nie wiesz o forum prezentowym? :P
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A może zasponsorowac jakiś kurs ?
moze interesuje się czymś szczegolnym ,coś kolekcjonuje ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
300-400 zł. Najlepszy prezent, kupi , co sobie będzie chciała
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A to maupa
![]() Chociaż niech Ci podpowie, czym się dziewczyna interesuje, bo się wykosztujesz a potem nie wiadomo czy sie dziewczyna ucieszy.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
PRZECUDNY WZOR z 2 BRYLANTAMI + MODELKA__ 2145w
jak mam to rozumieć ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym jednak iPoda obstawiała - pomimo 30-tki na karku sama bym chciała takiego dostać, bo to fajna sprawa. A tak poważnie dałabym kasę plus jakąś bombonierkę, drobiazg - np. figurkę słonika, czy coś. Kasę spożytkuje na coś, co jej naprawdę potrzebne, a figurka będzie przypominała o tym dniu, prezencie. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-10-19 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Tego NIE BIERZ!
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Generalnie może brzydko zabrzmi, ale markowe, "z metką" rzeczy zawsze są w cenie - można się kumpelom pochwalić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To jest najlepszy pomysł
![]() Po co wciskać dziewczynie coś z czego się nie będzie cieszyć ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzeniona
|
Moim zdaniem, jeśli nie znasz jej zbyt dobrze, to najlepszym prezentem będzie kasa. Może ona na coś sobie zbiera? Z prezentem można nie trafić. Moja koleżanka dostała złoty naszyjnik i kolczyki. Piękne i na pewno bardzo drogie, ale ona nie nosi w ogóle biżuterii i prezent od lat leży w szafie. Skoro mieszkacie daleko od siebie, to może zaprosisz ją do swojego miasta? Mogłybyście pójść do kina, pojechać na wycieczkę, może jakiś fryzjer, wyprawa po sklepach... W ten sposób poznałabyś ją lepiej, spędziłybyście fajnie czas i na pewno zapamiętałaby ten dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
może macie rację i dam kasę.
kolczyki-owszem piękne,ale nie znam jej gustu,telefon ponoć ma nowy, an IPODA mnie nie stać ![]() ![]() ![]() ciotka nie chce niczwego sugerować-taka jest.z komunią też miałam problem... osobiście tam nie pojadę,bo to daleko i nie po drodze,więc chyba zostanę przy kasie. a tak chciałam być orginalna ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-10-19 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem mozna to zapamiętac jako koszmar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Daj jej do tego fajną bombonierę w metalowym pudełku - może w nim potem trzymać biżuterię lub słitaśnego misia (tzn. lub daj misia, a nie że ma go trzymać w metalowej trumience
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-10-19 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
hey
![]() ![]() I powiem szczerze ze sie szarpnal ale sytuacji materialnej nie ma zlej wiec go stac ![]() ![]() ![]() Ciekawe moga byc jakies ładne perfumy oryginalne np. te od beyonce ( sa cudowne) i do tego jakies delikatne kolczyki srebrne badz paletka cieni o ile lubi i używa ![]() badz innej gwiazdy .jest to cos praktycznego. a Kase wyda na jakies pierdoły i żadnego porzytku nie bedzie z tego ![]() Wiem z doswiadczenia , że lepiej dostac nawet niewielki prezent niz kase i poswiecic troche czasu by spedzic go razem. I dziewczyna bedzie szczesliwa ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie myślałam o białym złocie-bo jest to zawsze złoto,ale w kolorze modnego srebra. tylko jaki fason wybrac.ja lubię duże,świecące-jak sroka,a młoda? patrzę na N-K na fotki i nie widzę kolczyków,choć wiem,że ma uszy przekłute ![]() nie ma łańcuszka,nie ma kolczyków,ale widzę styl JAPAN-STYLE ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-10-19 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
A ma chłopaka? Bo mogłabyś ufundować im wypad do restauracji,romantyczny wieczór.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no biale zloto byloby super napewno ![]() ![]() ![]() No skoro znasz juz styl jaki lubi to mozesz jakis ciuch. ![]() MOże np. Jezli bedzie miala studniowke to mozesz jej oplacic zrobienie makijazu przez profesjonalistke i do tego ewentualnie jakies drobne kolczyki i kartka. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- pozatym uwazam , że kupienie prezentu jakiekolwiek nawet jest oznaka tego , że sie starasz, Próbujesz . Mimo , ze sie nie widujecie to i tak poswiecasz czas i główkujesz nad prezentem. Na pewno dziewczyna to doceni bardziej niż rozpakowanie koperty i liczenie kasy. xD ![]() Prezent to prezent. ja bym wolala zeby sie moj chrzestny wysilil i cokolwiek dał nawet drobnego niz koperte z kasa ;/ ;( no ale cóż pewnie i tak go nie zobacze wczensiej niz na weselu moim czyli nooo za ladnych pare lat ;P takie moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.