|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Proszê o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????
Witam,
Mam wielki problem. Kupi³am na allegro komputer w legalnie dzia³aj±cej firmie JP koputery. zakupi³am go w grudniu 2009r. Piêknie dzia³a³ dopóki nie zaczo³ sie psuæ... Zadzwoni³am do nich i zr±ba³am! Powiedzia³am, ¿e daje mój nr konta i chce pieniadze i towar odsy³am! Komputer powinien dzia³aæ ca³y czas!!!!! Moje pytanie takie: co mam zrobiæ!? Czy mam prawo do zwrotu pieniêdzy? Niby go naprawiaj± a ca³y czas psuje siê!!!??? WTF?????????????????????? ???????????????????????? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 12 462
|
Dot.: Proszê o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????
Zajrzyj do warunków gwarancji, ale po 1. naprawie raczej nie masz prawa ¿±daæ zwrotu pieniêdzy. Standardowo s± to 3 naprawy...
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Cytat:
Komputer by³ ju¿ w naprawie 3 razy i teraz pasuje wys³aæ trzeci raz. W warunkach gwarancji nie ma wzmianki o tym czy mogê ¿±daæ nowego sprzêtu czy pieniêdzy. Natomiast pisze, ze to co nie zosta³o napisane w umowie to nale¿y siê kierowaæ do kodeksu cywilnego Co ja bidna mam zrobiæ??? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
Wiadomo¶ci: 5 867
|
Nie zakladaj nastepnego watku z tym samym pytaniem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22770916 Przenosze na plotkowe. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
i uspokój siê....
bo krzykiem i czepianiem siê ludzi z tego sklepu to na pewno nic nie wskórasz.. masz dwa wyj¶cia jak dla mnie 1) oddac znowu na gwarancje i czekaæ na naprawê 2) je¿eli nie minê³y 2 msc od zauwa¿enia wady powo³aæ sie na niezgodno¶æ towaru z umow± - i przy tej okazji mo¿esz otrzymaæ nowy towar lub pieni±dzê poczytaj sobie w necie bo ja kompletnie szczegó³ow nie pamiêtam, wiem tylko ¿e to jest ;D
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 221
|
Cytat:
niekoniecznie KC. Raczej ustawa o szczególnych warunkach sprzeda¿y konsumenckiej oraz o zmianie KC. Polecam skorzystanie z instytucji niezgodno¶ci towaru z umow±, tak jak napisa³a eyo. W takim wypadku Ty wybierasz, czy chcesz naprawdê czy zwrot pieniêdzy (je¶li sprzedawca zobowi±¿e siê do naprawy niezw³ocznie to wtedy naprawa). Pamiêtajcie, ¿e gwarancjê wydaje i uk³ada gwarant, czyli najczê¶ciej producent. Nie napisze tam nic korzystnego dla takich szaraczów jak my, bo zwyczajnie mu siê nie op³aca. W przypadku niezgodno¶ci tworu z umow± odpowiada sprzedawca i to on ma obowi±zek wymiany ![]() Chyba ¿e kupi³a¶ na fakturê, to wtedy zamiast niezgodno¶ci jest rêkojmia. Poczytaj dok³adnie ustawê, jest krótka
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.