Proszê o pomoc! Gwarancja.....??????????? ?????? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-10-25, 08:44   #1
kasia18misia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Proszê o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????

Witam,
Mam wielki problem. Kupi³am na allegro komputer w legalnie dzia³aj±cej firmie JP koputery. zakupi³am go w grudniu 2009r. Piêknie dzia³a³ dopóki nie zaczo³ sie psuæ... zaczo³ sie okropnie zacinaæ i wy³anczaæ wys³a³am go bo na gwarancji by³. Powiedzieli mi, ¿e to wina systemu. gdy go przys³ali wogóle nie chcia³ siê w³±czyæ. Co siê okaza³a jak go da³am do dobrego informatyka, ¿e wszystko jest w nim poprute. wiê odes³a³m go. Dobra wymienili mi p³ye g³ona, zasilacz, i dysk jaki¶ tam, bo okaza³o siê ¿e jednak jest popsuty. Odes³ali mi go. Pochodzi³ kilka tygodni i nie chce mi siê w³±czyæ! TRZY RAZY GO WYSY£A£¡M NA GWARANCJI!! Teraz znowu mi sie psuje i pasuje czwarty raz wys³aæ. Raz chce mi siê w³±czyæ raz nie!
Zadzwoni³am do nich i zr±ba³am! Powiedzia³am, ¿e daje mój nr konta i chce pieniadze i towar odsy³am!
Komputer powinien dzia³aæ ca³y czas!!!!!

Moje pytanie takie: co mam zrobiæ!?
Czy mam prawo do zwrotu pieniêdzy?
Niby go naprawiaj± a ca³y czas psuje siê!!!???
WTF?????????????????????? ????????????????????????
kasia18misia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-25, 09:29   #2
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 12 462
Dot.: Proszê o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????

Zajrzyj do warunków gwarancji, ale po 1. naprawie raczej nie masz prawa ¿±daæ zwrotu pieniêdzy. Standardowo s± to 3 naprawy...
zlosliwiec jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-25, 11:15   #3
kasia18misia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Poka¿ wiadomo¶æ
Zajrzyj do warunków gwarancji, ale po 1. naprawie raczej nie masz prawa ¿±daæ zwrotu pieniêdzy. Standardowo s± to 3 naprawy...

Komputer by³ ju¿ w naprawie 3 razy i teraz pasuje wys³aæ trzeci raz.
W warunkach gwarancji nie ma wzmianki o tym czy mogê ¿±daæ nowego sprzêtu czy pieniêdzy. Natomiast pisze, ze to co nie zosta³o napisane w umowie to nale¿y siê kierowaæ do kodeksu cywilnego

Co ja bidna mam zrobiæ???: mur:
kasia18misia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-25, 21:49   #4
aniolek-tasmanski
Administrator

Wiadomo¶ci: 5 867

Nie zakladaj nastepnego watku z tym samym pytaniem.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22770916

Przenosze na plotkowe.

aniolek-tasmanski jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-25, 22:23   #5
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 988

i uspokój siê....
bo krzykiem i czepianiem siê ludzi z tego sklepu to na pewno nic nie wskórasz..

masz dwa wyj¶cia jak dla mnie
1) oddac znowu na gwarancje i czekaæ na naprawê
2) je¿eli nie minê³y 2 msc od zauwa¿enia wady powo³aæ sie na niezgodno¶æ towaru z umow± - i przy tej okazji mo¿esz otrzymaæ nowy towar lub pieni±dzê
poczytaj sobie w necie bo ja kompletnie szczegó³ow nie pamiêtam, wiem tylko ¿e to jest ;D

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-26, 06:38   #6
aisha_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221

Cytat:
Napisane przez kasia18misia Poka¿ wiadomo¶æ
Komputer by³ ju¿ w naprawie 3 razy i teraz pasuje wys³aæ trzeci raz.
W warunkach gwarancji nie ma wzmianki o tym czy mogê ¿±daæ nowego sprzêtu czy pieniêdzy. Natomiast pisze, ze to co nie zosta³o napisane w umowie to nale¿y siê kierowaæ do kodeksu cywilnego

Co ja bidna mam zrobiæ???: mur:

niekoniecznie KC. Raczej ustawa o szczególnych warunkach sprzeda¿y konsumenckiej oraz o zmianie KC. Polecam skorzystanie z instytucji niezgodno¶ci towaru z umow±, tak jak napisa³a eyo. W takim wypadku Ty wybierasz, czy chcesz naprawdê czy zwrot pieniêdzy (je¶li sprzedawca zobowi±¿e siê do naprawy niezw³ocznie to wtedy naprawa).

Pamiêtajcie, ¿e gwarancjê wydaje i uk³ada gwarant, czyli najczê¶ciej producent. Nie napisze tam nic korzystnego dla takich szaraczów jak my, bo zwyczajnie mu siê nie op³aca. W przypadku niezgodno¶ci tworu z umow± odpowiada sprzedawca i to on ma obowi±zek wymiany

Chyba ¿e kupi³a¶ na fakturê, to wtedy zamiast niezgodno¶ci jest rêkojmia.

Poczytaj dok³adnie ustawê, jest krótka
aisha_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.