|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Powiększone piersi i nurkowanie
Mam pytanie.
Czy ktoś się orientuje, jak się mają implanty piersi do nurkowania? Nie pytam tu o zanurkowanie na wakacjach, tylko o pracę jako instruktor nurkowania, czy pracę zawodowego nurka. Pracę , w której nurkuje się praktycznie codziennie....I to czasem bardzo głęboko. Nie wiem, co na to badania nad żelkami, bo takowych z tego co wiem to nie prowadzono...Jest tylko wspominka o badaniu implantów poddanych(poza ciałem tj nie wszczepionych)w komorze dekompresyjnej cisnieniu odpowiadającemu nurkowaniu na 100m ... Podobno pojawiły się pęcherzyki, które później się wysyciły... W sieci można również znaleźć różne mało konkretne wiadomości na ten temat jak: "Wiele kobiet lata samolotami i nurkuje z wszczepionymi implantami piersi. Różnica ciśnień może spowodować lekkie rozprężanie lub zaciskanie się otoczki implantu. Możliwym efektem takiej reakcji jest powstanie małych bąbelków powietrza w wypełniającej je substancji. Zarówno w implantach solnych, jak i silikonowych, możesz również odczuwać lub słyszeć "bulgotanie" płynów. Taka reakcja powinna ustąpić w ciągu 24 - 48 godzin. " Czy ktoś ma jakieś bardziej konkretne informacje? ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.