![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Moja slubna relacja:)
czesc dziewczyny
![]() ![]() Ten cudny dzien byl 11 wrzesnia..... Wstalam rano o 7 razem z moja swiadkowa(obudzilam sie juz z wielkim usmiechem na twarzy choc spanie z wałkami na glowie nie nalezy do najlepszych nocy).Swiadkowa poleciala do fryzjera, a ja wypilam z mamusia kawke, umylam sie i czekalam na moja makijazystke.Przyjechala z mezem o 8, oboje mnie strasznie rozsmieszali wiec nie bylo czasu na nerwy. Makijaz wyszedl rewelacyjnie, dokladnie tak jak chcialam ![]() ![]() Pozniej przyszla moja mama z bukietami ![]() ![]() Na zewnatrz padalo, ale jakos nie bylo mi smutno z tego powodu, w koncu caly tydzien raczej sie nastawialam ze bedzie padac ![]() fryzurka wyszla ladnie, choc nie do konca tak jak chcialam(mialam miec bardziej rozpuszczone wlosy, ale by mi sie szybko rozkrecily wiec nie mialam nic przeciwko zeby byly bardziej spiete) Bylam juz w domu o 11, a tu nagle juz fotograf przyjechal.Mial byc o 11:40 wiec sie troche zmartwilam ze sie nie zdarze tak szybko ubrac ![]() Mama i swiadkowa mi pomogły, wyrobilysmy sie chyba w 5 min ![]() Porobil jakies tam fotki, pozniej przyjechal kamerzysta, tez cos tam pokrecił i pojechali do Pana Mlodego ![]() ![]() Pozniej przyszlo do nas kilka gosci, ciocie, babcia noi czekalismy na przyjazd Piotrka ![]() ![]() ![]() ![]() Nagle spojrzalam na jego rece i tak sie okropnie zaczelam smiac, bo rekawy od koszuli mial baaardzo dlugie i mu strasznie wystaly zza garnituru ![]() ![]() Noi pozniej blogoslawienstwo, na poczatku sie usmiechalam, ale pozniej jak widzialam ze kazdy ma łzy w oczach to sama sie malo nie poplakalam, ale TŻ mnie mocno scisnął za reke i jakos mi sie udalo opanowac ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Po blogoslawienstwie juz wychodzilismy z domu, a tu pod klatką nasz "osiedlowy żul" zrobil nam brame ![]() ![]() ![]() Dopiero gdy ksiadz poprosil nas do oltarza zeby udzielic slubu to tak mnie mocno z nerow scisnelo, ale podobno nie bylo widac. Przysiega wyszla cudnie, nie pomyslismy sie, i caly czas patrzylismy sobie w oczy.TŻ mowil troche cicho, za to ja prawie krzyczalam do mikrofonu ![]() Aaaa i zapomnialam napisac ze w czasie przysiegi smiac mi sie chcialo bo przypomnialam sobie jak na wizazu ktoras Panna Mloda zeby nie plakac nucila sobie piosenke"Moj ojciec makumba" hehe. Po zakonczeniu mszy oczywiscie marsz mendelsona.Bylismy z mezem tak szczesliwi i dumni ze ja nie widzielismy swiata poza soba, nawet nie zauwazylismy ze gosci na zewnatrz jeszcze nie ma wiec nie mial nam kto sypac platkami roz ani groszami ![]() Na zewnatrz wogole nie padalo ale stwierdzilismy ze zyczenia beda skladane juz na sali.Wiec goscie udali sie do autobusu a my odjechalismy naszym cadilakiem, w aucie siedzialam ja z mezem i swiadkowie, i przez caly calą droge bylo bardzo wesolo ![]() ![]() Dojechalismy pod karczme, tam juz czekali na nas goscie, i orkiestra. Z sali nas przywitali chlebem i solą, a gdy rozbijalismy kieliszki wyposcili golębie, zawsze wydawalo mi sie to tandetne, ale super to wygladalo ![]() ![]() ![]() Pozniej zatanczylismy walca angielskiego do when i need you.W czasie tanca zapomnialam znowu o innych ludziach na sali i skupilam sie na moim mezu jakbysmy istnieli tylko MY ![]() Potem juz poszlo z górki juz do konca zero nerow ![]() ![]() Pozniej pojechalismy na plener na lotnisko.Bylo super.Wchodzilismy do samolotow,streowalismy strami itd, mam nadzieje ze zdjecia i film wyjda rewelacyjnie.Ja po tych kilku kieliszkach sie rozluzowalam wiec pozowalam do zdjec jak modelka ![]() Jedyne co szkoda to to, ze juz bylo ciemno wiec nie zdarzylismy porobic gdzies indziej fotek. Pozniej wrocilismy do gosci a tu kazdy czeka na nas ,podobno nas nie bylo2 h ![]() ![]() Pozniej oczepiny, byla husteczka i krzeselka.Bylo rzucanie welonem i muchą.Taniec "nowych" panstwa mlodych i jeszcze jedna taka smieszna zabawa z butelka wody ![]() ![]() Byla tez nie mila sytuacja....byl moj kuzyn ktory strasznie sie upil i wszystkich zaczepial i niektorzy sie powstrzymywali zeby go nie pobic, noi o 4(na szczescie duzo ludzi juz nie bylo i tego nie widzieli) schodze z parkietu i wchodze na schody a tu tyle krwi ze az kapie ze schodow. Ktos go uderzyl kilka razy i tak mu duzo krwi poszlo z nosa.Na szczescie szybko to z sali posprzatali ale widok byl straszny ![]() Oprocz tego wszystko udalo sie znakomicie, ale minelo jak kilka godzin.Dziewczyny cieszcie sie ze swojego slubu i wesela wykorzystujcie kazda minute. Ja dzis zaluje ze juz sie skonczylo i chcialabym to przezyc jeszcze raz.Goscie ciagle do mnie wydzwaniają i mowią "ze takiego wesela jeszcze nie przezyli".Przezylam niezapomniane chwile z moim męzem i z goscmi ![]() ![]() to juz na tyle mojej relacji, mam nadzieje ze was kochane wizazanki nie wynudzilam.Zycze Wam rownie pieknego slubu i wesela i oby wam tak szybko nie minelo jak mi ![]() PS: moja suknia jest czarna jestem ciekawa czy ktoras z pralni jest w stanie to dobrac hehe Zdjęcia juz wkrotce
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moja slubna relacja:)
relacja-rewelacja
![]() super, że sie nie denerwowałas - ja jestem właśnie miesiąc przed i mam strasznego stresa ![]() ![]() czekam niecierpliwie na zdjęcia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() piękny dzień który tez chciałabym przeżyć jeszcze raz ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej, fajny pomysł, z tym śpiewaniem Makumby. Nie słysząłam jeszcze o tym
![]() Oczywiście GRATULACJE!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wow świetna relacja. Powiem Ci że jak ja to czytam..tu fryzjer, ty makijaż, wszystko trzeba zapiąć na ostatni guzik itp. to sama się denerwuję, a Ty piszesz, że zupełny luzik...może tyle się stresujemy wcześniej by potem w ten najwazniejszy dzień wyluzować
![]() Również czekam na zdjęcia!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Super relacja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Pięknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
juz niedlugo
![]() ja tu sie ciesze,ze mam 10 miesiecy tylko, a to jeszcze tyyyyle czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Gratuluje !!
![]() Super relacja ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja mam za 9 miesięcy. I z jednej strony już się nie mogę doczekać a z drugiej boję się tego właśnie że się będę strasznie stresować.
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......... Relacje super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
![]() Super relacja. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
przynajmniej bedzie smiesznie
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gratulacje!
![]() ![]() Wrzuć zdjęcia ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czaszko super relacja. Przeczytałam już wcześniej, miałam odpisać ale coś mi przeszkodziło
![]() Gratuluję i cieszę się, że wszystko udało się tak jak powinno, ze był to Wasz najpiękniejszy dzień w życiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Super relacja
![]() Czekam na fotki ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny fotek dalej nie ma
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się, my mieliśmy dopiero w ostatnią niedzielę, a ślub 4.09 tak że w Twoim przypadku nie jest źle
![]() A co do TŻta obrączki. Zgubił na dobre czy znaleźliście ją jakoś? ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
....i my juz tez PO
Nasz slub odbyl sie takze 11.09.2010(tak jak slub CZASZKI ![]() .....kazdy nas straszyl ,ze wesele nie jest dla nas ,tylko dla gosci ,ze wrocimy glodni ,zmeczeni,nie pobawimy sie idp itd.A i ja i moj maz bawilismy sie swietnie!!Przetanczylismy cala noc ,pojedlismy ....jedynie na rozmowe z kazdym gosciem nie starczylo czasu:-( Ale wszystko po kolei ![]() * na kilka tygodni przed tym wielkim dniem ,zaczelam sie zastanawiac ,czy nad nami zawisla jakas klatwa .Goscie zaczeli odmawiac ,podajac jakies bezsensowne powody.Bo wybaczcie ,ale to ,ze dziedzko w 2 klasie podstawowki musi isc do szkoly(slub byl w sobote!!!!!!) -dla mnie nie jest wystarczajacym powodem ,aby odmowic obecnosci .Tym bardziej ,ze zaproszenia wysylalismy juz w styczniu!! Niektorzy nie mieli w co sie ubrac ,inni nie mieli ochoty ,a jeszcze inni twierdzili ,ze beda ,a nie przyszli :-(I tak z 96 zaproszonych gosci zostalo nam 63!MASAKRA-A sala na 120!!! I przy tym punkcie dam przyszlym parom mlodym malutki typ:NA ZAPROSZENIU ,JESLI PROSICIE O POTWIERDZENIE OBECNOSCI A MIESZKACIE ZA GRANICA WARTO JEST PODAC JEDEN POLSKI NR.NA PRZYKLAD RODZICOW.Mysmy tego nie zrobili i podali tylko niemiecki nr. telefonu .I wyobrazcie sobie ,ze nikt oprocz tych naprawde najblizszych krewnych ,nie pokwapil sie by zadzwonic...... Pozniej doszlo do naszych uszu ,iz przeciez telefonowanie za granice jest takie droooogiiiieeee:-/ Kiedy stres zwiazany z nieslownymi goscmi minal ,kilka dni przed slubem zmarl nagle dziadek mojego meza :-(Dla wszystkich to byl szok ,nie wiedzielismy ,co zrobic z weselem ,czy odwolac orkiestre ,czy zostawic wszystko tak jak zaplanowalismy .Ostatecznie rodzina przekonala nas i kuzyna meza(Bo on zenil sie kilka dni po nas ),iz slub i wesele powinno sie odbyc normalnie .Tak tez zrobilismy ,ale to i tak nie bylo to samo:-(Wszyscy mieli przeciez swiadomosc ,ze dziadek mial byc obecny.....swoja droga mysle ,ze i tak byl.... * Sam dzien naszego slubu ,byl mieszanka roznych uczuc ....radosci ,smutku ,stresu .MIEJCIE WASZE OBRACZKI NA OKU-mowie wam .Ja przez caly okres przygotowan ,powtarzalam w myslach"Nie zgubic obraczek ,nie zgubic obraczek"...i wierzcie mi albo nie, na pol godziny przed wyjsciem do kosciola ,nie moglismy ich znalezc.Oczywiscie najciemniej pod latarnia i caly czas lezaly w salonie ,obok jakiejstam torebki z cukierkami .Ale do konca zycia nie wybacze sobie ,ze przez wlasna nieuwage nie mam zdjec z przygotowan...troche wstyd bylo wprosic fotografa ,gdy w bieliznie latalam panicznie szukajac tych obraczek;-) * Dziewczyny ,tak od serca radze wam -nie rezygnujcie z probnego makijazu ,czy fryzury !!!!!Ja ze swojego pierwszego probnego bylam niesamowicie zadowolona ....do momentu ,az ktos pokazal mi zdjecia znajomej .Byla przepieknie pomalowana ,wygladala cudownie .Wiec siostra zamowila mi termin na probe w salonie ,w ktorym wykonano makijaz kolezanki.Bylam gotowa odmowic poprzedniej makijazystce i od razu zarezerwowac termin u tej drugiej,bo tak zauroczyl mnie makijaz ze zdjecia.Siostra przekonala mnie jednak bym tego nie robila ..i Bogu dzieki!!!Kobieta w tym rewelacyjnym salonie wymalowala mnie jak gejsze!!!Oczy kocie ,sztuczne rzesy po samo niebo, tona jasnego pudru,ze szpachelka mozna bylo zdrapac .Wogole nie w kolorze mojej cery-masakra!!!!Jak mnie moj maz zobaczyl,zapytal ,czy ja naprawde mam zamiar tak pojsc ![]() ![]() *Jesli nieczesto bywacie na slubach ,WARTO JEST POCZYTAC LUB POPYTAC JAK TO WSZYSTKO WYGLADA W WASZEJ PARAFII. U nas np.takim wstydliwym momentem podczas ceremoni ,bylo to ze ci przyjezdni goscie nie byli przygotowani na to ,ze w czasie ofiary ,szlo sie wkolo oltarza i ,ze akurat tam -gdzies za nim w rogu wisiala skrzynka na pieniazki -wszyscy wciskali je ministrantowi do reki ,bo nikt tej skrzyneczki nie znalazl:-/ Poza tym ,ze moj maz gdziestam w trakcie przysiegi sie pomylil,bo wczesniej sie wszystkiego na pamiec nauczyl a ksiadz troche inaczej formuowal zdania ,wszystko bylo pieknie!!! Jedyne co mnie bardzo zezloscilo to niecierpliwy organista .Moja mama miala w torebce przygotowane dla niego pieniazki ,jednak fotograf robil jakies grupowe zdjecie (z mama oczywiscie)a w tym czasie organista darl sie do naszego swiadka ,iz on wiecznie na kase czekac nie bedzie!!!:-/ Chyba nie wszystko musze rozumiec .....przeciez nie ucieklibysmy wszyscy jednym autem ![]() ![]() *Juz po ceremoni ,udalismy sie na sale i tam wlasciwie wszystko bylo tak jak trzeba ,pomijajac fakt ,ze goscie (Nawiasem mowiac ci ,ktorzy ani razu na parkiet nie wyszli)Skarzyli sie ,ze orkiestra robi za dlugie przerwy .Poprosilismy wiec o troche krotsze ,co dla zespolu nie stanowilo zadnego problemu.Natomiast ci ,ktorym tak brakowalo muzyki -az do konca wesela tak czy tak siedzieli przy stole:-/// Jedyne ,czego mi brakowalo ,to troszke wiecej zabaw ,ale po czesci moze to i lepiej ,ze obylo sie bez jakis niesmacznych konkursow ....wiekszosc gosci byla przeciez w trakcie zaloby.Niby na weselu sie jej nie uznaje ,ale to raczej kwestia uczuc ,stanu ducha ,a nie tego co wypada a co nie .A prawda taka ,ze goscie jednak nie mieli ochoty na konkursy .Orkiestra tez to spostrzegla i po jakims czasie stwierdzili ,ze nie ma co zmuszac tych biednych gosci!PRAWIDLOWO *Taka osobista rada dla przyszlych mlodych ![]() ![]() *My na sesje zdjeciowa umowilismy sie w inny dzien .I mimo ,ze musielismy za to dodatkowo zaplacic ,byla to ta jedna z lepszych inwestycji.Dzieki temu nie stracilismy nic z naszego wesela ,moglismy sie pobawic ,pobyc z naszymi goscmi ,cieszyc sie tym dniem ,a nie stresowac ,ze tak dlugo nas nie ma ,ze pora wracac na sale.NA ZDJECIA JUZ PO WESELU JEST DUZO WIECEJ CZASU.NIE TRZEBA SIE OGRANICZAC NA FOTCE PRZY KRZACZKU.Mozna sobie pozwolic na wiele orginalnych zdjec w ciekawych miejscach,nie przejmujac sie pozna godzina ,czy tym ,ze suknia sie pobrudzi ![]() *Wszystko juz do samego konca bylo takie ,jakie byc powinno ,jedzenia po same uszy ,wszystko pyszne i pieknie podane ,obsluga rewelacyjna ,muzyka takze .....mnostwo wzruszen ,radosci ,tancow i swawoli ![]() I TEGO SAMEGO ZYCZE WSZYSTKIM KTORZY JESZCZE SA "PRZED" ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- .....pzepraszam ,jesli kogos zanudzilam ,ale tak dla przyszlych zon i mezow kilka punktow ,rad ,ktore moga sie kiedys przydac ![]() *pilnowac obraczek...mysle ,ze najlepiej niech sie nimi opiekuje swiadek-on ma troche mniej na glowie w tym dniu ![]() *pocwiczyc taniec ,nawet jesli nie ten pierwszy ,to chociaz takie tam tance w parach *niech conajmniej 2 osoby maja pieniazki przy sobie .....nigdy nie wiadomo co moze sie trafic:np:bardzo niecierpliwy organista ![]() *Jesli nie planujecie winietek ,warto jest wczesniej ustalic kto usiadzie przy waszym stole ....kazdy przeciez chce byc blisko pary mlodej,a miejsc nie wystarczy dla wszystkich! *umowcie sie na probny makijaz i fryzure *Nie uczcie sie przysiegi na pamiec ,lecz sluchajcie ksiedza i powtarzajcie za nim! *Starajcie sie nie stresowac ,z perspektywy czasu moge wam powiedziec ,ze nie warto sie wszystkim tak bardzo przejmowac .Nawet ,gdy cos nie pojdzie po waszej mysli ,powtarzajcie sobie ,ze nic nie dzieje sie bez przyczyny !Mi ,nam to pomoglo!!! To narazie wszystko ....gdyby cos mi sie przypomnialo,dopisze ![]() Edytowane przez iwet85 Czas edycji: 2010-10-19 o 13:36 Powód: zapomnialam dopidac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Fajnie to wszystko wypunkciłaś
![]() Ja z doświadczenia, podpisuję się pod tymi radami, choć nie miałam podobnych wpadek. Obrączki cały czas leżały w jednym miejscu, świadkowa dzień wcześniej zapakowała je do torebki (św. mieszkała u mnie przed weselem), a przysięgę powtarzałam za księdzem, choć był to jeden z nie wielu stresujących mnie w tym dniu momentów, i troszkę się zapowietrzyłam ![]() Wszyscy potem mówili że było ok, pięknie mówiłam itp, ale jedna jedyna, moja 'odważna' ![]() ![]() Och zazdroszczę tym, co jeszcze są przed. Ja bym swoje wesele chciała powtarzać ciągle i ciągle od nowa ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
tak jak obiecalam
![]() ![]() jakies mam dziwne miny na tych zdejciach ale to u mnie normalne ![]()
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 ![]() Nasz skarb...Julka... ![]() Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2010-11-26 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a teraz kilka z sesji miesiac po slubie
![]() ![]()
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 ![]() Nasz skarb...Julka... ![]() Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2010-11-26 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
wiecej fotek
![]()
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 ![]() Nasz skarb...Julka... ![]() Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2010-11-26 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Czaszko świetna relacja i zdjęcia też
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Świetne zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.