![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czego potrzebuje niemowlę?
Drogie Wizażanki, niedługo moja siostra ma urodzić. Zapytałam wprost co kupić, ale siostra dostaje/ odkupuje większość rzeczy od koleżanek, więc powiedziała, żeby kupić pampersy, bo to zawsze się przyda. Stąd moje pytanie: czego jeszcze na co dzień potrzebuje niemowlę? Może macie jakieś sprawdzone firmy? Zupełnie się na tym nie znam
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czego potrzebuje niemowlę?
Zapytaj na Podforum Poczekalnia, w wątku dziewczyn, które mają za chwilę termin. Po co dublować i po raz osiemdziesiąty przepisywać te same rzeczy.
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A ja bym w ogóle dla malucha nic nie kupowała, a raczej - dla dziecka 6mcy +
![]() Aczkolwiek jeśli siostra nie ma leżaczka-bujaczka to bym kupiła (spytaj, bo to przydatne bardzo). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Tak na zaraz po porodzie to poza wyprawką, ubrankami i świętym spokojem
![]() ![]() A jak się siostra upiera przy Pampersach, to też dobrze, bo to się na pewno nie zmarnuje i nie straci terminu przydatności do zużycia ![]()
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2012-05-18 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Pod warunkiem, że dziecko nie będzie uczulone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może kup zestaw naturalnych kosmetyków dla dzieci "Sweet" Pat&Rub Kingi Rusin? Są dostępne także w sieci aptek Dbam o Zdrowie, Sephorach i w internecie. Ja tam bym się ucieszyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pampersy są fajnym pomysłem, ja się zawsze ciesze jak dostajemy (lepszym niż kolejna zabawka - grzechotki juz nam sie dublują :/) bujaczek leżaczek, karuzelka, albo dla starszego dziecka jakaś duża mata edukacyjna..
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ale to są bardzo dobre jakościowo kosmetyki, składowo na pewno lepsze niż Bambino. Co tam kto lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A ja polecę prezent, z którego cieszyłam się najabrdziej dla mojego dziecka (a wierzcie mi, kupiłam sobie przed porodem wszystko, absolutnie wszystko, w ilosciach co najmniej dla trojaczków), ale tej jednej rzeczy nie mialam, a bardzo mi się przydał:
- specjalny kocyk do fotelika samochodowego. ![]() Ostatnio kupiłam kuzynce (tuż po pierwszym porodzie) dobry termometr. Bardzo się ucieszyła, szczególnie, że jeszcze nie kupiła żadnego. Dobry termometr to spory wydatek, a przy niemowlęciu ( i nie tylko) niezbędny do życia. Nie polecam kupowania tak popularnych poscieli dla dziecka (bo nie znamy rozmiaru) ani rożków (bo jedni chca sztywny, inni miekki, a jeszcze inni żadnego). Przy niemowlęciu bardzo przydaje się niania elektr, ale jest to większy wydatek. Dla paromiesięcznego niemowlaka przyda się: - karuzela do łóżeczka - są fajne z pilotem, światełkiem llub wyświetlaczem na sufit np. gwiazdeczek - leżaczek - bujaczek - huśtawka - mata edukacyjna Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2012-05-18 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Będę monotematyczna i powiem jedno: CHUSTĘ do noszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
wielkie tetrowy jesli mozesz sobie na to pozwolic z aden anais - w rozne wzorki, mozna zawinac jako rozek, uzywac jako kocyk w lecie, zaslone przed sloncem do wozka, wielki recznik, czy kocyk do fotelika samochodowego.
Sa bardzo drogie, ja mam kilka ( w UK mozna znalezc taniej), syn ma 10 miesiecy, uzywane non stop i jedno z lepszych zakupow jakie sprawilam nam (mi z wygody jemu z potrzeby ![]() http://www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=aden+anais (albo cos w podobnym stylu) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Popieram pomysł zakupu dobrego termometru! To większy wydatek i nie zawsze jest kasa, aby kupić taki lepszy. Podpytaj siostrę, może jeszcze nie kupiła
![]() Po porodzie też zawsze cieszyłam się z pampersów, bo w sumie nic innego nie było nam potrzebne a pampki schodziły w ilościach hurtowych.
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O matko... Jeden z bardziej zbędnych zakupów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34210827]O matko... Jeden z bardziej zbędnych zakupów
![]() ![]() co to w ogóle jest bo pierwsze słyszę ![]()
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Zwykłe tetrówki, po tym co zobaczyłam pod linkiem. Tyle, ze we wzorki no i firmowe.
Szczerze? Jak nie dasz metki z ceną to i tak się nikt nie pozna że to lans i drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34210873]Zwykłe tetrówki, po tym co zobaczyłam pod linkiem. Tyle, ze we wzorki no i firmowe.
Szczerze? Jak nie dasz metki z ceną to i tak się nikt nie pozna że to lans i drogie ![]() ahaaa ![]()
![]() |
#18 |
Gang Iren
|
A moze nawilzacz powietrza?Albo spiworek do spania,ladna posciel na pozniej.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34210827]O matko... Jeden z bardziej zbędnych zakupów
![]() ![]() szaja nie lansik ![]() ![]() mi chodzi o takie duze, one maja chyba 130cm/130cm zwykle tetrowki po 2 miesiacach poszly do kosza (popruly sie) tych uzywam jako kocow, zwykle jako szmat dla mnie sa niesamowicie przydatne, niezbedne nie sa to prawda, ale jako prezen super (cena wymiata za to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
"Sprzęt" typu mata edukacyjna czy bujaczek są już kupione. Chyba kupię nawilżacz powietrza, bo o tym nikt nie pomyślał i kosmetyki o których pisała _vixen_
![]() Dziękuję za rady ![]()
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja takie ikeowskie prześcieradła miałam bawełniane, kolorowe trochę większe niż pieluchy w komplecie z pościelą były, nie wiadomo do czego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i patrz czy za 6 m-cy to będzie zima czy lato, żebyś nie kupiła np. sukienki na ramiączkach na zimę albo czapki z daszkiem ![]() No i jak dla mnie to żeby ubranka rozpinane na całej długości. I z mojego doświadczenia widzę, że większość znajomych takowe preferuje ![]() ![]() Ja i tak uważam, że najlepszy prezent do dla mnie pampersy ![]() ![]() Może jakieś butelki antykolkowe. Mimo karmienia piersią to później się przydają. Albo jakieś kubki niekapki albo takie butelki - bidoniki. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-05-19 o 18:11 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Butelki odradzam. Różne rodzice preferują. Ja np wcale ich nie chcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja się modliłam o prezent w postaci niani elektronicznej, nie jakiejs bajeranckiej ale takiej zwykłej. Moim zdaniem bardzo przydatna rzecz.
To chodzenie i zaglądanie czy dziecię śpi prowadzi nawet do tego ze się je po prostu budzi. Jeśli jest lato/wiosna i człowiek chce wyjść do ogrodu np to się przydaje taki gadżet. Kosmetyki do pielęgnacji raczej bym odradzała. To jest dobry prezent gdy matka już ma swoje typy sprawdzone. Odradzałbym ubranka/czapeczki/ itp Pieluchy/pampersy to zawsze mile widziany prezent. ja ucieszyłam sie też z takiego etui termicznego na butelki i przypinki do smoczka bo najzwyczajniej zapomniałam o tych dwóch drobiazgach nawilżacz tez świetny pomysł, bardziej przydatny w sezonie jesień/zima ale przecież do jesieni zaczeka;0
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2012-05-19 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;34216412]eee
ja takie ikeowskie prześcieradła miałam bawełniane, kolorowe trochę większe niż pieluchy w komplecie z pościelą były, nie wiadomo do czego[/QUOTE] co komu pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Seona, dlatego ja kupując ubranka to raz, że zawsze min. 74 rozmiar, dwa - coś, co zakłada się dziecku cały roik, czyli bodziak/rajtki/dresik (no bo i latem zimno bywa), poza tym dla dziecka 6mcy+ to niekoniecznie ubranko, np. zabawka może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze mi się przypomniało: mnie niesamowicie przydają się pudła na zabawki, rupiecie itp. Takie twarde i takie tekturowe zwykłe. Zabawki mi się rozmnażają. Upycham je na każdej szafie, poddaszu, piwnicy itp. Ciągle mi ich brakuje. Pakuje w nie za małe ubranka, butki, gadżety typu karuzelki itp. Wygląda to o wiele lepiej niż w workach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Jest tyle rzeczy, których potrzebuję niemowlę od butelek przez ubranka do leżaczków i karuzel, że pewnie długo by można wymieniać.
Autorko wątku a jaką sumę chcesz przeznaczyć na ten cel? Ja np. chciałabym dostać pościel, prześcieradło, ręcznik, bo kupiłam 1 komplet na początek ![]() (oczywiście w kolorach mnie interesujących, ale skoro to siostra to pewnie wiesz co kupuje) Ciuszki też uważam, że zawsze się przydają. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
sama kupiłam i nie wyobrażam sobie nie mieć ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, nie każdy potrzebuję, zresztą pewnie też bym się obyła bez niej, ale jak już człowiek ma to się szybko przyzwyczaja do wygód ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.