|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Bez welonu i rękawiczek
Biorę ślub za dwa tygodnie. Niewiele mi czasu zostało wiec postanowiłam założyć ten wątek. Oglądając gazety ślubne od jakiegoś czasu rzucają mi sie w oczy zdjęcia modelek w samych tylko sukienkach. Czy któraś z Was zdecydowała sie na własnym ślubie ograniczyć tylko do wymarzonej sukienki, biżuterii, fryzury i makijażu? Wymarzyłam sobie, ze tak właśnie chciałabym wyglądać - bez żadnych welonów, bolerek, sztucznych kwiatów, rekawiczek, torebek i innych śłubnych gadżetów które moim zdaniem sprawiają ze panna młoda wygląda jak choinka. Czy ktoś mnie wesprze w tym zdaniu bo moja rodzina niestety tego poglądu nie podziela i bombarduje mnie argumetami typu, że jak to bez welonu? tak łyso? Dziewczyny, załączcie jakieś zdjęcia bo chciałabym wiedzieć czy ktoś też tak myśłi jak ja.
Ania |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: bez welonu i rękawiczek
Ja bede miec - z ozdob - tylko kolczyki i kilka cyrkoni we wlosach no i bukiet. ...I tez za 2 tygodnie!
Nie mialam problemu z przekonamiem rodzinki do mojego image - moja mama i babcia tez nie mialy welonu na swoich slubach.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja na swoim ślubie miałam tylko sukienkę i delikatny wisiorek i brnsoletkę
Zero welonu i zero innych dodtaków... nawet suknia nie była biała a zlota wszystkim sie podobało, że nie wyglądalam jak typowa katalogowa panna młoda
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
złota suknia ? o to cos ciekawego , mogłabyć dodac zdjecie , bo ja widziałam kremowe , ecrie , bordowe ale złotej to jeszcze nie .
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ja także nie bede miala welonu,ani rekawiczek,ani bolerka.Bedzie tylko bizuteria z krysztalków i kwiat we włosach...chodz powiem szczerze ,ze delikatny welon a'la mgiełka strasznie mnie kusi i nie wiem czy go nie kupie i dopiero w dniu slubu zadecyduje czy go nalozyc czy nie.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
zielony stworek
|
Też jestem przeciwna bolerkom,rękawiczkom i welonom...za dużo tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Bolerko jest potrzebne, gdy ślun ma się o zimnej porze.
A welon? Też go nie chciałam, póki nie przymierzyłam z suknią. Dopiero wtedy zaczęłam wyglądać jak panna młoda.
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bez welonu i rękawiczek
dziś zobaczyłam zdjecia ze ślubu Mariusza Czerkawskiego. To jest to!!!panna młoda - przepiękna, bez przepychu i gadzetów. Przekonałam sie na dobre ze nie jestem odosobniona z moim gustem.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bolerka owszem jeśli jest zima to czemu ktoś ma marznąć, w Kościele też jest wtedy chłodno. Rękawiczki także mogą się sprawdzić m in. na jesienną porę. Co innego gdy Panna Młoda ubiera je w upał ponad 30-stopniowy, to może (ale nie musi) budzić wątpliwości. A welon? Dla mnie to jeden z podstawowych dodatków. Za dużo tego wszystkiego by było, gdyby Panna Młoda miała na głowie jednocześnie: welon, diadem, ozdoby na glowie (małe spineczki- różyczki itp).... Jestem podobnego zdania.
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma prawo wyglądać jak sobie wymarzył
nawet jeśli miałabyć to flanelowa koszula w kratkę ![]() osobiście czułabym się jak idiotka w welonie i bezie, więc po prostu ich mieć nie będę i finito
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Tak często bywa w USA. Jak się ogląda tamtejsze filmiki ze ślubów, to widać, że panna młoda ma welon, diadem i strasznie mocną biżuterię (kolczyki, naszyjnik i bransoletka).
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorę ślub w październiku i bolerko będę miała, bo obawiam się jesiennej aury, rękawiczki jakoś mi się nie podobają, za to welon zdecydowanie TAK
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
i już po wszystkim
tyle czekania, tyle przygotowań, pstryk i już ... jestem żoną niedługo mamą, ale na to jeszcze poczekam pół roku ![]() Nie miałam welonu, ani rekawiczek jak chcialam - czułam sie cudownie i naturalnie, nic nie krępowało mi ruchów, zrobiłam jak chciałam wbrew radom i namowom. Jak wyszło? Oceńcie same, załączam zdjecie. Pozdrawiam wszystkie Wizażanki obserwujące ten wątek. Edytowane przez ania_28 Czas edycji: 2007-10-04 o 07:49 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z welonem też by było pewnie ładnie..
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Prywatna zauważyła welon na pewno w tym przypadku nie zepsułby Twojego uroku. Ślicznie wyglądałaś w rozpuszczonych włosach.
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie chcę welonu, tylko kwiat we włosach. Dobrze, że nie jestem osamotniona w mojej decyzji
![]() Wiem , że zgodnie z tradycją panna małoda powinna mieć welon, ale mnie zwyczajnie denerwuje ten "powiewający kawałek materiału". |
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze że Ty dobrze sie czułas i nie posłuchałas rad rodziny, nie ma nic gorszego niż przezywanie katuszy na własnym slubie z powodu jakichś tam zabobonów i tradycji ![]() Ja tez nie miałam welonu i czułam sie wysmienicie. Mój strój to była sukienka, kolczyki i bransoletka w komplecie, i delikatne ozdoby we włosach. I to wszystko. Jestem przeciwna wszelkim udziwnionym dodatkom, typu pseudorękawiczki bez palców, narzutki, bolerka, torebeczki, diademy, tona bizuterii, 5-metrowe welony itd. Nadmiar w stroju może wywołać skutek odwrotny od zamierzonego. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez jestem przeciwniczką przesady. Nie dla mnie welon, rękawiczki, bolerko, diadem, tona biżuterii...
Choć nad welonem intensywnie myślę. Tylko gdzie, ja taki dostanę, co sobie wymyśliłam
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a czym będziecie rzucać na oczepinach? Ja też nie chce mieć welonu...
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Nie dość, że nie miałam welonu (rękawiczki miałam), to jeszcze suknię miałam czarną.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Zero welonu i zero innych dodtaków... nawet suknia nie była biała a zlota
- IGOR 29.10.2008