|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() cudze psy i moje treningi
wiem, że to nie do końca związane z fitnesem, ale może ktoś może mi pomóc... codziennie koło 4-5 rano biegam w okolicy swojego domu. mieszkańcy trzymają tu bardzo dużo psów i właściwie nie ma z tym problemów, lecz czasami (właśnie o porannych godzinach) te psy biegają po całej ulicy. nie wiem czy ludzie je wypuszczają na noc czy to one same uciekają, ale ja się ich boję (szczególnie, że tu chodzi o duże psy, np. dzisiaj wilczur). może i one są grzeczne, ale wolałabym tego nie sprawdzać i przez to często muszę zmieniać swoją trasę. na dodatek nie mogę porozmawiać z konkretnymi właścicielami, ponieważ z powodu wcześniej wspomnianej dużej ilości tych zwięrząt, ciężko mi ustalić do kogo właściwie należą. PROSZĘ O RADY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cudze psy i moje treningi
Jeśli to są domowe psy i nie są agresywne, to nie ma powodu się bać.
Jeśli zachowują się agresywnie, to może zacznij od wywieszenia jakichś ogłoszeń, że prosisz o niewypuszczanie ich? A może po prostu porozmawiaj z sąsiadami, którzy maja psy, pewnie to nie jest więcej niż 10-15 oób. Jeśli to nie poskutkuje, możesz zawiadomić odpowiednie służby - zależnie od tego, gdzie mieszkasz, straż miejską albo jej odpowiednik z terenów pozamiejskich. Jak rozumiem, to dotyczy jakiegoś osiedla nie-blokowego? A pewna jesteś w ogóle, że to są psy sąsiadów, a nie bezpańskie psy, które przychodzą tam w nocy szukać jedzenia?
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Każego nieznanego psa należy się bać i podchodzić do niego ostrożnie. Nie poszłabym za radą Midi w sprawie 'nieagresywnych, domowych psów'. Pies żyje z człowiekem w zasadzie od momentu istnienia homo sapiens
![]() Prawdopodobnie Midi ma rację, że nic by Ci się nie stało, ale lepiej dmuchać na zimne - bieganie to ruch dynamiczny, który może zostać przez psy odebrany jako atak a tym samy pies może Ciebie zaatakować. Rady Midi nie pozostawiają wątpliwości co należy zrobić.
krada Edytowane przez krada Czas edycji: 2009-02-07 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie ma możliwości określenia, do kogo te psy należą, i porozamawiania z właścicielami, to zgłoś to na policję albo do samorządu.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Podpisuję się pod obawami... zaczęłam biegać i powodow do obaw mnóstwo....
1) psy 2) grupy dresów 3) kolesie w autach polujący na laski 4) ewentulani dewianci, zboczeńcy odbiera to trochę radosci... mimo, że staram się biegać po oświetlonych ulicach w centrum miasta, a jak bardzo chciałabym pobiegać po lesie ![]() tylko nie mam towarzysza/szki biegów, żeby poczuć się bezpieczniej. Ludzie jakoś mało aktywni są ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
1. Biegać z kimś. Fora biegowe typu bieganie.pl lub biegajznami.pl - znajdziesz tam an pewno osoby, które się przyłączą. Plus, że możesz napisać oficjalnie i będzie wiadomo, że z kimś biegasz.
2. Psy. Ograniczone zaufanie. Przydatne urządzenie - odstraszacz ultradźwiękowy, działa rewelacyjnie. Sam go używałem jeżdżąc na rolkach. Nim zacząłem używać miałem zderzenie z dobermanem. Później już nie ryzykowałem i kupiłem to urządzenie. Jedynie nie działa na głuche psy lub czasami na te małe szczekaczki - ale to nie problem, bo głuche to z reguły stare i nie dogonią, małe więcej szczekają niż coś robią.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raróg
|
A na dresów też odstraszacz (105 decybeli), gaz... chyba najwygodniejsze w czasie biegania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zarejestrowałam się, ale nie mogę znaleźć ludzi z mojego miasta
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no ja bym się biegała biegać kiedy gdzieś niedaleko jakieś psy luzem biegają! przecież taki może zacząć biec za Tobą czy rzucić się na Ciebie
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kiedyś szukałem tego i znalazłem po 95pln. Teraz jest ogólnie dostępne około 50pln.
Wpisz na Allegro: dogchaser
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dzieki wielkie, co to ludzie nie wymyślą
![]() W piatek jade kupic dobre butki do biegania i zaczynam, na poczatku samotnie, może na 'żywca' znajdę jakichś zapaleńców do których można dołączyć ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
I jak, poskutkowało? Piszę, bo znam ten ból.
![]() Może jeszcze ktoś ma doświadczenia w tym temacie?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.