Gdzie złożyć skargę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 19:40   #1
pixies20
Rozeznanie

Gdzie złożyć skargę?

Dziewczyny, może któras z was wie, pracuje w bibliotece, albo coś takiego.

Gdzie mam zlożyc skargę na panią bibliotekarkę, która nie wywiązuje się ze swoich obowiązkow, jest niemiła, opryskliwa i przede wszystkim - ostatnio miałam taką sytuację - NIE CHCE mi wypożyczyć książki, która jest mi potrzebna? W bibliotece nie ma żadnej księgi skarg i zażalen, a nie chce za bardzo pytac innej babki pracującej w tej filii, bo pewnie łączy je jakas dziwna solidarnośc i niczego sie nie dowiem.

Licze na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam!
pixies20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 19:48   #2
gringolada
Zadomowienie

Dot.: Gdzie złożyć skargę?

skarge mozesz zlozyc do kierownika biblioteki. a moze nie to ze nie chciala ale nie mogla jej wypozyczyc bo moze zamowiona byla? poza tym jak sie nie wywiazuje ze swoich obowiazkow? nie oceaniasz jej zbyt pochopnie i pod wplywem emocji?

Edytowane przez gringolada
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:50
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 19:52   #3
paula78
Zakorzenienie

Co znaczy ,że nie chce ci wypożyczyć ?jakis argument ? czy strzelila focha i powiedziala bo nie

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 19:59   #4
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pixies20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może któras z was wie, pracuje w bibliotece, albo coś takiego.

Gdzie mam zlożyc skargę na panią bibliotekarkę, która nie wywiązuje się ze swoich obowiązkow, jest niemiła, opryskliwa i przede wszystkim - ostatnio miałam taką sytuację - NIE CHCE mi wypożyczyć książki, która jest mi potrzebna? W bibliotece nie ma żadnej księgi skarg i zażalen, a nie chce za bardzo pytac innej babki pracującej w tej filii, bo pewnie łączy je jakas dziwna solidarnośc i niczego sie nie dowiem.

Licze na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam!
dowiedz sie komu podlega;burmistrzowi?wojt owi?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 20:00   #5
pixies20
Rozeznanie

okej, to opisze sytuacje bardziej.

byłam w moim miescie rodzinnym. w filii nr 1. tam ta ksiazka była wypozyczona, a pani poinformowała mnie, że jest jeden egzemplarz w filii nr 2 ' na basenie.' . poszłam tam i pani nie zaglądając w system, powiedziała, że ksiazki nie ma. probowalam dopytac czy jest wypozyczona, zamowiona i nic. zadnej odpowiedzi. jakby focha strzeliła.
odpuscilam, mowie, ze w takim razie potrzebuje jeszcze dwoch ksiazek. [ dwa konkretne tytuły i autorzy. ksiazki, ktore są na tzw. zapleczu, więc nie moglabym isc sama i wziac. ]. a pani kazała mi poszukac sobie w komputerze czy są. no wiec sie zdenerwowalam i powiedziałam, że w internecie to ja mogę sobie poszukać bez wychodzenia z domu podziękowałam za pomoc i poszłam.

to był piątek. we wtorek poszlam znowu do filii nr 1, bo potrzebowalam skserowac inną ksiazke. znow zapytałam o tą ksiazke i znowu dowiedzialam sie, ze ksiazka jest dostepna w filii nr 2. postanowilam tam pojsc drugi raz. na szczescie trafilam na drugą młodą dziewczynę i dostałam upragnioną książke pana Zimbardo, która była tam oczywiscie cały czas dostępna....

pani ta pracuje w tej bibliotece już sporo. pamiętam ją jeszcze z czasów podstawówkowo - gimnazjalnych. zawsze była niemiła, niezbyt pomocna. ale taka sytuacja, żeby nie chciała wypozyczyć ksiazki, ktora jest w bibliotece dostępna, a ja jej potrzebuje to sie jeszcze nie zdarzyła.
Stary 2010-11-04, 20:06   #6
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
okej, to opisze sytuacje bardziej.

byłam w moim miescie rodzinnym. w filii nr 1. tam ta ksiazka była wypozyczona, a pani poinformowała mnie, że jest jeden egzemplarz w filii nr 2 ' na basenie.' . poszłam tam i pani nie zaglądając w system, powiedziała, że ksiazki nie ma. probowalam dopytac czy jest wypozyczona, zamowiona i nic. zadnej odpowiedzi. jakby focha strzeliła.
odpuscilam, mowie, ze w takim razie potrzebuje jeszcze dwoch ksiazek. [ dwa konkretne tytuły i autorzy. ksiazki, ktore są na tzw. zapleczu, więc nie moglabym isc sama i wziac. ]. a pani kazała mi poszukac sobie w komputerze czy są. no wiec sie zdenerwowalam i powiedziałam, że w internecie to ja mogę sobie poszukać bez wychodzenia z domu podziękowałam za pomoc i poszłam.

to był piątek. we wtorek poszlam znowu do filii nr 1, bo potrzebowalam skserowac inną ksiazke. znow zapytałam o tą ksiazke i znowu dowiedzialam sie, ze ksiazka jest dostepna w filii nr 2. postanowilam tam pojsc drugi raz. na szczescie trafilam na drugą młodą dziewczynę i dostałam upragnioną książke pana Zimbardo, która była tam oczywiscie cały czas dostępna....

pani ta pracuje w tej bibliotece już sporo. pamiętam ją jeszcze z czasów podstawówkowo - gimnazjalnych. zawsze była niemiła, niezbyt pomocna. ale taka sytuacja, żeby nie chciała wypozyczyć ksiazki, ktora jest w bibliotece dostępna, a ja jej potrzebuje to sie jeszcze nie zdarzyła.
stawiam na to, że jej się po prostu nie chciało iść po tą ksiązkę.
Jesli to jest biblioteka publiczna, to prawdopodobnie podlega wójtowi lub bumistrzowi i to tam trzeba pisac skargi/zażalenia.

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 20:09   #7
morrigan1986
Wtajemniczenie

Ja pracuję w bibliotece. Skargi przesyłane są najczęściej mailem. Biblioteka publiczna owszem podlega burmistrzowi/wójtowi, ale ich zadaniem jest tylko finansowanie placówki, a nie personel. Skoro to była filia musi być też biblioteka główna, do jej kierownika należy złożyć skargę.

Edytowane przez morrigan1986
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:12
morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 20:17   #8
pixies20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
stawiam na to, że jej się po prostu nie chciało iść po tą ksiązkę.
Jesli to jest biblioteka publiczna, to prawdopodobnie podlega wójtowi lub bumistrzowi i to tam trzeba pisac skargi/zażalenia.
to jest nawet prawdopodobne. ksiazka jest grubaśna i w twardej oprawie.

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Ja pracuję w bibliotece. Skargi przesyłane są najczęściej mailem. Biblioteka publiczna owszem podlega burmistrzowi/wójtowi, ale ich zadaniem jest tylko finansowanie placówki, a nie personel. Skoro to była filia musi być też biblioteka główna, do jej kierownika należy złożyć skargę.
Burmistrzowi to chyba nie będe głowy zawracac biblioteką Faktycznie, ta pierwsza biblioteka, w której dostałam informacje, że ksiazka jest dostepna w innej to nie jest filia tylko Biblioteka Główna. Zajrze tam przy okazji i spróbuje coś w tej sprawie zrobić. Dzieki za informacje.
Stary 2010-11-04, 20:30   #9
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
to jest nawet prawdopodobne. ksiazka jest grubaśna i w twardej oprawie.

Burmistrzowi to chyba nie będe głowy zawracac biblioteką Faktycznie, ta pierwsza biblioteka, w której dostałam informacje, że ksiazka jest dostepna w innej to nie jest filia tylko Biblioteka Główna. Zajrze tam przy okazji i spróbuje coś w tej sprawie zrobić. Dzieki za informacje.
tylko, żeby sie nie okazało, że ta wredna baba jest kierowniczką

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 20:35   #10
pixies20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
tylko, żeby sie nie okazało, że ta wredna baba jest kierowniczką
ale ona pracuje w filii. to chyba nie może być kierowniczką głownej. to byłby już pech, naprawdę.
Stary 2010-11-05, 06:46   #11
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
ale ona pracuje w filii. to chyba nie może być kierowniczką głownej. to byłby już pech, naprawdę.
mozesz tez zlozyc skarge radzie gminy/miasta, np. do komisji kultury lub tym podobnej, chociaz najwlasciwszy jest kierownik. znajdz regulamin. powinno pisac do kogo kierowac skarge.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości