![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Wasze pierwsze perfumy to...
Pamiętacie? Te pierwsze, najpierwsze, które dostałyście lub kupiłyście i które były tylko Wasze, a nie podbierane mamie z toaletki.
Moim pierwszym zapachem, który sobie kupiłam było "Celebre" Avonu, byłam wtedy początkującą studentką i dopiero wtedy zaczęłam powoli wciągać się w świat perfum. A z kategorii tych droższych i markowych to Słonik Kenzo - mimo, że mi się już znudził, nadal żywię doń pewien sentyment... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...
Cóż tych mniej znanych w zamierzchłych czasach było wiele, ale takie pierwsze, do ktorych zawsze chętnie wracam, to TOO MUCH CHAMPS ELYSEES GUERLAIN. Mimo zauroczenia innymi pieknymi zapachami, ten właśnie kojarzy mi się z dobrym czasem w moim zyciu. Teraz jestem na etapie eksperymentow, ostatnio odstawiłam Poem, a teraz używam namiętnie Crystal Noir Vresace. Pozdrawiam wszystkie zauroczone zapachami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Moje pierwsze z wyższej półki to Kenzo PH
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Blase Max Factor. A z górnej półki, pierwsze wybrane przeze mnie, to Envy. Pachniały mi elegancją i właśnie "górną półką"
![]() Acha, i jeszcze pierwsze pokochane dojrzałą miłością - JPG Classique. Zakupione tuż po Envy. Dopiero wtedy zrozumiałam co to znaczy mieć "swój" zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Chyba(?) pierwsze były Le Jardin (białe i czarne - bo nie mogłam się zdecydować
![]() Pierwsze - jeśli demencja starcza mnie nie myli - z wyższej półki - były perfumy Armani, ale nie znosiłam ich okrutnie (wszak to były szypry, za którymi nie przepadam). Pierwsze z wyższej półki, które pokochałam miłością wielką i po dziś dzień nieprzemijającą - Roma ![]() Oczywiście weźcie poprawkę na to, że to były czasy prehistoryczne i mogłam coś pokręcić ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Adidas Active Bodies, z wyższej półki Le MaleJPG
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Czarne "le jardin" Yardleya - prezent od taty, z tych "wysokopółkowych" Angel i wielki romans z nim na lat 8.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
spin doctor
|
Moje pierwsze perfumy to Adidas Woman, takie z jasnozielonym napisem(już nie produkują), potem Vanilla Fields, czarny wykrzyknik. Z górnopółkowych to Dune Diora.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś dawno temu dostałam perfumy w malutkiej flaszczeczce(taka mniniaturka) pod tytułem Cafe Cafe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Yardley, taki sliczny zielony, wiosenny,swieży zapach,ostał mi sie tylko puder,Currara-smierdziuch do entej potęgi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Pierwszymi perfumami których używałam były Blase Max Factor (Rawito
![]() ![]() Pierwszy zakup z górnej półki to z kolei Kenzo Parfum d'Ete Z pewnością jednak pierwszymi perfumami w których naprawdę poczułam się sobą były Lou Lou Cacharel, które poznałam dopiero w 1997r. Wtedy też odkryłam, co znaczy pachnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze luksusowe perfumy to Dolce & Gabbana Red. Ten zapach przypomina mi pewien okres w życiu. Za każdym razem gdy go czuję, wracają miłe wspomnienia
![]() Natomiast gdy byłam jeszcze nastolatką tuż po szkole podstawowej, to używałam: Pret-a-Porter, Vanilla Fields, innych zapachów od Coty i perfum firmy Avon.
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-01-09 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze perfumy, które dostałam na własność (od cioci, która pracowała w Pewexie) to Fidji - miniaturka w aksamitnym pudełeczku, normalnie megaluksus w szarzyźnie lat osiemdziesiątych. Natomiast za pierwsze zarobione pieniądze zakupiłam Dolce Vita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Najpierwszym zapachem ,który zakupiłam za odlożone kieszonkowe był Chanson d`Eau Coty.Pamiętam jak go zakupiłam jak z przejęciem sciskałam w dłoniach ten zielony flakonik i jak go potem oszczedzałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze to Oui Non Kookai
![]() Pierwsze z górnej pólki to Sunny Fruits Escada.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Perceive z Avonu, to był mój pierwszy prawdziwy zapach tylko do mojej dyspozycji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Szczerze mowiac to nie pamietam dokladnie mojego pierwszego zapachu w zyciu, widocznie nie wywarl na mnie jakiegos nieziemskiego wrazenia ani nie dzialo sie wtedy w moim zyciu nic takiego, co by kojarzylo mi sie z moim pierwszym zapachem.
Pamietam swoj pierwszy gornopolkowy zapach, to bylo Aqua di Gio, zakupione pod koniec podstawowki na wakacjach w Hiszpanii, podobaly mi sie juz wczesniej a na wakacjach nie wydaly m sie jakies bardzo drogie, wiec je kupilam. Jak ja sie wtedy poczulam dorosla ![]() ![]() Mimo ze zapachow tego typu dawno wyroslam, to wlasnie te ogorki wspaniale mi sie kojarza.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gucci Envy
Nie wiem co mi się w nich podobało ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Homyku, a Lou Lou to był pierwszy zapach, którego zapragnęłam całym sercem - pragnienie zresztą spełnione ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle że u mnie był jeszcze wtręt w postaci Sunflowers i jeżynowej kulki z YR ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze w ogóle to seledynowe Adidas Woman, już dawno zapomniane.
![]() Potem Gabriela Sabatini i Exclamation niebieskie. Pierwsze górnopółkowe - Sotto Voce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
KAOS Gosh a tzw. klasyk i inne wersje.
W latach dziewiecdziesiatych kolezanka zachwycala sie Dune, a ja dlugo mialam swoje KAOS, ktore tez poznalam dzieki niej. Widze ze nadal jest na rynku i to tanszy niz wtedy zreszta tak jak i Dune. Obiecalam sobie ze na wiosne nabede ten zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze z Mody Polskiej Antilope , nie pamiętam czyje , oraz z Pewexu Vivre Molyneux
![]() Trzecie z kolei Paloma Picaso czarna. Potem była długo czarna dziura.
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Moimi pierwszymi perfumami były Moments Priscilli Presley. Były one prezentem, więc nie miałam wpływu na ich wybór. Z wysokopółkowych Miracle - te już sama wybierałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Coś mi mówi, że kiedyś już był podobny wątek...
A, mam: Podróż sentymentalna. Perfumy wczesnej młodości. Moimi pierwszymi "porządnymi" perfumami był chyba listek Kenzo... Jeszcze w tym starym flakonie, tłoczonym, cholernie ciężkim ![]() Skoro już jesteśmy w temacie, to dla zainteresowanych podam inne ciekawe wątki tego typu: Jak to się zaczęło? Zapachy a wspomnienia... Starodawność, sentymentalizm w ukochaniu perfum
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam swoich pierwszych (dosłownie) kupionych perfum. Na pewno zaczęło się od podbierania mamie.
![]() I takim zapachem, który kojarzę z półki mamy było Masumi-perfumy w olejku, dozowane za pomocą "kuleczki". Miałam może wtedy z 7 lat (?) i ciągle się nimi miziałam. ![]() Później podkradałam jej Kobako. W zasadzie wypiskałam jej całe, bo mamie ewidentnie zapach się nie podobał, za to mnie bardzo i to mi zostało do tej pory. ![]() Jednym z pierwszych zapachów, które sobie kupiłam było Vanilla Musk Coty. Później była Vanilla Fields. Mięczy czasie kupowałam głównie perfumy z Avonu. Pierwsze moje górnopólkowe perfumy to Kenzo Słonik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze prawdziwe to Dune czysty perfum zamknięty w złotej butelce
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
nie pamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie jak u wielu z was - Vanilla Fields, Priscilla P i Gabriela Sabatini w różnych odmianach.
Pierwszy górnopółkowy - prezent od starszego brata, który wówczas zaczął zarabiać - Le monde est beau Kenzo - mam po nim traumę do dziś ![]() Pierwszy górnopółkowy własnego wyboru, któremu pozostaję wierna do dziś to słonik Kenzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
*
|
![]()
Cool Water. Dostałam w prezencie. Wtedy mi się niesamowiecie podobały, teraz ich nie cierpię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.