Polecamy cwiczenia na DVD - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-22, 15:36   #1
aktorecka
Raczkowanie

Smile

Polecamy cwiczenia na DVD

Nie moglam znalesc podobnego watku, a sadze ze przydalby sie takowy dla tych ktorzy wola cwiczyc w zaciszu domowym niz chodzic na zajecia Do takich osob zaliczam sie m.in ja W internecie dostepne sa tylko krotkie filmiki, dlatego te na DVD stanowia lepsze zrodlo. Jednak takie cwiczenia maja to do siebie ze w koncu sie nudza - i dobrzeby bylo kupic cos nowego najlepiej polcanego przez innych Na chwile obecna posiadam 3 plytki. Aerobic Dance z Suzanne Cox, plytke z Herbapolu Fat Burning i Tamilee Webb cwiczenia na posladki.

Aerobic Dance z Suzanne Cox - polecam. Najpierw jest rozgrzewka potem rozne uklady. Kazdy trwa 5minut i na dole pokazuje sie ile jeszcze zostalo - mnie to motywuje I latwiej jest mi zrobic kilka 5-minutowek niz np jak mam odrazu powiedziane polgodziny bez przerwy Poczatkujacy nie ebdzie mial problemow z nauczeniem sie ukladow. Sa dwie druzyny - latwiejsza i trudniejsza wersja. W czasie trudniejszej mozna sie niezle napocic. Potem sa cwiczenia na gorna i dolno partie ciala, potem streching. bardzo lubie te cwiczenia

Fat Burning Herbapol - nie polecam. Nieciekawa prowadzaca, wszystko nagrywane chyba w pospiechu, 55minut bez przerwy i niezbyt ciekawie

Tamilee Webb "Ty tez mozesz miec takie posladki" - zalezy kto czego szuka. Drugiego dnia ledwo moglam chodzic. Cwiczylam 2 miesiace i chociaz niektorzy zaprzeczaja ze to mozliwe - rozrosly mi sie miesnie ud. Jasne ze nie tak jak kulturystkom ale na takim efekcie mi nie zalezalo. Ciezkie, efektywne - ale ja juz po nie nie siegne.

Jakie plytki z cwiczeniami WY macie w domu? prosze poleccie jakies bo musze kupic sobie cos nowego

aktorecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 12:40   #2
aktorecka
Raczkowanie

Dot.: Polecamy cwiczenia na DVD

ej napewno macie jakies cwiczenia na plytkach Odezwijcie sie

Stary 2007-08-24, 00:30   #3
special_k
Raczkowanie

no hej melduje sie posiadaczka 3 plyt z cwiczeniami :

1. PUMP IT UP (ministry of sound)- czesc ktora nazywa sie ' Burn it-Lose it', Mam ta plyte chyba od czerwca, do tej pory zrobilam chyba ze 4 podejscia, nigdy nie udalo mi sie skonczyc treningu dochodzilam do polowy, bylo nawet ok, dopuki nie zaczyna sie czesc 'kick boxing' czy cos podobnego i to jest taka nuda ze nie mam motywacji. Ale dla zmotywowanych, na pewno mozna duzo spalic ale trzeba tez miec niezla kondycje wyjsciowa. Prowadzi to ta panna zdaje sie z teledysku Call On Me, w ktorym tez cwiczyli

2. PUMP IT UP ( ministry of sound) - czesc ' The ultimate dance workout' . To juz jest po prostu masakra. Po 20 minutach jestem tak zmachana ze nie daje rady tez nigdy nie skonczylam tego treningu. Wymaga jeszcze wiekszej sprawnosci i kondycji niz poprzedni program.

3. Martine Dancebody. prowadzi to taka mniej znana angielska aktorka (Martine). Cwiczenia sa super, nie za latwe, nie za trudne, jest po kolei : rozgrzewka, cardio-vascular, gorne czesci ciala, rozciaganie na stojaco, dolne czesci ciala, rozciaganie na podlodze, absy czyli brzuszki, i zakonczenie - 'cool down'. To moje najlepsze dvd z tych co mam i mi bardzo sie podoba. Cwicze systematycznie od kwietnia i sa efekty!!!
Aha i na dvd jest dodatek w postaci porad zywieniowych, ktorych ja tez sie trzymam

podaje linka : http://www.youtube.com/watch?v=Qx_ouup-I6c
special_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-25, 20:36   #4
Izunia1985
Przyczajenie

Też chcę sobie kupić nowe dvd z ćwiczeniami. Obecnie mam:
Aerobic dance z Suzanna Cox - nawet przyjemne, nie jest męczące, ale po pewnym czasie się nudzi...
Aerobic TBC (z tej samej serii - z Suzanne Cox) - najprzyjemniejsze jakie miałam do tej pory, dobre zwlaszcza na bioderka, a po tyg ćwiczeń czuć taką przyjemną lekkość i zwinność...
Pilates (Shape'a) - no coż ogólnie pilates mnie nudzi po kilku minutach, ale jeśli już się uprę to wybieram właśnie to wydanie. Najlepsze ze wszystkich, które widziałam...jedyne, przy którym wytrwałam do końca...
Przez taniec do zdrowia - ehhh dochodzę z trudem do połowy, a potem nie nadążam. Ale co jakiś czas próbuję, bo układy wyglądają bardzo zachęcająco (zwłaszcza jak się leży na kanapie) i coś z nich mozna wynieść...
A na koniec Ćwicz razem z nami (ćwiczenia z Carmen Electrą) - no dobra striptease też można nazwać ćwiczeniami, a na pewno o wiele przyjemniej się je wykonuje...
Najskuteczniejsze ćwiczenia jakie miałam z dvd to były te z C. Crawford, ale teraz jak próbuje do nich wrócić, zdycham po 10 minutach i rezygnuję. Ależ ja kiedyś zaparcie miałam...
Izunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 16:52   #5
nikola
Raczkowanie

TBC
Fat burning - Herbapol - dla mnie świetne treningi, dają popalić, tbc ładnie kształtuje mięśnie przy regularnych ćwiczeniach i diecie możena schudnąć. Dla mnie prowadząca Zofia Budkiewicz (przepraszam jeśli coś przekręciłam) zna się na rzeczy i fajnie wszystko tłumaczy.

Twój osobisty trener z Shape- Każdy sobie coś znajdzie w zestawie jest kardio, abs, pilates, joga, ramiona i nogi. Plusem jest to że można przystosować program do indywidualnych potrzeb. Całkiem fajne treningi.

Joga dla początkujących z Shape z Rainbeau Mars. Dla początkujących w porzaku , nie za wiele kombinacji czas 30 min, mi specjalnie nie przypadło do gustu wole Power Joge z tą samą prowadzącą. Można się fajnie rozciągnąć i zrelaxować polecam.

Joga z Chic- Prowadzi ta sama pani co Joga dance. Nie za specjalnie polubiłam proponowane ćwiczenia ale oczywiście komuś napewno się spodoba. Joga dance ta sama opinia.

Tamilee Webb ABS- Super ćwiczenia naprawde efektywne brzuch staje się twardy przy regularnych ćwiczeniach .Są 2 programy dla początkujących i zaawansowanych

Dirty Dancing Workout- Fajny prowadzący , i muzyka chcę się tańczyć.
Parę programów: podstawowy i zaawansowany można się zmęczyć. Jescze nie rozpracowałam do końca układu więc mam do czego wracać Polecam.

Schudnij w domu bez wysiłku z Vity - Nie podobało mi się ćwiczyłam tylko 2 razy za każdym razem musiałam przeszukać cały dom w pogoni za :poduszkami , ręcznikami , puszkami , klamerkami , butelkami by zacząć trening. Mało profesjonalne.

Płaski brzuch z Chic- jestem w trakcie rozpracowywania dopiero ćwiczyłam terening pierwszy i bez rewelacji .

Moja skromna lista
Stary 2007-08-26, 18:26   #6
bazylinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikola Pokaż wiadomość
TBC
Fat burning - Herbapol - dla mnie świetne treningi, dają popalić, tbc ładnie kształtuje mięśnie przy regularnych ćwiczeniach i diecie możena schudnąć. Dla mnie prowadząca Zofia Budkiewicz (przepraszam jeśli coś przekręciłam) zna się na rzeczy i fajnie wszystko tłumaczy.

Twój osobisty trener z Shape- Każdy sobie coś znajdzie w zestawie jest kardio, abs, pilates, joga, ramiona i nogi. Plusem jest to że można przystosować program do indywidualnych potrzeb. Całkiem fajne treningi.

Joga dla początkujących z Shape z Rainbeau Mars. Dla początkujących w porzaku , nie za wiele kombinacji czas 30 min, mi specjalnie nie przypadło do gustu wole Power Joge z tą samą prowadzącą. Można się fajnie rozciągnąć i zrelaxować polecam.

Joga z Chic- Prowadzi ta sama pani co Joga dance. Nie za specjalnie polubiłam proponowane ćwiczenia ale oczywiście komuś napewno się spodoba. Joga dance ta sama opinia.

Tamilee Webb ABS- Super ćwiczenia naprawde efektywne brzuch staje się twardy przy regularnych ćwiczeniach .Są 2 programy dla początkujących i zaawansowanych

Dirty Dancing Workout- Fajny prowadzący , i muzyka chcę się tańczyć.
Parę programów: podstawowy i zaawansowany można się zmęczyć. Jescze nie rozpracowałam do końca układu więc mam do czego wracać Polecam.

Schudnij w domu bez wysiłku z Vity - Nie podobało mi się ćwiczyłam tylko 2 razy za każdym razem musiałam przeszukać cały dom w pogoni za :poduszkami , ręcznikami , puszkami , klamerkami , butelkami by zacząć trening. Mało profesjonalne.

Płaski brzuch z Chic- jestem w trakcie rozpracowywania dopiero ćwiczyłam terening pierwszy i bez rewelacji .

Moja skromna lista

witam mam pytanie skąd masz te ćwiczonka z Tamile bo jestem zainteresowana i bardzo chętnie ściągł bym sobie taki filmik?
bazylinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 15:01   #7
nikola
Raczkowanie

Bazylianka- Tamilee kupiłam dosyć dawno gdy była w którejś z gazet :shape lub vita . Wiem ze można ściągnąć z neta lub zamówić na str internetowej. Wpisz w wyszukiwarkę : ćwiczenia na dvd

Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-31, 15:04   #8
eMPi
Rozeznanie

GG do eMPi

Cytat:
Napisane przez special_k Pokaż wiadomość
2. PUMP IT UP ( ministry of sound) - czesc ' The ultimate dance workout' . To juz jest po prostu masakra. Po 20 minutach jestem tak zmachana ze nie daje rady tez nigdy nie skonczylam tego treningu. Wymaga jeszcze wiekszej sprawnosci i kondycji niz poprzedni program.
Ooo, nie powiedziałabym. Ja robie 4 częsci (odrzucam ostanią chill, ktora polega na rozciąganiu, a nie na jakims konkretnie ostrym wysiłku fizycznym) i jestem zamchana i zmeczona , ale to dopiero po godzinie.
Jak najbardziej polecam

wymianka
eMPi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 15:17   #9
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eMPi Pokaż wiadomość
Ooo, nie powiedziałabym. Ja robie 4 częsci (odrzucam ostanią chill, ktora polega na rozciąganiu, a nie na jakims konkretnie ostrym wysiłku fizycznym) i jestem zamchana i zmeczona , ale to dopiero po godzinie.
Jak najbardziej polecam
Ja też robie wszystko, czasem dorzucam jeszcze jakieś ćwiczenia poza Pump'ami

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 16:20   #10
eMPi
Rozeznanie

GG do eMPi

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
I jak efekty?
Bo ja chce umieśnic uda i troszke z brzuszka zrzucic
Tylko nie chce stosowac drastycznych diet, ale zacząć sie ruszac.
Po jakim czasie widac efekty?

wymianka
eMPi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 09:11   #11
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eMPi Pokaż wiadomość
I jak efekty?
Bo ja chce umieśnic uda i troszke z brzuszka zrzucic
Tylko nie chce stosowac drastycznych diet, ale zacząć sie ruszac.
Po jakim czasie widac efekty?
Teraz żadko ćwicze przy tym filmiku, za to pół roku temu przez długi czas robiłam to regularnie. Uda się umięśniły, z brzucha też spadło, schudłam ponad 10kg. Tyle, że ćwiczenia połączylam z dietą

wymiana książek:

Stary 2007-09-02, 20:13   #12
special_k
Raczkowanie

Cytat:
Mowisz o tej czesci burn it lose it czy ultimate dance workout???

Cytat:
Teraz żadko ćwicze przy tym filmiku, za to pół roku temu przez długi czas robiłam to regularnie. Uda się umięśniły, z brzucha też spadło, schudłam ponad 10kg. Tyle, że ćwiczenia połączylam z dietą
A ile razu w tygodniu cwiczylas? I ile czasu zajelo ci schudniecie 10 kg z tymi cwicz. i z dieta???

Ja od tygodnia przekonuje sie do ultimate dance workout i szczerze to przy 40stej minucie wysiadam i wlaczam sobie na koniec rozciaganie z innej plyty.

Widze ze w porownaniu z wami to cieniak jestem
special_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-04, 11:32   #13
SandraBullock
Wtajemniczenie

Polecam:

Pilates dla początkujących z Shape

Płytki z Cindy Crawford

Brzuch z Tamille Webb
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 10:11   #14
anytsuj
Zadomowienie

A można z neta ściągnąć filmiki z ćwiczeniami C.Crawford ?
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 17:39   #15
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez special_k Pokaż wiadomość
A ile razu w tygodniu cwiczylas? I ile czasu zajelo ci schudniecie 10 kg z tymi cwicz. i z dieta???

Ja od tygodnia przekonuje sie do ultimate dance workout i szczerze to przy 40stej minucie wysiadam i wlaczam sobie na koniec rozciaganie z innej plyty.

Widze ze w porownaniu z wami to cieniak jestem
Zaczełam w lutym i już przed wakacjami byłam ponad 10kilo lżejsza, z tym, że na zdrowiej diecie sie nie znałam i jadłam strasznie malutko. A ćwiczyłam ok. 5 razy w tygodniu.

wymiana książek:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 20:46   #16
Kateanna
Rozeznanie

a ja chociaz przestawilam sie w 100% na trening silowy i biegi moge polecic
serie Turbo jam i great body (nowszy odpowiednik "8minutes")
Kateanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-07, 10:23   #17
ktsw
Zakorzenienie

Ja mam taki zbiór:
Tamilee Web Pośladki (dla mnie super, szybko a skutecznie), Brzuch (podomnie, czesto cwicze razem, najpierw posladki a potem brzuch), mam tez z tej serii CIało ale jakos wole te dwie piersze, tamto to tak jakby wszystko w jednym
Pump it up - to z 4 częściami, dla mnie super, tylko trzeba miec troche wiecej miejsca w domu muzyka strasznie fajnie dobrana, az chce sie cwiczyc
Moj osobisty trener z shape - dwa podejscia i mnie osobiscie odpycha od telewizora, zbyt skomplikowane, i babka mi dziala na nerwy
Jeszcze mam takie cos Areobik z boksem z chic-a ale straszny smęt, nic ciekawego a z boku to chyba minuta kopnięć jest
Plus posciagane jogi,pilatesy i inne ale jak na razie tamilee i pump it up sa dla mnie najlepsze
Zastanawiam sie teraz nad Carmen Elektra, moze ktos cos napisac? trudne? ciekawe? są efekty?
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-07, 20:30   #18
andzya
Zakorzenienie

ja mam bardzo duzo cwiczen na DVD,jednak moje ulubione jedyne i niezastapione,to te z Tamilee Webb (posladki i ramiona,bo brzuch inaczej cwicze).
No i oprocz tego jeszcze bardzo lubie joge z Antonia Kidman.
Stary 2007-09-07, 21:24   #19
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
A można z neta ściągnąć filmiki z ćwiczeniami C.Crawford ?
Nie wiem,bo ja kupowałam płytki.Poszukaj w necie.Powodzenia!
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 15:56   #20
mssm
Przyczajenie

Mój osobisty trener - co prawda skomplikowane i szybkie, ale jak kończę, to niesamowite rozluźnienie i każdy mięsień czuć
mssm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 12:41   #21
gold-fish
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa opini na temat ,,Płaskiego brzucha" z Chic'a?
Własnie to bym chciała poćwiczyć, bo jakieś tańce i podskoki- to nie w moim mieszkaniu

Mam Joga Dance (Vita)- ale jakoś mało tego tańca, i trzeba uważać, zeby nie pobić kryształów na kredensie jak się wymachuje kończynami

Mam też Taniec Brzucha (od Shape'a) 2 razy próbowałam. Nawet fajny, ale brak mi było motywacji. Mięśnie ramion bolą, no ale jestem pod wrażeniem gibkości tych tancerek (jest ich tam kilkanaście)

I mam jeszcze Kick boxing (Chic)- chciałam się wyżyć. No ale jak pisałam to nie w tym mieszkaniu.

No więc- jak z tym Brzuchem?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-13, 22:37   #22
aktorecka
Raczkowanie

Mnie w tej chwili najbardziej interersuje jakis dobry, szybki, dajacy w kosc aerobic - bez elementow jakis cwiczen pomiedzy. Cwiczenia z Cindy Crawford to rozumiem nie jest aerobic?

Teraz mam z Chic Summer Aerobic uklady nawet fajne ale za malo (chyba 3 po 5minut) i przeplatane cwiczeniami na rozne partie ktore mnie nie interesuja.

Pump it up to aerobic? Tylko jakos nigdzie nie mozna go dostac, na allegro nawet nie ma

Stary 2007-09-15, 11:41   #23
Kateanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aktorecka Pokaż wiadomość
Mnie w tej chwili najbardziej interersuje jakis dobry, szybki, dajacy w kosc aerobic - bez elementow jakis cwiczen pomiedzy. Cwiczenia z Cindy Crawford to rozumiem nie jest aerobic?
sprobuj poszukac Turbo Jam Fat Blaster, 30 min aerobiku w toku interwalowym, duzo skakania itp, a pump it up napewno gdzies bedzie na necie
Kateanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-15, 18:34   #24
aktorecka
Raczkowanie

A moze cos z takich sklepowych plytek?

Stary 2010-11-14, 14:29   #25
KasiaCehak
Przyczajenie

GG do KasiaCehak

ja też mam kilka, ale również zero motywacji :/

- mam 5 płyt z Carmen Electrą,
- szczupłe ciało bez wysiłku,
- płaski brzuch bez wysiłku,
- power joga
- salsa dla początkujących
- skacz, walcz i spalaj kalorie
- przez taniec do zdrowia

muszę do wakacji się zmotywować, bo znów będę świecić kołem ratunkowym na brzuchu

ps. a czy znacie jakieś ćwiczenia bez sprzętów, na ciało jakie mają kobiety z wrestlingu ?

dzięki !
KasiaCehak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości