|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mama 25+
Witam serdecznie wszystkie Mamuśki które przeżyły już ćwierć wieku. Opowiedzcie coś o sobie i ile macie dzieci jako dwudziestopięciolatki,wym ieńcie się doświadczeniami. Czujecie się jeszcze młodo czy wydaje sie wam ,żę 25 to prawie już 30 heh
Szukałam kremu 25+ ale znalazłam tylko 30 więc moge uznać,ze jeszcze kilka młodych latek przedemną ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama 25+
Kremu nie dobiera sie do wieku tylko stanu cery.
![]() Sama sie chyba nie łapię bo mam 30+ i chyba powinnam trumniaków szukac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Marissima, rozumiem, że jak mam 31 i pierwsze dziecko, to już starą matką jestem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie twierdze tak ale ja mając 25 czuję się już staro,ciało nie jest takie jędrne jak przed ciążą ciężko wrócić do tego co było kiedyś
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No to chyba problem indywidualny bo ja nie czuje sie staro a cialo po ciąży wróciło do wyglądu sprzed.
Moze ba na pewnoe warto wyjśc gdzieś do ludzi,zabawic się bez dzieci i z towarzystewem bezdzientym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
To nie czuj się staro
![]() ![]() ![]() Dziewczyno, to co ty powiesz/zrobisz jak będziesz miała lat 40 - załamiesz się? Depresja 40latki? No proszę cię, szkoda życia na takie zamartwianie się, bo i tak się nie odmłodzisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wyjść chętnie bym wyszła ale nie mam z kim i dodatkowo nie mam z kim dzieci zostawić także siedzę w domu i marudzę
![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
donaszam spodnie po mojej 30-letniej, bezdzietnej bratowej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A widzisz, ja mam 25+ od 27. października
![]() ![]() ![]() ale co mnie to obchodzi, TO TYLKO CIAŁO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Już od jakiegoś czasu jestem 25+, aktualnie czekam na drugiego maluszka.
Nie czuję się staro, wprost przeciwnie. Wydaje mi się, że posiadanie/ nieposiadanie dzieci ma niewiele wspólnego z poczuciem bycia starym, niemłodym itd. Ciało się zmienia co jest kwestią naturalną, to od nas zależy czy dobrze się z nim czujemy czy też nie. ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz sama na basen lub zapisz sie na jakies zajecia sportowe aerobik a dzieci babci,cioci lub znajdz opiekunkę ,opłacić opiekunkę na 1-2 godziny w tygodniu to kwestia 30 zł (?) Poszukaj jakieś sali zabaw idż tam z dziecmi ,nie wiem w jakim wieku sa ,lub jakiegos klubu malucha gdzie mamy spotykaja sie z dziećmi jeśli nie masz ichz kim zostawić. Ew. przenieś się do męża ,we 2 zawsze łatwiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
paula 78 przeniesiemy się przeniesiemy do tatki ale dopiero na wiosnę jak nam gniazdko uwije
![]() a tu gdzie mieszkam teraz nikogo nie znam po wynajmuje mieszkanie od pół roku i nikt mi z dwójka nie zostanie gdzie synio na cysiu i butelki nie chce ni w ząb na rodzinę nie mam co liczyć niestety myślałam o opiekunce ale jakoś nie pasuje mi to jak synio był w brzuszku to chodziłam z córcia na basen na wiosnę się wybiore z dwójką jak mały skończy pół roczku
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam, mam 26 lat i jeste mamą dwójki dzieciaczków. Ja tez siedzę sama w domu, mąż pracuje od rana do samego wieczora. Ale staram się cos robic, spotykam się z kolezanakmi, które mieszkają w poblizu i tez maja dzieci, to spacery jak ino pogoda dopisuje
![]() Najważniejsze to się nie zanudzic. Znajdz sobie jakieś zajęcie, którym wypełnisz czas. Zabawa z dzieckiem tez jest dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to glowa do góry skoro sie przenosicie ![]() zacznji uczyc się jezyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Język szlifuje cały czas nawet do dzieci mówię po holendersku i po angielsku niech się uczą od małego a co
![]() Nie mam tu żadnych koleżanek,miałam jedna le się przeprowadziła ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
marissima trzymaj sie i skreślaj dni u Ciebie to bardziej stan ducha a nie ciała przyda się balsam dla duszy anie dla Ciała bo podejrzewam ze znim nie jest wcale tak źle
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.