![]() |
#1 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Panie i ich biznes
moje drogie, 9 kwietnia w Warszawie odbywa się konferencja dla przedsiębiorczych kobiet, dokładniej mówiąc będzie to inauguracja konkursu DARBOVEN IDEE GRANT 2010. Nagrodą jest 100 000 zł na rozpoczęcie lub rozwinięcie własnej działalności
![]() więc jeśli macie ciekawe pomysły i chcecie się realizować w "szefowaniu" to warto spróbować ![]() tutaj jest strona tego konkursu, co prawda opisane są poprzednie edycje, ale o idei poczytać można: http://www.darboven.pl/idee_grant/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panie i ich biznes
No i super, ale albo ja jestem jakaś głupia, albo ta strona jest od czapy - w sensie nie widzę, gdzie tu można kilknąć, zeby dowiedziec sie o zasadach, jak się zgłosić, jakiś regulamin, co trzeba przygotować ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
tutaj też są informacje: http://www.civitas.edu.pl/aktualnosc...sci_start=show
a formularz pewnie dostaniesz na miejscu, powinien się też pojawić na stronie do pobrania, ewentualnie można go zamówic telefonicznie 058 671 21 71 z tego co się orientuję to będzie to jakiś zarys biznesplanu, opisanie pomysłu i jego szans na powodzenie no i oczywiście coś z życiorysu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Super, dzięki. Ekstra inicjatywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
też mi się podoba, zwłaszcza, ze wiem jak ciężko zdobyć jakieś konkretne pieniądze na biznes, już drugi raz bedę się starać w UP, ale nie liczę na sukces
![]() jeśli bierzesz udział w konkursie to oczywiście trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie udało się niedawno dostać dotację unijną na jeden biznes, natomiast w zanadrzu mam jeszcze kilka innych fajnych pomysłów, więc dotacja jak znalazł - za 100 tysiaków można zrobić bardzo konkretne rzeczy już.
Szczególnie, że wygląda to dosyć ładnie i poważni ludzie sie pod tym podpisują. A do sierpnia kuuuuupa czasu na napisanie porządnego biznsplanu. Biorę biorę udział, absolutnie; a Ty ? Za Ciebie trzymać ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
jeżeli wymyślę coś nowatorskiego do mojego pomysłu na biznes to pewnie spróbuje, nic mnie to nie kosztuje, tylko branżę wybrałam taką mało innowacyjną, chociaż moze wpadnie mi do głowy jakiś ciekawy pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
jak dla mnie też bomba, ale mam problem podobny do Mychy84 i zastanawiam się nad innowacyjnościa..
bo czasu masa, takze pomysl moze byc tez swietnym rozwiazaniem dla mam których dzieci będą szły do przedszkola, a któe to chciałyby spróbować czegoś nowego i zaryzykować z własną działalnością.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
to właśnie ja :P młody od września idzie do przedszkola, a ja nie mam zamiaru wracać do poprzedniej pracy, więc postanowiłam wszystkim pokazać i sama coś zrobić, nie powiem, ze taka pomoc w postaci 100000 zł by mi nie pomogła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Telefon kontaktowy zniknął ze strony, formularza również nie można pobrać ... Pięknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
wszystkie numery są na stronie, nic nie zniknęło, można zamówić formularz...
a konferencja już jutro, czy któraś z wizażanek się wybiera? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.darboven.pl/idee_grant/re...-konkursu.html - gdy klikasz na "formularz" pojawia się strona główna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
szkoda, że ta konferencja nie odbędzie się w Krakowie...
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie mam pytanie, marzy mi się otwarie własnego biznesu (sklep stradivarius), lokal posiadam, ale niestety nie wiem do kogo zwrocic sie z prosba o nawiazanie wspolpracy...moze wy mi pomozecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Cytat:
w każdym razie już po konferencji, znajoma była i bardzo jej się podobało, ale pomysłu na swój biznes nie chce zdradzić ![]() na stronię są zdjęcia i krótki filmik, jeśli któraś z Was jest zainteresowana ![]() Wenila, udział w konkursie możesz brać mimo, że nie byłaś na konferencji ![]() millica, może warto pogadać z kimś, kto już taki sklep ma? co prawda to konkurencja, ale raczej w prywatnej rozmowie chyba podpowiedzą co i jak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dla tych, których nie było jest galeria i króciutka relacja
![]() Muszę przyznać, że mnie to spotkanie zainspirowało, już kombinuję, co by tu rozkręcić i przyznam, że póki co tylko mój TŻ się ze mnie śmieje, że najchętniej to bym od razu coś we wszystkich gałęziach gospodarki zorganizowała :P millica - napisz dokładniej o co chodzi, może uda się wspólnymi siłami pomóc ![]() Edytowane przez behemotek Czas edycji: 2010-04-27 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
behemotek, byłaś na konferencji? Jak Ci się podobało?
u mnie się już pewnie pomysły sprecyzowały, ale ciągle coś wydaje mi się nie tak, na szczęście jeszcze czasu trochę mam, zgłoszenia można do końca sierpnia wysyłać, więc wtedy już powinnam wszystko ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To przerażające, że było tak mało osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo pozytywne wrażenie mialam kiedy zobaczyłam filmik o fundatorze nagrody. Sam bardzo dużo osiągnął a jeszcze pomaga innym. Powodzenia tym, które wezmą udział. Trzymam kciuki
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ciekawa jestem ilość osób, które wezmą udział konkursie. Czy któraś z was orientuje się może, jakim zainteresowaniem cieszy się projekt?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
o widze ze zainteresowanie wzroslo !
a co do ilosci osob to tak a prawde znaja ja tylko organiztorzy do ktorych naplywaja projekty, a tak serio serio mysle, ze wszyscy zdecyduja sie wysylac swoje ostatecze wersje dopiero w sierpniu. Zresztą mając tyle czasu wato wykorzystać go maksymalnie. W koncu kolejnosc zgłoszeń z tego c sie orientuje znaczenia nie ma... ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
szugarbejb, mała ilość osób może być związana z tym, ze był to normalny dzień pracy i godziny południowe, wiec sporo kobiet po prostu było w pracy czy na uczelni.
Marta, co do zainteresowania projektem to nie mam pojęcia jakie jest, ja jestem zainteresowana bardzo :P bo jakiegoś kopa mi to dało i uznałam, ze czas się za siebie zabrać :P Na konferencji wystąpiła Zuza Kuczbajska z pracowni ślubnej... swoją firmę założyła w wieku 22 lat, kiedy była jeszcze na studiach, a teraz po 4 latach ma już trzy filie w Polsce i jedną w Londynie, podziwiam i zazdroszczę, dziewczyna jest w moim wieku, a nie mam jeszcze nic... JESZCZE... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
myślę, że tu z łatwością możnaby polemizować. Nie ma co się udawać w wyścig z czasem, na kazdego przychodzi pora w odpowiednim czasie. Ja mimo wieku w którym Pani Zuza rozpoczęła swoją działalność, nie wiem czy czuję się wystarczająco gotowa, przebojowa i przedsiębiorcza aby podbijąc polski i nie tylko rynek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
ale też mówiąc szczerze to chyba najlepszy okres na rozpoczęcie działalności, później będą dzieci, rodzina, a firma będzie już jako tako prosperowała i będziesz miała węcej czasu niż na początku... ja teraz właśnie mój czas dzielić miedzy dziecko, dom, pracę i jednocześnie kombinować nad czymś swoim.... też się da, ale zabiera to więcej czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Marka Stradivarius nalezy do firmy Inditex, tak jak i Zara, Bershka, Pull&Bear, Oysho. Z tego co wiem, oni nie bawia sie we franczyzy czy depozyty, dzialaja na sklepach wlasnych, wiec raczej nie ma mozliwosci wejscia z nimi w jakis uklad.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
znalazłam wywiad z panią Zuzą Kuczbajską, która wystąpiła na wspomnianej wcześniej konferencji: http://www.biznesnaobcasach.pl/artyk...u?off=0&max=10
warto przeczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
jak wspomniałam w temacie "konsultantka ślubna" podziwiam ją za samozaparcie, tak jak Panią Katarzynę Przybył-Tamowicz-
pomysłodawczyni projektu przeglądarki internetowej uczelni wyższych serwisu www.immatriculare.pl Kobieta też miała niezły pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
To fakt, bardzo dobry... Ja już się zbieram do wypełnienia formularza, bo czas leci, a nie chcę na ostatnią chwilę zostawić, bo jeszcze zapomnę i dopiero będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja w necie znalazłam ten konkurs - wcześniej myślałam o dotacji z unii, ale najpierw spróbuję tutaj. Ściągnęłam już formularz i faktycznie nie jest to skomplikowane. A czy faktycznie tak mało czasu? Do końca sierpnia jest czas, 1,5 miesiąca, dla kogoś, kto ma pomysł na biznes, to sporo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No - ja mam dokładnie tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.