|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Śuz zabarwiony krwią
Hej, mam takie pytanie. 19 października był pierwszy dzień okresu (moje cykle zwykle trwają 28-29 dni) a okres 5 dni. (był tak samo obfity jak zwykle) 11 dnia cyklu wieczorem mój śluz był zabarwiony lekko krwią i tak samo rano było dnia 12. potem śluz zmienił się na taki ciągnący, przezroczysty.. nie było go tak bardzo dużo (jak zaobserwowałam w innych cyklach, czasem się zdarzało śluzu płodnego dużo) no i teraz mam taki mętny, nierozciągliwy. Jeśli chodzi o stosunki, przed okresem był tylko raz, no i w tym cyklu tez raz( każdy był zabezpieczony prezerwatywą i w dodatku nie dochodziło do wytrysków)co ten śluz zabarwiony krwią mógł oznaczać? dodam, że mierzę temperaturę w pochwie i od 15 dnia cyklu była wyższa temperatura 36,7-36,8
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śuz zabarwiony krwią
Cytat:
Wydaje mi się,że było to jajeczkowanie, poza tym pojawił się od razu ślub płodny. Gdyby wystąpiło to ponownie- skonsultuj się z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
musisz zaobserwowac cykl i przewidziec kiedy byla owulacja, - skok temperatury +sluz + szyjka
plamienia moga wskazywac na dni plodne i na owulacje. czytalam ze jest to normalne jesli chodzi tobie o szanse na zajscie w ciaze to sa minimalne. ja nie interpretuje cyklu, wspolzyje z gumkami do konca kiedy nas najdzie tylko ochota (ogolnie to juz ktorys miesiac z kolei) i mama nie jestem i nie bylam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to mówię, że skok temperatury był 15 dnia cyklu. wcześniej była niższa temperatura, a śluz płodny pojawił się 12 dnia cyklu, czyli zaraz po tym plamieniu.. (w sumie to nawet plamienie nie było tylko śluz zabarwiony krwią) i nigdy tak nie miałam. Pytam czy poprostu może się tak zdarzyć ze w jednym cyklu takiego plamienia nie ma a w drugim jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
z tego co pamietam to skok mowi o owulacji. mnie przy spirali zdarzaly sie plamienia w srodku cyklu i to tez nie za kazdym razem, a tak po x czasie i tak co 1-2 miesiace. przy cyklach naturalnych tego zjawiska nie mam
a wykluczasz wszelkie infekcje, nieprawidlowosci - tzn chodzisz na kontrole do lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Tez mam ta sytuacje, ze mam nagle sluz zabarwiony krwia nigdy mi sie to nieprzydarzylo, z tego co zauwazylam to jestem po dniach plodnych...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.