Problem przed ślubem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 20:38   #1
panterka21
Przyczajenie

Problem przed ślubem

Witam Was Dziewczyny,
mam problem i proszę Was o pomoc, mój Tż ma brata, a ten brat ma dziewczynę, są ze sobą około 2 lat, a my około 8, bierzemy ślub. Dziewczyna jest starsza od nas i od niego, od samego początku myśli, że jej wszystko wolno, po 2-3 miesiącach już spała u niego i rządziła w mieszkaniu jego rodziców, ich nie było, bo wyjechali, ja nigdy tak się nie zachowywałam. Gdy tylko miała okazję, dogryzała mi, ja zawsze od mojego Tż wychodziłam około 22, bo jego rodzice też chcą iść spać, chcą odpocząć, a ona tam jest do 1 w nocy i nikt jej nie zwróci uwagi. Od początku źle patrzyło jej z oczu i z czasem się przekonaliśmy, 3 razy widzieliśmy ją z innym facetem, gdy jej chłopak miał na popołudniu. Gdy jej chłopak (brat mojego) poszedł do łazienki się myć, ona nas podsłuchiwała, przyłapaliśmy ją, rodziców też podsłuchuje, przychodzi do ich domu i mówi, że śmierdzi papierosami, gdy ja bym się tak nie odważyła, to ich dom i mogą robić co chcą. Gdy mówimy o ślubie nie może tego słuchać, zaczęła nagadywać na nas siostrze mojego Tż i ich mamie, że z nią nie rozmawiamy, a my po prostu nie możemy na to patrzeć. Przekupuje ich, daje im prezenty. Była też sytuacja, gdy mojemu zepsuł się samochód, mój zawsze pomagał bratu, gdy tylko potrzebował pojechał pomóc, a ona gdy pewnego razu usłyszała, że zepsuł się samochód i ma iść pomóc, brat od razu poszedł, a ona mi narzekała, ze musi jechać. Ja uważam, że bratu trzeba pomagać i nie chcę z nikim rywalizować, ale ona od samego początku chciała być lepsza ode mnie, tylko nie wiem po co jej to. Nie wiem co mam robić ?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Jest jeszcze problem taki, że nie jest zaproszona na obiad, ale sama się wprosi, przyjdzie w porze obiadowej, usiądzie i czeka na obiad. Gdy np. są urodziny jego mamy i on jest w pracy to ona przychodzi sama bez niego i siedzi z rodziną, czasem też przychodzi i od razu idzie do kuchni, do jego mamy, siada tam i patrzy co robi albo słucha co inni domownicy mówią, czasem mam wrażenie, że nie interesuje ją jej chłopak, nigdy jeszcze nie widziałam, żeby go przytuliła lub pocałowała.
panterka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 22:05   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Problem przed ślubem

Cytat:
Napisane przez panterka21 Pokaż wiadomość
Nie wiem co mam robić ?
Nie wtrącać się w nie swoje sprawy

Jakby jego rodzicom przeszkadzało, że siedzi tam do 1, albo że przychodzi jak jej chłopaka nie ma, że siedzi z mamą w kuchni itd., to by jej zwrócili uwagę. Skoro dalej przychodzi, to widocznie im to nie przeszkadza.

Co do brata Twojego faceta, to sorry ale kim Ty jesteś, żeby sie komuś z buciorami w życie ładować i oceniać, czy ona go przytula i całuje, czy nie

Masakra, na jej miejscu nie chciałabym mieć tak wścibskiej i zazdrosnej szwagierki, bo żółć i zazdrość aż się z Ciebie wylewa (co Ci przeszkadza ze ona im prezenty daje?!).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 22:26   #3
activelifestyle
Rozeznanie

Właściwie to nie rozumiem Twojego pytania. Z czym chcesz coś robić? Dziewczyna zachowuje się jak chce po prostu. Siedzi do 1 w nocy, przecież Ty też możesz... Sama mówisz, że nikomu to nie przeszkadza. Myślę, że jakby przeszkadzało to by ktoś się odezwał... A to, że nie widzisz jak go całuje czy przytula to nic takiego przecież. Niektórzy nie lubią publicznie okazywać sobie uczuć - normalna sprawa

Mówisz, że chce być od Ciebie lepsza i nie wiesz po co jej to... Skoro masz takie odczucia to może zapytaj ją czemu tak rywalizuje? Z tego co piszesz to wydaje mi się, że ona nie rywalizuje tylko po prostu ma taki sposób bycia... Nie wiem ciężka sprawa
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 08:09   #4
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panterka21 Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny,
mam problem i proszę Was o pomoc, mój Tż ma brata, a ten brat ma dziewczynę, są ze sobą około 2 lat, a my około 8, bierzemy ślub. Dziewczyna jest starsza od nas i od niego, od samego początku myśli, że jej wszystko wolno, po 2-3 miesiącach już spała u niego i rządziła w mieszkaniu jego rodziców, ich nie było, bo wyjechali, ja nigdy tak się nie zachowywałam. Gdy tylko miała okazję, dogryzała mi, ja zawsze od mojego Tż wychodziłam około 22, bo jego rodzice też chcą iść spać, chcą odpocząć, a ona tam jest do 1 w nocy i nikt jej nie zwróci uwagi. Od początku źle patrzyło jej z oczu i z czasem się przekonaliśmy, 3 razy widzieliśmy ją z innym facetem, gdy jej chłopak miał na popołudniu. Gdy jej chłopak (brat mojego) poszedł do łazienki się myć, ona nas podsłuchiwała, przyłapaliśmy ją, rodziców też podsłuchuje, przychodzi do ich domu i mówi, że śmierdzi papierosami, gdy ja bym się tak nie odważyła, to ich dom i mogą robić co chcą. Gdy mówimy o ślubie nie może tego słuchać, zaczęła nagadywać na nas siostrze mojego Tż i ich mamie, że z nią nie rozmawiamy, a my po prostu nie możemy na to patrzeć. Przekupuje ich, daje im prezenty. Była też sytuacja, gdy mojemu zepsuł się samochód, mój zawsze pomagał bratu, gdy tylko potrzebował pojechał pomóc, a ona gdy pewnego razu usłyszała, że zepsuł się samochód i ma iść pomóc, brat od razu poszedł, a ona mi narzekała, ze musi jechać. Ja uważam, że bratu trzeba pomagać i nie chcę z nikim rywalizować, ale ona od samego początku chciała być lepsza ode mnie, tylko nie wiem po co jej to. Nie wiem co mam robić ?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Jest jeszcze problem taki, że nie jest zaproszona na obiad, ale sama się wprosi, przyjdzie w porze obiadowej, usiądzie i czeka na obiad. Gdy np. są urodziny jego mamy i on jest w pracy to ona przychodzi sama bez niego i siedzi z rodziną, czasem też przychodzi i od razu idzie do kuchni, do jego mamy, siada tam i patrzy co robi albo słucha co inni domownicy mówią, czasem mam wrażenie, że nie interesuje ją jej chłopak, nigdy jeszcze nie widziałam, żeby go przytuliła lub pocałowała.
Ale to nie Ty powinnaś się o to martwić Dziewczyna jest jaka jest, ale Ty z nią w związku nie jesteś, ani ona nie w Twoim domu się rządzi.

Poza tym nie wiem czy jednak trochę nie przesadzasz, bo niektóre z wymienionych sytuacji mogłaś po prostu źle zinterpretować, np. to, że widziałaś ją z innym facetem. Może szła gdzieś z kolegą..? A rzeczy typu "przekupuje ich, daje im prezenty" czy "od początku źle patrzyło jej z oczu" brzmią naprawdę zabawnie. Jaki Ty masz problem z tym, że ktoś dostanie od niej prezent? Podobnie nie wiem dlaczego boli Cię, że wprasza się na obiad i że robi uwagi na temat ich domu (np. że czuć papierosy)? Jakby rodzina faceta jej tam nie chciała, to by przecież ją wyprosili, nie reagują - widocznie akceptują tą sytuację.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-14, 19:28   #5
kamilaza
Rozeznanie

wybacz, ale z twojej wypowiedzi przebija chyba jakiś kompleks, że ty nie jesteś nią. Ona - lepsza od ciebie, bardziej przebojowa i towarzyska, otwarta na kontakty.
Nie twierdzę, że jej zachowanie jest poprawne ( może i się narzuca innym), ale bynajmniej to nie powinna być twoja sprawa, jeśli głównym odbiorcom to nie przeszkadza.
Że tam spytam wprost - zamierzacie z rodzicami mieszkać po ślubie? Jeśli nie, to tym bardziej nie jest to wasza sprawa. Poza tym, skoro ona tobie zawadza, to nie szukaj bezpośrednio kontaktów z nią, wytłumacz to swojemu TŻ, że między nią a tobą jest taka różnica charakterów, że nie bardzo za nią przepadasz. Na marginesie możesz dodać niewiążąco, że zauważyłaś jej dość mocną obecność i spoufalanie się z resztą członków rodziny. I na tym dyskusję zakończyć. Koniec kropka.

MM.

Pomóż! http://www.pmiska.pl/
kamilaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości