|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bałam się ciąży a tu..torbiel 10cm !
------------------------------
Edytowane przez kyah Czas edycji: 2011-02-10 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bałam się ciąży a tu..torbiel 10cm !
sądze ze cykasz się jak 16 latka
![]() MUSIMY ZROZUMIEĆ ZE ZEBY DOSZŁO DO ZAPŁODNIENIA TO POTRZEBA TROCHE WIECEJ NIŻ JEDNA KROPLA SPERMY... NIE SĄDZE ZE JESTEŚ W CIĄZY A TORBIEL TO POWARZNA SPRAWA I GIM POWINIEN PRZEPISAĆ CI NP. LUTEINE ALBO INNY LEK BY GO ROZPUŚCIĆ CZY ZNIWELOWAĆ.. ZMIEN GINEKOLOGA ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja to spotkałam się z opinią, że na torbiele ciąża najlepsza
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Spokojnie
![]() ![]() ![]() pozdrawiam co do torbiela to idź sobie to sprawdzić u innego ginekologa, torbiele nie są groźne ale różnie to może być gdzyż zawsze mogą przekształcić się w coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę Cię, nie osłabiaj mnie. od kiedy torbiele nie są groźne? przecież od razu świadczą o jakichś zaburzeniach, chociażby hormonalnych ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Torbiel 10 cm??
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mi się rozpuścił, a koleżanka u góry ma rację TORBIELE SĄ GROŹNE i świadczą najczściej o zaburzeniach hormonalnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Troszkę chyba lepiej wiem bo sama to przeżyłam, mam 20 lat w lipcu wykryłam sobie "coś" było jedno większe i dwa mniejsze. większe wycieli co okazało się włókniakiem 3 cm a reszte zostawili i powiedzieli że torbiele są ale i ch się nie usuwa. one kiedyś MOGĄ się przekształcić ale nie muszą, jest to podobno uroda różnych kobiet, może to być spowodowane genetycznie, nawet nie zrobią Ci biopsji torbieli przynajmniej ja tk miałam, teraz stosuje taką nowość na te torbiele żeby zanikły jak mi pomorze to napiszę co trzeba robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A mnie się zawsze wydawało, że torbiel powinno się leczyć, a nie zostawiać samemu sobie, zwłaszcza, że niektóre mogą mieć podłoże rakowe Oo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
postinor po pettingu? czy ten lekarz jest normalny? mimo obaw powinien cie uswiadomic a nie faszerowac hormonami niepotrzebne - moze je wykupisz a moze nie i nie potrzebnie namieszasz w organizmie.
wydaje mi sie ze dr prawidlowo zdiagnozuje torbiele.. zatrzyma obraz i zmierzy ile wynosi rozmiar. lekarz powinien zastosowac cos. ja mam 2 o wiele mniejsze torbiele (jedna zdaje mi sie 5 na 3? a druga 3na2 ) i mam pelna operacje, nie laparoskopie gdyz mam charakterystyczne zmiany na obrazie usg a moze byc podejrzenie guza zlosliwego. kazde nieprawidlowosci powinny byc diagnozowane i leczone.mnie lekarz powiedzial ze bedzie ratowal jajnik na tyle ile sie da, w razie czego usuna mi a z drugiego opcjonalnie zrobia biopsje. niestety tabsy nie zadzialaly. takze nie piszcie ze to nic groznego ja dostalam luteine na wywolanie okresu i tabsy autorko udaj sie do innego lekarza i przedewszystkim poczytaj o zajsciu w ciaze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, jeżeli ten ginekolog stwierdził ze masz 10cm torbiel i nic Ci na to nie przepisal idź jeszcze na konsultacje do innego lekarza...
Zawsze jak chodziłam do ginekologa padało pytanie czy coś jest nie tak, czy coś mnie niepokoi, a że zawsze okres miałam regularnie, nie mialam jakis wiekszych boli przed miesiączką to ginekolog stwierdzał ze bez usg sie obejdzie.... Aż tu...wyszlo szydło z worka.... pękła cysta [to chyba to samo co torbiel] i rozlała się na jamę brzuszną...ledwo uszłam z życiem.... Jedynym objawem tej cysty albo tego, że już pękła był fakt, że przez 3 dni miałam straszne bóle brzucha, takie że nie umialam chodzić, że z łóżka nie potrafiłam wstać...a potem pojawiło się brązowe plamienie.... i tak wylądowałam w szpitalu ...;( Diagnoza była taka albo ciąża pozamaciczna albo cysta pękła....ja miałam 2 w 1 ![]() Długo bym mogła o tym pisać, bo mialam kilka objawów które ja zbagatelizowałam, które internista zbagatelizował itp.... Idź do jeszcze jednego ginekologa na konsultacje póki nie ma za późno... Edytowane przez sloneczny_raj Czas edycji: 2010-11-09 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Wiesz co mam podobną sytuację
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam ja również miałam torbiel na prawym jajniku miała 3cm dowiedziałam się o niej miesiąc po poronieniu przed pierwszą miesiączką.Ginekolog dała mi luteinę na wywołanie okresu i regulon .Na drugiej wizycie już jej nie było więc lepiej idź do innego ginekologa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
1. tabletki po najlepiej działają użyte bodajże w ciągu 24h...
2. po każdym pettingu masz zamiar lecieć do ginka po tabletki "po"? 3. Raczej z taką torbielą nie pomylilby sie... ale co on Ci na temat torbieli? bo jesli jest to ogromna... zalecił jakieś dalsze leczenie?
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
------------------------------
Edytowane przez kyah Czas edycji: 2011-02-10 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
kochana jak uprawiałaś petting to po pierwsze nie jesteś w ciąży a nawet gdyby plemnini Twojego faceta były komandosami i Cię zapłodniły to "zarodek" nie miał by 10 cm. lekarz nie mógł pomylić torbieli z ciązą.
ale i tak idz do innego leczyć torbiel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nie całe 2 miesiące temu współżyłam z chłopakiem, miesiąc temu planowo pojawiła się miesiączka, niestety w tym miesiącu nie. Boli mnie czasem prawy jajnik i jest mi okropnie nie dobrze. Nie mam apetytu, a jak coś zjem to mam nudności przez cały dzień. Rok temu miałam na prawym jajniku torbiel, po leczeniu lekarz powiedział, ze sam się wchłonął. Teraz nie wiem czy mogę być w ciąży czy odnowiła mi się torbiel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
my tego nie wiemy i my nie wrozymy. miesiaczka nie wystepuje w ciazy wiec jesli wspolzylas przed tamta miesiaczka to szanse na ciaze sa male.
nudnosci i problemy z apetytem moge juz wynikac z samego przesilenia jesiennego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.