|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wypożyczenie sukni ślubnej w Lublinie
Witam
![]() czy wiecie może jaki jest koszt wypożyczenia sukni ślubnej w Lublinie? Pytam bo myślałam o wypożyczeniu ale nie wiem czy to się opłaca, czy nie lepiej kupić sukni. Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() Pozdrawiam, rivierka79 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypożyczenie sukni ślubnej w Lublinie
Ja swoją suknię wypozyczalam w Lillyes i bylam bardzo zadowolona. Po pierwsze mialam przepiękna suknie za polowe jej ceny (koszt wypozyczenia wyszedl mnie jakies 1500zl) suknie moglam oddac do 2 tygodni po slubie wiec zdazylam zrobic zdjecia i do tego w tym salonie czyszcza suknie wiec oddalam brudna i zaplacilam za czyszczenie, wiec nie musialam dodatkowo jezdzic z ta sukienka do pralni... w dodatku maja bardzo fajna krawcową, która słuchala wszystkich moich wytycznych odnosnie sukni... a przyznam ze byłam wymagającą klientka. Jezeli mialabym ci doradzac to warto sie najpierw rozejrzec za suknia do wypozyczenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Czy to prawda, że suknię do ślubu trzeba rezerwować na 6 miesięcy przed uroczystością?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
W Annie Marii na Narutowicza wypożyczają za 750 złotych razem z bolerkiem, halką, welonem i stroikiem we włosy. Po weselu przynosisz brudną i nie płacisz za czyszczenie. Koleżanka korzystała z tej wypożyczalni i była zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A nie wiecie czy oni odkupują suknie? Bo po ślubie chciałabym swoją sprzedać i myślałam właśnie o wypożyczalni. Tylko ciekawe ile by za nią mogli zapłacić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja w tej chwili jestem na etapie rozglądania się za suknią i dziś znalazłam fajną stronkę, na której znalazłam suknię, która mi się bardzo podoba. Może tam spróbujesz wystawić swoją suknię, a oprócz tego możesz poszukać salonu, który skupuje suknie. Poniżej zamieszczam link do tej strony
![]() www.slubnytarg.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
stokocoto suknię wstawić możesz do komisu, ale za bardzo nie orientuję się gdzie są takie w Lublinie.
Co do sprzedania sukni do danego salonu/wypożyczalni, to chyba zależy, czy stamtąd była kupowana albo szyta. Na przykład szyjąc w Amandzie możesz im oddać na wypożyczenie, wtedy płacisz taniej za uszycie. Być może można tak też zrobić w Annie Marii. Większość salonów nie przyjmuje sukien uszytych lub kupionych u siebie - pytałam w kilku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Pochodzę sobie jeszcze po salonach i pomierzę sukienki ale wydaje mi się że znalazłam już tę jedyną
![]() ![]() ![]() Dzięki za Wasze odpowiedzi na moje zapytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skup czy skupowanie sukien ślubnych to jak Święty Mikołaj. Każdy o nim słyszał, ale nie spotkał go osobiście. Coś takiego po prostu nie istnieje.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Lepiej kupić używaną jak wypożyczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dokładnie tak, ja właśnie jestem w trakcie finalizowania zakupu sukni używanej, której cena jest jak nie mniejsza to porównywalna z wypożyczeniem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A słyszałyście coś o salonie Lisa Ferrera? (Al. Kraśnickie)
Znalazłam sukienkę na ich stronie internetowej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja się właśnie przymierzam do opchnięcia mojej kiecki, ale nie wiem właśnie gdzie by ją wcisnąć, tym bardziej że kupowałam z salonu Paris na Narutowicza z Cymbeline i na pewno tam nie skupują...
Ja jakbym już brała pod uwage kwestię pieniążków, to też bym wolała kupić używaną na allegro np niż wypożyczac bo to właściwie ten sam koszt ![]()
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja jeszcze kilka miesięcy przed ślubem byłam przekonana,że swoją suknię wypożyczę. Koszt to 1200 zł. Z tym,że suknia była z bardzo drogimi koronkami itp. Kiedy ją wypatrzyłam była dla mnie idealna, prawie jak na mnie szyta.Jednak mama przekonała mnie do kupna. A właściwie uszycia na wzór identycznej ale na własność. Kiedy pojechalam do salonu na przymiarkę okazało się,że strasznie chudnę ze stresu głównie w piersiach i sukienka(ta do wypożyczenia) wogóle już na mnie nie pasuje a tak znaczne poprawki nie wchodziły w grę. No i byłby problem... Udało się znależc prawie identyczne koronki ale za to znacznie tańsze i uszycie kosztowało mnie 1600 zł. Suknia miała piękny tren... no właśnie- miala.Na schodach kościoła małżonek, nieświadomie oczywiście stanął na ów tren a ja w tym momencie zrobiłam kroka.Nikt tego nie zauważył, ale przez całe wesele tren był skrzętnie podpięty.Pózniej w tańcu znów ktoś zaczepił bransoletką...jakaś panna otarła się napudrowaną twarzą... i tak naprawdę sukienka nie nadaje się do używalności.Takie sytuacje trzeba brać pod uwagę.Dlatego przestrzegam przed wypożyczaniem, zwłaszcza iż nie jest ono tańsze od uszycia sukni na wzór modelu z najnowszej kolekcji. A bynajmniej trzeba wypytać o takie własnie szczegóły jak koszt tej sukni na wypadek uszkodzeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
W zupełności zgadam się z przedmówczynią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-03
|
Witam.
Zapraszam do komisu sukien ślubnych i wieczorowych- można kupic ładną i niedrogą sukienkę ale też przynieśc suknię ze swojego ślubu. Komis jest na ul Konopnickiej 3/1a boczna Narutowicza. Komis jest otwarty od niedawna ale jest już spory wybór sukien ślubnych . Jak ktoś ma pytania to proszę pisac annaarz@tlen.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.