|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem z prezerwatywami
Mam do was pewne pytanie a na forum brak odpowiedzi..
Od dłuższego czasu obserwuje swoje ciało i to jak reaguje na prezerwatywy.A mianowicie po stosunku z mym ukochanym podczas którego używamy prezerwatyw nie dotaje okresu w czasie,spoznia się,a nigdy nie zdarzyła nam sie jaka kolwiek wpadka z gumkami.Może byc to spodowane np. uczuleniem na lateks?Czy może jest tego inne wytłumaczenie? Dodam,że używamy róznych rodzai gumek marki Durex a np po peetingu okres przychodzi w określonym czasie.. Miała któraś z was podobne objawy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z prezerwatywami
To może być po prostu kwestia stresu, może nie ufasz prezerwatywom.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dokladnie bardziej stres ;P lepsze sa tabletki; )
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tabletki nie rozwiążą problemu, z resztą nie każda kobieta chce je zażywać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
może macie i rację,może podswiadomie siedzi we mnie stres.. Prezerwatywy zawsze sprawdzamy po każdym stosunku i zawsze jest cała,wiec ciąży nie ma chyba że jestem wiatro pylna ha ha.
Ale o tabletkach trzeba pamiętać,a mnie zdarzy sie zapomniec Edytowane przez stokrota4 Czas edycji: 2010-11-11 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
stres jak nic. moim zdaniem. poszukaj dla siebie innej metody. polecam tabletki, jak dziewczyny powyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tabletki nie są "lepsze", są pewniejsze ale czy "lepsze" to kwestia bardzo indywidualna. Ingerują w gospodarkę hormonalną i mogą powodować skutki uboczne. Gumka może co najwyżej podrażnić lub uczulić.
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
okres sie moze spoznic kilka dni- na litosc boska, nie jestesmy cyborgami
mnie samej sie zdarzyly opoznienia przy gumce (byla zawsze cala) i brak okresu i wyszlo ze mam torbiel na jajniku jesli boisz sie ciazy to zrob test albo najlepiej zmien metode albo nie wspolzyj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
torbiel na jajniku..przeraza mnie taka myśl.Ale bylam z pol roku temu u ginekologa i wszystko było ok..
Agusiamyszka Ciazy sie nie boje bo nie ma jak bym była |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ciaza na bank jest wykluczona w takim wypadku
![]() ![]() Co do tabletek jesli jestes raczej osoba zapominalska nie radze bo je faktycznie trzeba brac kiedy trzeba i nie mozna zapominac o nich ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
kilku dniowe przesuniecia nie sa tragedia przeciez. gdybys prowadzila npr, a konkretnie pomiar temperatury to wiedzialabys kiedy mniej wiecej wystapi okres. ja tak robilam i czulam ze juz to bedzie to, bylam przygotowana :P i wtedy zrozumialam ze nie ma co panikowac. ciaza przy gumce gdy facet nie konczy badz konczy a ona jest cala to naprawde chyba rzadki przypadek
martwic sie powinnismy gdy przesuniecia beda wieksze niz kilka dni. u mnie bylo 2 dni, potem ok 10, a potem po 12 nic i lekarz mowil :torbiel,luteina i antyki, ale jak mowie wtedy gdy dzieje sie cos niedobrego zglaszasz sie na kontrole i lekarz odnajduje przyczyne. zapamietaj ze organizm to nie szwajcarski zegarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
to głupie tak się stresowac nawet gdy nie ma powodu,ale kobieta to tylko kobieta
![]() Osobiscie nie slyszalam o przypadku gdy kobieta zostala zaplodniona gdy mężczyzna nie skończył w niej bez gumki ![]() Pozostaje mi się odprężyć i czekać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
mam podobny problem... 9go października kochałam się z facetem. było to kilka dni po okresie, zabezpieczyliśmy sie prezerwatywą... i teraz spóźnia mi się okres jakieś 7 dni. robiłam test przed @ i negatywny. często miewałam nieregularne okresy.
próbowałam przyśpieszyć @, alkoholem aspiryną no-spą, kąpielą, gorącym termoforem na podbrzuszu i nic.:/ co robić? powoli siwieje :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
a co powiedzial lekarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomijam fakt, że obawiasz się, że jesteś w ciąży i celowo pijesz alkohol, bierzesz leki i moczysz się w gorącej wodzie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.