Nie chcę puszystych modelek!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 16:42   #1
sailormaary
Zadomowienie

Nie chcę puszystych modelek!!!

Witajcie.
Słyszałam ostatnio na Tvn Style, że mają zamiar wprowadzić puszyste modelki, z resztą już nie pierwszy raz o tym słyszę.
Nawet pokazali jakiś przykład średniej wagi modelki i powiedzieli, że już coś w tym kierunku zaczyna się dziać!!!
O tuż przeraża mnie to !Dlatego, że i tak dziewczyny grubsze z duzymi tyłkami mają większe powodzenie w śród chłopaków niż te chudsze.Więc nam szczupłym zabiorą jeszcze możliwość dowartościowania się telewizoram! Pokazywać będą w telewizji spaślaków na ulicy spaślaków ! Zaleją nas tłuszczem , nikt już nie będzie się odchudzać tylko tuczyć! Teraz to przynajmniej ludzie dbają o zdrowie...(niektórzy) I tak już w telewizji nie pokazuje się szczupłych kobiet tylko takie średnie z dużymi tyłkami, Więc czego oni chcą, nie wystarczy im, że nas szczupłych na ulicy wytykają palcami ?? I wyzywają?? Idę do sklepu i nie mogą kupić nic na siebie, jeszcze podejdzie do mnie wścibska ekspedientka i zapyta czy ja coś jem ?? Już nie wspomnę o tym, że koleżanki się czepiają a chłopacy też wytykają palcami ! Więc jestem absolutnie na nie ! Zostawcie nam chociaż ten modeling!!!
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 16:49   #2
Winky
Zadomowienie

Dot.: Nie chcę puszystych modelek!!!

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Witajcie.
Słyszałam ostatnio na Tvn Style, że mają zamiar wprowadzić puszyste modelki, z resztą już nie pierwszy raz o tym słyszę.
Nawet pokazali jakiś przykład średniej wagi modelki i powiedzieli, że już coś w tym kierunku zaczyna się dziać!!!
O tuż przeraża mnie to !Dlatego, że i tak dziewczyny grubsze z duzymi tyłkami mają większe powodzenie w śród chłopaków niż te chudsze.Więc nam szczupłym zabiorą jeszcze możliwość dowartościowania się telewizoram! Pokazywać będą w telewizji spaślaków na ulicy spaślaków ! Zaleją nas tłuszczem , nikt już nie będzie się odchudzać tylko tuczyć! Teraz to przynajmniej ludzie dbają o zdrowie...(niektórzy) I tak już w telewizji nie pokazuje się szczupłych kobiet tylko takie średnie z dużymi tyłkami, Więc czego oni chcą, nie wystarczy im, że nas szczupłych na ulicy wytykają palcami ?? I wyzywają?? Idę do sklepu i nie mogą kupić nic na siebie, jeszcze podejdzie do mnie wścibska ekspedientka i zapyta czy ja coś jem ?? Już nie wspomnę o tym, że koleżanki się czepiają a chłopacy też wytykają palcami ! Więc jestem absolutnie na nie ! Zostawcie nam chociaż ten modeling!!!
Nie przesadzasz czasem?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 16:55   #3
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz czasem?
A czemu miała bym przesadzać ?? Tak jest, chudej osobie się wytyka na ulicy to że jest chuda, a otyłej osobie nie można powiedzieć, że jest gruba, bo całe społeczeństwo jej broni, przez to te otyłe są pewne siebie i nie nie zamierzają najczęściej się wcale odchudzać! Ja byłam przez ponad pół roku na diecie tuczącej i przytyłam 6 kg ale nadal ludzie uważają mnie za chudą!!! Mogę przytoczyć wiele sytuacji z życia w których właśnie jest tak, że nie można nic powiedzieć grubej osobie a ta gruba osoba może po mnie jechać jak bo burym psie i nikt nie powie jej nic ! Tyle, że jak ja jej się postawie to zaraz wszyscy się zbiegają, żeby posłuchać i skrytykować, że nie można tak obrażać biednego grubasa !!! Ale nikt nie widzi , że tamta osoba mnie pierwsza obraziła ...
Stary 2010-10-21, 16:56   #4
moja imaginacja
Zakorzenienie

grube brzydkie
chude brzydkie
jezuuuuu

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
A czemu miała bym przesadzać ?? Tak jest, chudej osobie się wytyka na ulicy to że jest chuda, a otyłej osobie nie można powiedzieć, że jest gruba, bo całe społeczeństwo jej broni, przez to te otyłe są pewne siebie i nie nie zamierzają najczęściej się wcale odchudzać! Ja byłam przez ponad pół roku na diecie tuczącej i przytyłam 6 kg ale nadal ludzie uważają mnie za chudą!!! Mogę przytoczyć wiele sytuacji z życia w których właśnie jest tak, że nie można nic powiedzieć grubej osobie a ta gruba osoba może po mnie jechać jak bo burym psie i nikt nie powie jej nic ! Tyle, że jak ja jej się postawie to zaraz wszyscy się zbiegają, żeby posłuchać i skrytykować, że nie można tak obrażać biednego grubasa !!! Ale nikt nie widzi , że tamta osoba mnie pierwsza obraziła ...
ależ dlaczego chudej osobie mozna powiedziec,że jest chuda, a otyłej nie można powiedzieć prawdy?
ależ można,tylko trzeba mieć w sobie odwagę,nie każdy ma.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 16:57   #5
CzarnaMadonna
Przyczajenie

GG do CzarnaMadonna

Dlaczego Twoim zdaniem grubsza dziewczyna = człowiek, który nie dba o zdrowie? Żenada, naprawdę...
CzarnaMadonna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:06   #6
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnaMadonna Pokaż wiadomość
Dlaczego Twoim zdaniem grubsza dziewczyna = człowiek, który nie dba o zdrowie? Żenada, naprawdę...
A dba ?? Jak objada się przed telewizorem, nie ćwiczy, nie chodzi nawet na spacery to jest według ciebie człowiekiem zdrowym ??

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
grube brzydkie
chude brzydkie
jezuuuuu

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

ależ dlaczego chudej osobie mozna powiedziec,że jest chuda, a otyłej nie można powiedzieć prawdy?
ależ można,tylko trzeba mieć w sobie odwagę,nie każdy ma.
Właśnie w tym problem, że nie można. Kiedyś właśnie doświadczyłam tego, jakaś babka mnie zaczepiła i zaczęła gadać, że nic nie jem i że mam anoreksję i że powinnam iść do lekarza! I mnie tak męczyła , nikt tego nie dostrzegał dopiero jak ja jej zwróciłam uwagę , żeby spojrzała na siebie, wtedy ludzie naskoczyli na mnie, że jak ja tak mogę !!! mówić "prawdę" I było w moim życiu więcej takich sytuacji Nawet nie wiem czy nie gorszych !!! Otyłość to temat tabu tak uważam .
Stary 2010-10-21, 17:07   #7
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
A dba ?? Jak objada się przed telewizorem, nie ćwiczy, nie chodzi nawet na spacery to jest według ciebie człowiekiem zdrowym ??

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Właśnie w tym problem, że nie można. Kiedyś właśnie doświadczyłam tego, jakaś babka mnie zaczepiła i zaczęła gadać, że nic nie jem i że mam anoreksję i że powinnam iść do lekarza! I mnie tak męczyła , nikt tego nie dostrzegał dopiero jak ja jej zwróciłam uwagę , żeby spojrzała na siebie, wtedy ludzie naskoczyli na mnie, że jak ja tak mogę !!! mówić "prawdę" I było w moim życiu więcej takich sytuacji Nawet nie wiem czy nie gorszych !!! Otyłość to temat tabu tak uważam .
a osoba chuda, która je chipsy i słodycze przed telewizorem albo komputerem, bo przecież "i tak jest chuda więc może" twoim zdaniem dba o zdrowie?
bez sensu ten wątek.

Ludzie ludźmi,nie muszą bronić Ciebie i Twoich wypowiedzi. Ty możesz bronić samą siebie i mówić prawdę prosto w oczy nie zważając na to co mówią inni.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:08   #8
Winky
Zadomowienie

Cytat:
A skąd wiesz, że każda grubsza osoba tak robi?!
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:12   #9
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Z mojego doświadczenia wiem ,że jeśli jest osoba gruba i się za siebie weźmie i zacznie ćwiczyć i zmieni dietę na mniej tłustą i zdrowszą to zawsze jej się udaje . Więc wina jest w tym siedzeniu i złym odżywianiu :P Wszystkie moje koleżanki, które "na prawdę " wzięły się za siebie schudły ich zdrowie się poprawiło o wydolność organizmu !Nie mówię tu o dziewczynach, które mówią wszystkim, że się odchudzają a potem tak jak jedna z moich koleżanek z akademika idą w nocy do lodówki i się obżerają kiedy nikt nie patrzy. A potem w dzień nic nie jedzą ! to wiadomo, że organizm odkłada na czarną godzinę !Taka jest prawda !
Stary 2010-10-21, 17:20   #10
Nataala
Rozeznanie

GG do Nataala

A nie sądzisz że niektóre osoby są otyłe ponieważ na coś chorują biorą leki itp i nic z tym niestety nie mogą zrobić? Nie każda otyła osoba jest takim stereotypem jaki Ty przedstawiasz.

Some people believe in God
I believe in music.
Some people pray
I turn up the radio.

Nataala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:23   #11
mlecznaczekolada23
Raczkowanie

Bez przesady

Nie każda pulchna osoba siedzi z frytkami, colą i hamburgerem przed telewizorem / komputerem. Moim zdaniem ostro przesadziłaś.
Nie mówie że nie ma takich przypadków, ale często jest to uwarunkowane genetycznie, albo ze względu na jakąś chorobe / tarczyce.

I naprawde nie przesadzajmy z tym wytykaniem palcami osób chudych itp. A prawda jest taka że media nakręcają wiele młodych dziewczyn do tego aby się odchudzały do niebezpiecznie chudych sylwetek.

Przesada nie jest dobra ani w jedną ani w drugą strone.

Dream, hope, live!

mlecznaczekolada23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:38   #12
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
No bo widzę jak kogoś znam chodzę do niego, albo mieszkam z kimś przez kilka lat w akademiku to poznaje jego nawyki!
Stary 2010-10-21, 17:39   #13
muszynianka
Zakorzenienie

Jeśli mam być szczera jestem wściekła że świat mody popada w skrajności - albo 40 kg przy wzroście 180, albo 100 kg przy wzroście 170, bzdura straszna.
Modelki albo XXS albo XXL, tak jakby rozmiar 36,38,40 nigdy nie istniał

Myślę że nie chodzi jej o typowe apetycznie krągłe modelki, tylko właśnie o te trzycyfrowe, co mnie denerwuje, modelki XXS to siła napędowa anoreksji, modelki XXXXL to jakby oficjalne przyzwolenie by nie pracować nad sobą.

Bo mówimy o skrajnościach ale okrągłe modelki w granicach normalnej wagi, są super. Możemy się z nimi utożsamiać
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:40   #14
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mlecznaczekolada23 Pokaż wiadomość
Bez przesady

Nie każda pulchna osoba siedzi z frytkami, colą i hamburgerem przed telewizorem / komputerem. Moim zdaniem ostro przesadziłaś.
Nie mówie że nie ma takich przypadków, ale często jest to uwarunkowane genetycznie, albo ze względu na jakąś chorobe / tarczyce.

I naprawde nie przesadzajmy z tym wytykaniem palcami osób chudych itp. A prawda jest taka że media nakręcają wiele młodych dziewczyn do tego aby się odchudzały do niebezpiecznie chudych sylwetek.

Przesada nie jest dobra ani w jedną ani w drugą strone.
Nie uważam, że przesadzam z tym, że ludzie wytykają mi palcami chudość. Mogę podać na prawdę dużo przykładów ! W szkole, w sklepie, na ulicy, u koleżanki, wszędzie nawet obcy ludzie potrafią wytykać, ekspedientka w sklepie, nauczycielka w szkole !
Stary 2010-10-21, 17:41   #15
Nataala
Rozeznanie

GG do Nataala

Aha czyli każda otyła osoba zachowuje się jak ktoś kogo znasz, fajnie.
Dlatego właśnie nienawidzę jak się szufladkuje ludzi.

I believe in music.
Some people pray
I turn up the radio.

Stary 2010-10-21, 17:41   #16
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Z mojego doświadczenia wiem ,że jeśli jest osoba gruba i się za siebie weźmie i zacznie ćwiczyć i zmieni dietę na mniej tłustą i zdrowszą to zawsze jej się udaje . Więc wina jest w tym siedzeniu i złym odżywianiu :P Wszystkie moje koleżanki, które "na prawdę " wzięły się za siebie schudły ich zdrowie się poprawiło o wydolność organizmu !Nie mówię tu o dziewczynach, które mówią wszystkim, że się odchudzają a potem tak jak jedna z moich koleżanek z akademika idą w nocy do lodówki i się obżerają kiedy nikt nie patrzy. A potem w dzień nic nie jedzą ! to wiadomo, że organizm odkłada na czarną godzinę !Taka jest prawda !
Tak wynika z TWOJEGO doświadczenia. Niestety nie wszyscy mają to szczęście zwane dobrym metabolizmem. Niektórzy na przykład mogą się odchudzać miesiącami ale z powodów zdrowotnych nie osiągnąć za wiele. Każdy człowiek jest inny i tu się nic nie poradzi. To, że ktoś jest-w twoim mniemaniu-gruby, to nie znaczy że je w fast foodach. Ja nie jadam słodyczy, w fast-foodzie byłam ostatnio na wycieczce w podstawówce() i ogółem tłuste jedzenie mnie nie kręci. Biegam, tańczę, jestem aktywna i chodzę na siłownię bo lubię, a nie wyglądam jakoś super szczupło i nie ważę 45 kg.
Troszeczkę dystansu dziewczyno, jeśli ktoś się z ciebie nabija że jesteś chuda to to olewaj. Jeśli masz z tym problem to przytyj, a nie rozkazuj całemu światu schudnąć-to taka moja tycia rada
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:52   #17
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jeśli mam być szczera jestem wściekła że świat mody popada w skrajności - albo 40 kg przy wzroście 180, albo 100 kg przy wzroście 170, bzdura straszna.
Modelki albo XXS albo XXL, tak jakby rozmiar 36,38,40 nigdy nie istniał

Myślę że nie chodzi jej o typowe apetycznie krągłe modelki, tylko właśnie o te trzycyfrowe, co mnie denerwuje, modelki XXS to siła napędowa anoreksji, modelki XXXXL to jakby oficjalne przyzwolenie by nie pracować nad sobą.

Bo mówimy o skrajnościach ale okrągłe modelki w granicach normalnej wagi, są super. Możemy się z nimi utożsamiać
Masz rację choć, nie do końca bo te wszystkie agencje biorą tylko wysokie kobiety a kiedy zaczyna się odchudzać kobietę do takiej wagi jak ja mam przy 163cm wzrostu to robi się nie ciekawie !) Ja mam rozmiar XS). A chcą wprowadzić grube modelki tylko po to , żeby dowartościować te grube babki co się wiecznie i bez celowo odchudzają !I dodam, że w większości bez skutecznie bo jak można się odchudzać nic nie robiąc?? Obejrzyjcie sobie programy o zdrowym chudnięciu odchudzają tam ludzi, którzy już dali sobie spokój bo tabletki na odchudzanie w porównaniu z żarciem i siedzeniem przed tv nic nie dały. Robią im poważny trening układają dietę, i jeśli tylko osoba się stosuje to chudnie, tak samo jest w życiu mówię to na podstawie moich koleżanek, które się odchudzały w odpowiedni sposób i schudły a te które jedzą nie regularnie i nie ćwiczą to zawsze tylko tyją więcej !

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
Tak wynika z TWOJEGO doświadczenia. Niestety nie wszyscy mają to szczęście zwane dobrym metabolizmem. Niektórzy na przykład mogą się odchudzać miesiącami ale z powodów zdrowotnych nie osiągnąć za wiele. Każdy człowiek jest inny i tu się nic nie poradzi. To, że ktoś jest-w twoim mniemaniu-gruby, to nie znaczy że je w fast foodach. Ja nie jadam słodyczy, w fast-foodzie byłam ostatnio na wycieczce w podstawówce() i ogółem tłuste jedzenie mnie nie kręci. Biegam, tańczę, jestem aktywna i chodzę na siłownię bo lubię, a nie wyglądam jakoś super szczupło i nie ważę 45 kg.
Troszeczkę dystansu dziewczyno, jeśli ktoś się z ciebie nabija że jesteś chuda to to olewaj. Jeśli masz z tym problem to przytyj, a nie rozkazuj całemu światu schudnąć-to taka moja tycia rada
Tak się składa, że przytyłam już 6 kg . Tak jak mówisz, też nie jest za dobrze jak ktoś się głodzi i odchudza to wiadomo, że nie chudnie bo organizm zaczyna magazynować ja jem 7 posiłków dziennie im regularniej się je tym lepiej ! Jak moja koleżanka nie je nic przez 3 dni a potem się na wpierdziela żarcia bez umiaru to wiadomo, że organizm zmagazynuje
Stary 2010-10-21, 17:52   #18
Nataala
Rozeznanie

GG do Nataala

Przepraszam że Ci to powiem ale jesteś chyba hipokrytką. Jeżeli twierdzisz, że osoba gruba nic nie robi tylko siedzi przed telewizorem i je, a Ty przecież chcesz przytyć a Ci to nie wychodzi. Wynika z tego że Ty też siedzisz przed telewizorem i nie jesz. To działa chyba w obie strony.

I believe in music.
Some people pray
I turn up the radio.

Stary 2010-10-21, 17:53   #19
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nataala Pokaż wiadomość
Aha czyli każda otyła osoba zachowuje się jak ktoś kogo znasz, fajnie.
Dlatego właśnie nienawidzę jak się szufladkuje ludzi.
Ha ha tyle, że tak się składa, że to mi się wmawia, że jak jestem chuda to od razu nic nie jem ! więc wiesz ...
Stary 2010-10-21, 17:54   #20
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Masz rację choć, nie do końca bo te wszystkie agencje biorą tylko wysokie kobiety a kiedy zaczyna się odchudzać kobietę do takiej wagi jak ja mam przy 163cm wzrostu to robi się nie ciekawie !) Ja mam rozmiar XS). A chcą wprowadzić grube modelki tylko po to , żeby dowartościować te grube babki co się wiecznie i bez celowo odchudzają !I dodam, że w większości bez skutecznie bo jak można się odchudzać nic nie robiąc?? Obejrzyjcie sobie programy o zdrowym chudnięciu odchudzają tam ludzi, którzy już dali sobie spokój bo tabletki na odchudzanie w porównaniu z żarciem i siedzeniem przed tv nic nie dały. Robią im poważny trening układają dietę, i jeśli tylko osoba się stosuje to chudnie, tak samo jest w życiu mówię to na podstawie moich koleżanek, które się odchudzały w odpowiedni sposób i schudły a te które jedzą nie regularnie i nie ćwiczą to zawsze tylko tyją więcej !
A musisz układać sobie plan treningowy i diete aby swoją wagę i rozmiar utrzymać?I nie mówię tu o postanowieniu typu: mniej tłuszczu
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:54   #21
asiakasia92
Raczkowanie

GG do asiakasia92

No i właśnie już po tych początkowych wypowiedziach widać, że społeczeństwo broni grubych, a wjeżdża na chudych.
A co do wypowiedzi, że należy wszystkim zawsze mówić prawdę - polecam podstawowe zasady savoir-vivre. Już dzieci w przedszkolu uczy się, że lepiej nie mówić nic, niż powiedzieć coś przykrego.
Stary 2010-10-21, 17:55   #22
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam że Ci to powiem ale jesteś chyba hipokrytką. Jeżeli twierdzisz, że osoba gruba nic nie robi tylko siedzi przed telewizorem i je, a Ty przecież chcesz przytyć a Ci to nie wychodzi. Wynika z tego że Ty też siedzisz przed telewizorem i nie jesz. To działa chyba w obie strony.
Działa siedziałam i jadłam tylko i przytyłam . Tyle, że jak zacznę znowu zdrowo się odżywiać i ćwiczyć to znowu schudnę ;/ więc tego nie robię proste ! Czemu hipokrytką ??
Stary 2010-10-21, 17:57   #23
Nataala
Rozeznanie

GG do Nataala

Chodzi mi o to że tak samo jak ludziom otyłym ciężko jest schudnąć tak samo Tobie ciężko jest przytyć. Każdy ma inny organizm.

I believe in music.
Some people pray
I turn up the radio.

Stary 2010-10-21, 18:03   #24
ekstradyska
Raczkowanie

beznadziejny post
jestem chuda, nawet wychudon ( w tej chwili choroba - układ pokarmowy itp nie chce mi sie o tym gadać, kiedys ED), no cóż...jak ważyłam ok 43 kg na 162 cm - drobna budowa - chyba lekkie kości, wygladałam hheeh chudo, ale w miare - faceci zawsze mi powatarzli że mam ajbisty tyłek, że mam fajna figurke, że owszem troszke mogłabym orzytyć, ale iekoniecznie - jest to zdanie wielu, nie jednej osoby,...teraz jetem troche chudsza, wygladam - żle jak na swój gust, choroba...moge miec tylko nadzije że bedzie lepiej..
ale twój post...hmm..wyglada na to żę masz cholerne kompleksy i tyle
mysle że towja wypowiedz jest po prostu bez sensu
modelki sa i beda, i będąchudei będą grubsze
mysle żę masz duzo większe problemy niż "lansowanie grubszych modelek)
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 18:03   #25
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
otyłej osobie nie można powiedzieć, że jest gruba, bo całe społeczeństwo jej broni
można powiedzieć i wcale całe społeczeństwo nie broni takich osób.

Cytat:
Więc nam szczupłym zabiorą jeszcze możliwość dowartościowania się telewizoram!
szkoda mi Ciebie, jeśli TV jest Twoim sposobem na dowartościowanie się.

nikt nikogo nie zalewa tłuszczem, nie wiem skąd Ty bierzesz takie bzdury. uważam, że jeszcze dluga droga zanim w modelingu będą chodzily panie XXL.
Stary 2010-10-21, 18:26   #26
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
A musisz układać sobie plan treningowy i diete aby swoją wagę i rozmiar utrzymać?I nie mówię tu o postanowieniu typu: mniej tłuszczu
Dokładnie tak musiałam zrobić ! tyle, ze w odwrotną stronę jak najwięcej jeść ułożyłam sobie specjalną dietę bogatą w węglowodany białka i tłuszcze i ćwiczyłam

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

nikt nikogo nie zalewa tłuszczem, nie wiem skąd Ty bierzesz takie bzdury. uważam, że jeszcze dluga droga zanim w modelingu będą chodzily panie XXL.
Właśnie , że broni społeczeństwo już podałam przykład ale podam jeszcze raz pewna osoba mi dokuczała i to złośliwie, że jestem chuda i nikt nie zwracał uwagi dopiero jak ja jej, ze tak powiem słownie oddałam wszyscy rzucili się na mnie, ze jak ja tak jej mogę mówić !

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

to dobrze, że mi współczujesz :P tyle, że właśnie tak jest że wszyscy co chwile mnie dołują, że jestem szkieletem, (chłopacy że nie będą uprawiać sexu z kościotrupem itp.) więc nie mam co szukać akceptacji w społeczeństwie ...

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
beznadziejny post
jestem chuda, nawet wychudon ( w tej chwili choroba - układ pokarmowy itp nie chce mi sie o tym gadać, kiedys ED), no cóż...jak ważyłam ok 43 kg na 162 cm - drobna budowa - chyba lekkie kości, wygladałam hheeh chudo, ale w miare - faceci zawsze mi powatarzli że mam ajbisty tyłek, że mam fajna figurke, że owszem troszke mogłabym orzytyć, ale iekoniecznie - jest to zdanie wielu, nie jednej osoby,...teraz jetem troche chudsza, wygladam - żle jak na swój gust, choroba...moge miec tylko nadzije że bedzie lepiej..
ale twój post...hmm..wyglada na to żę masz cholerne kompleksy i tyle
mysle że towja wypowiedz jest po prostu bez sensu
modelki sa i beda, i będąchudei będą grubsze
mysle żę masz duzo większe problemy niż "lansowanie grubszych modelek)
Trochę ciężko twój post przeczytać ... Masz rację mam kompleksy Ale tylko dlatego, że od dziecka mi się powtarza i wmawia ,że jestem brzydka bo chuda walczę z moimi kompleksami przytyłam już 6 kg ale jak widać to za mało !!!Jak już mówiłąm nie mogę wyjść do sklepu bo nie znajoma babka mnie zaczepi i mi będzie truła jaka to ja jestem chuda !!!

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez asiakasia92 Pokaż wiadomość
No i właśnie już po tych początkowych wypowiedziach widać, że społeczeństwo broni grubych, a wjeżdża na chudych.
A co do wypowiedzi, że należy wszystkim zawsze mówić prawdę - polecam podstawowe zasady savoir-vivre. Już dzieci w przedszkolu uczy się, że lepiej nie mówić nic, niż powiedzieć coś przykrego.
Właśnie dokładnie tak! Nawet wy na głupim forum czepiacie się do mnie a bronicie grubych ! zawsze tak jest to jest właśnie najlepszy przykład . Dokłądnie tak samo jest w społeczeństwie ! Zawsze broni się grubasów bo oni są chorzy a chudzi to po prostu nic nie jedzą a tak do wiadomości to istnieje takie coś jak nadczynność tarczycy !

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Chodzi mi o to że tak samo jak ludziom otyłym ciężko jest schudnąć tak samo Tobie ciężko jest przytyć. Każdy ma inny organizm.
Dobrze o tym wiem a mi chodzi o to, że otyłości się broni Właśnie tak jak przez te otyłe modelki bo grubi są biedni... Ale nikt nie zauważa, że chudzi są też biedni, są krytykowani na każdym kroku a grubych się broni Tylko wy jak widać za bardzo nie rozumiecie o co mi chodzi ;(o tuż chodzi mi o to, że jak powie się coś złego na temat kogoś otyłego to wszyscy go bronią (nawet w tym wypadku media) a te grube osoby potem jadą te chude i w rezultacie te grube nie mają kompleksów bo wszyscy ich bronią i nic nie można im powiedzieć a te chude są krytykowane i przez grubych i przez tych średnich ( tu nie wiem czemu ??) i nie czują się akceptowane ...
Stary 2010-10-21, 18:29   #27
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

boże nie mogę tego czytać.
dosyć.
to jest dietetyka,a nie debata na temat tego,jak kto wygląda i kogo powinno się pokazywać w telewizji.

sailormary, wylałaś swój żal, spowodowany tym,ze ktoś Cię obraził, jupi, szkoda tylko,że żal rozciągnęłaś na całą grupę społeczną,jaką jest grupa osób z nadwagą.

nazywanie kogokolwiek "spaślakiem" pokazuje Twój poziom i określa Ciebie, więc radzę zaopatrzyć się w odrobinę choćby kultury osobistej. jesteś taka sama,jak ci,którzy dogryzali Tobie,wiesz? identyczna. leczysz swoje kompleksy (lub frustracje) kosztem innych, tak jak niejednokrotnie robią to osoby grubsze. czym się od nich różnisz? jakim prawem generalizujesz, skoro w tym momencie sama(swoją osobą) negujesz tezę,jakoby to jedynie xxlki wyrzucały z siebie ociekające żółcią słowa?

zamykam temat. ewentualne protesty na pw poproszę,choć niechętnie mówiąc wprost.

społeczeństwo oszalało na punkcie ciała,więc nie dogodzisz nikomu w "dzisiejszym świecie". figura jest tak ważna jak rodzina,przyjaciele,samor ealizacja. ba,figura bywa tego substytutem,więc pytam się. PO CO? po co podsycać to wszystko? kłócić się kto na wybieg a kto nie? zostawcie nam modelling no ja p.dolę . po co dzielić świat na chude grube normalne? po co klasyfikować?co za idiota wymyślił modę na anoreksję?????kto rozpoczął to pranie mózgu do cholery. : [

wiecie,że mam dość? chce ktoś pobawić się w moderatora?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 18:34   #28
marryme21
Zakorzenienie

sailormaary
Radzę Ci wyluzować trochę.
Skoro jesteś chuda,to jesteś,taka już Twoja uroda.Pewnie z wiekiem metabolizm trochę Ci się spowolni i szybciej nabierzesz kilogramów.Przede wszystkim dbaj o zdrowa dietę.
Nie ma powodu obwiniać całego świata o taki stan rzeczy,wyżywanie się na grubych jest bez sensu.
Co do chamskich komentarzy i docinków,to miej je w .
To Twoje życie i Twoje ciało,masz prawo wyglądać jak chcesz.Nikomu nic do tego.
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 19:01   #29
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Dobrze o tym wiem a mi chodzi o to, że otyłości się broni Właśnie tak jak przez te otyłe modelki bo grubi są biedni... Ale nikt nie zauważa, że chudzi są też biedni, są krytykowani na każdym kroku a grubych się broni Tylko wy jak widać za bardzo nie rozumiecie o co mi chodzi ;(o tuż chodzi mi o to, że jak powie się coś złego na temat kogoś otyłego to wszyscy go bronią (nawet w tym wypadku media) a te grube osoby potem jadą te chude i w rezultacie te grube nie mają kompleksów bo wszyscy ich bronią i nic nie można im powiedzieć a te chude są krytykowane i przez grubych i przez tych średnich ( tu nie wiem czemu ??) i nie czują się akceptowane ...
jezu dziewczyno ale masz zawężone pole widzenia. współczuję. rozejrzyj się a może dostrzeżesz coś poza czubkiem własnego nosa.
grube nie mają kompleksów?
chude są krytykowane?
grubym dzisiaj jest łatwiej?
wpisz w google pro ana (blog,fotoblog cokolwiek) a zobaczysz jak wielka grupa ludzi szykanuje grube,chude gloryfikuje i tyle. nie mówię,że nie istnieją ci,którzy mają dość motylków o.O i gadają zjedz coś,bo facet nie pies itd. ale to,generalnie,grupa która wymiera.
rozwija się kult chudości
i kult akceptacji,wypierania wyglądu poza priorytety,bo ludzie mają dość ed.nie tylko ludzie przez ed chudzi.nie tylko ludzie w wyniku ed z nadwagą.

kult szykanowania kogokolwiek powoli idzie sobie niepamięć. od dziecka ci wujek z ciocią mówili jakieś bzdury i co? i dlatego zachowujesz się jak rozkapryszony ogarnięty żądzą zemsty bachor?

a tak naprawdę, przez 'dzisiejsze czasy' cierpią wszyscy. chudzi grubi normalni.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

ech no to proszę.
bawcie się.

sometimes i feel like screaming

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2010-10-21 o 18:36
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 19:30   #30
muszynianka
Zakorzenienie

Mimo że mam swoje ale odnośnie otyłych (otyłych a nie okrągłych modelek!)
To autorka wątku zachowuje się tak niedorzecznie jakby miała co najmniej 5 lat i tupała nogą. Naprawdę, to co mówi jest żenujące, to JAK mówi jest tak samo żenujące.

Bardzo dziwne że wiele szczupłych lasek które znam raz w tygodniu wpada do mcdonalda a w piątkowe wieczory ląduje z piwem i czipsami przed telewizorem.
Kiedy robi to osoba gruba, napiętnuje się ją za to.
Tak jakby nie można było zrozumieć że niezdrowy tryb życia dotyczy wszystkich chudych grubych szczupłych okrągłych z nadwagą z niedowagą. Jedne mają farta i mogą żreć bez opamiętania inne tego farta nie mają.
Czy któreś są lepsze?

Ktoś chce jeść ile wlezie niech sobie je, są różne kanony piękna, to że ja lubię małe piersi, to że ktoś lubi długie nogi, ktoś zielone oczy... serio tego się czytać nie da, to jest tak krzywdzące że gdybym nie była teraz w dobrej formie pewnie bym się podłamała za te teksty o spaślakach
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości