|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Nie chcę puszystych modelek!!!
Witajcie.
Słyszałam ostatnio na Tvn Style, że mają zamiar wprowadzić puszyste modelki, z resztą już nie pierwszy raz o tym słyszę. Nawet pokazali jakiś przykład średniej wagi modelki i powiedzieli, że już coś w tym kierunku zaczyna się dziać!!! O tuż przeraża mnie to !Dlatego, że i tak dziewczyny grubsze z duzymi tyłkami mają większe powodzenie w śród chłopaków niż te chudsze.Więc nam szczupłym zabiorą jeszcze możliwość dowartościowania się telewizoram! Pokazywać będą w telewizji spaślaków na ulicy spaślaków ! Zaleją nas tłuszczem , nikt już nie będzie się odchudzać tylko tuczyć! Teraz to przynajmniej ludzie dbają o zdrowie...(niektórzy) I tak już w telewizji nie pokazuje się szczupłych kobiet tylko takie średnie z dużymi tyłkami, Więc czego oni chcą, nie wystarczy im, że nas szczupłych na ulicy wytykają palcami ?? I wyzywają?? Idę do sklepu i nie mogą kupić nic na siebie, jeszcze podejdzie do mnie wścibska ekspedientka i zapyta czy ja coś jem ?? Już nie wspomnę o tym, że koleżanki się czepiają a chłopacy też wytykają palcami ! Więc jestem absolutnie na nie ! Zostawcie nam chociaż ten modeling!!! |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie chcę puszystych modelek!!!
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A czemu miała bym przesadzać ?? Tak jest, chudej osobie się wytyka na ulicy to że jest chuda, a otyłej osobie nie można powiedzieć, że jest gruba, bo całe społeczeństwo jej broni, przez to te otyłe są pewne siebie i nie nie zamierzają najczęściej się wcale odchudzać! Ja byłam przez ponad pół roku na diecie tuczącej i przytyłam 6 kg ale nadal ludzie uważają mnie za chudą!!! Mogę przytoczyć wiele sytuacji z życia w których właśnie jest tak, że nie można nic powiedzieć grubej osobie a ta gruba osoba może po mnie jechać jak bo burym psie i nikt nie powie jej nic ! Tyle, że jak ja jej się postawie to zaraz wszyscy się zbiegają, żeby posłuchać i skrytykować, że nie można tak obrażać biednego grubasa !!! Ale nikt nie widzi , że tamta osoba mnie pierwsza obraziła ...
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
grube brzydkie
chude brzydkie jezuuuuu ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
ależ można,tylko trzeba mieć w sobie odwagę,nie każdy ma. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dlaczego Twoim zdaniem grubsza dziewczyna = człowiek, który nie dba o zdrowie? Żenada, naprawdę...
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez sensu ten wątek. Ludzie ludźmi,nie muszą bronić Ciebie i Twoich wypowiedzi. Ty możesz bronić samą siebie i mówić prawdę prosto w oczy nie zważając na to co mówią inni. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Z mojego doświadczenia wiem ,że jeśli jest osoba gruba i się za siebie weźmie i zacznie ćwiczyć i zmieni dietę na mniej tłustą i zdrowszą to zawsze jej się udaje . Więc wina jest w tym siedzeniu i złym odżywianiu :P Wszystkie moje koleżanki, które "na prawdę " wzięły się za siebie schudły ich zdrowie się poprawiło o wydolność organizmu !Nie mówię tu o dziewczynach, które mówią wszystkim, że się odchudzają a potem tak jak jedna z moich koleżanek z akademika idą w nocy do lodówki i się obżerają kiedy nikt nie patrzy. A potem w dzień nic nie jedzą ! to wiadomo, że organizm odkłada na czarną godzinę !Taka jest prawda !
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A nie sądzisz że niektóre osoby są otyłe ponieważ na coś chorują biorą leki itp i nic z tym niestety nie mogą zrobić? Nie każda otyła osoba jest takim stereotypem jaki Ty przedstawiasz.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Bez przesady
![]() Nie każda pulchna osoba siedzi z frytkami, colą i hamburgerem przed telewizorem / komputerem. Moim zdaniem ostro przesadziłaś. Nie mówie że nie ma takich przypadków, ale często jest to uwarunkowane genetycznie, albo ze względu na jakąś chorobe / tarczyce. I naprawde nie przesadzajmy z tym wytykaniem palcami osób chudych itp. A prawda jest taka że media nakręcają wiele młodych dziewczyn do tego aby się odchudzały do niebezpiecznie chudych sylwetek. Przesada nie jest dobra ani w jedną ani w drugą strone.
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mam być szczera jestem wściekła że świat mody popada w skrajności - albo 40 kg przy wzroście 180, albo 100 kg przy wzroście 170, bzdura straszna.
Modelki albo XXS albo XXL, tak jakby rozmiar 36,38,40 nigdy nie istniał Myślę że nie chodzi jej o typowe apetycznie krągłe modelki, tylko właśnie o te trzycyfrowe, co mnie denerwuje, modelki XXS to siła napędowa anoreksji, modelki XXXXL to jakby oficjalne przyzwolenie by nie pracować nad sobą. Bo mówimy o skrajnościach ale okrągłe modelki w granicach normalnej wagi, są super. Możemy się z nimi utożsamiać
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Aha czyli każda otyła osoba zachowuje się jak ktoś kogo znasz, fajnie.
Dlatego właśnie nienawidzę jak się szufladkuje ludzi.
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że ktoś jest-w twoim mniemaniu-gruby, to nie znaczy że je w fast foodach. Ja nie jadam słodyczy, w fast-foodzie byłam ostatnio na wycieczce w podstawówce(Troszeczkę dystansu dziewczyno, jeśli ktoś się z ciebie nabija że jesteś chuda to to olewaj. Jeśli masz z tym problem to przytyj, a nie rozkazuj całemu światu schudnąć-to taka moja tycia rada
|
|
|
|
#17 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam że Ci to powiem ale jesteś chyba hipokrytką. Jeżeli twierdzisz, że osoba gruba nic nie robi tylko siedzi przed telewizorem i je, a Ty przecież chcesz przytyć a Ci to nie wychodzi. Wynika z tego że Ty też siedzisz przed telewizorem i nie jesz. To działa chyba w obie strony.
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
No i właśnie już po tych początkowych wypowiedziach widać, że społeczeństwo broni grubych, a wjeżdża na chudych.
A co do wypowiedzi, że należy wszystkim zawsze mówić prawdę - polecam podstawowe zasady savoir-vivre. Już dzieci w przedszkolu uczy się, że lepiej nie mówić nic, niż powiedzieć coś przykrego. |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Chodzi mi o to że tak samo jak ludziom otyłym ciężko jest schudnąć tak samo Tobie ciężko jest przytyć. Każdy ma inny organizm.
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
beznadziejny post
jestem chuda, nawet wychudon ( w tej chwili choroba - układ pokarmowy itp nie chce mi sie o tym gadać, kiedys ED), no cóż...jak ważyłam ok 43 kg na 162 cm - drobna budowa - chyba lekkie kości, wygladałam hheeh chudo, ale w miare - faceci zawsze mi powatarzli że mam ajbisty tyłek, że mam fajna figurke, że owszem troszke mogłabym orzytyć, ale iekoniecznie - jest to zdanie wielu, nie jednej osoby,...teraz jetem troche chudsza, wygladam - żle jak na swój gust, choroba...moge miec tylko nadzije że bedzie lepiej.. ale twój post...hmm..wyglada na to żę masz cholerne kompleksy i tyle mysle że towja wypowiedz jest po prostu bez sensu modelki sa i beda, i będąchudei będą grubsze mysle żę masz duzo większe problemy niż "lansowanie grubszych modelek) |
|
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nikt nikogo nie zalewa tłuszczem, nie wiem skąd Ty bierzesz takie bzdury. uważam, że jeszcze dluga droga zanim w modelingu będą chodzily panie XXL.
|
|
|
#26 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Dobrze o tym wiem a mi chodzi o to, że otyłości się broni Właśnie tak jak przez te otyłe modelki bo grubi są biedni... Ale nikt nie zauważa, że chudzi są też biedni, są krytykowani na każdym kroku a grubych się broni Tylko wy jak widać za bardzo nie rozumiecie o co mi chodzi ;(o tuż chodzi mi o to, że jak powie się coś złego na temat kogoś otyłego to wszyscy go bronią (nawet w tym wypadku media) a te grube osoby potem jadą te chude i w rezultacie te grube nie mają kompleksów bo wszyscy ich bronią i nic nie można im powiedzieć a te chude są krytykowane i przez grubych i przez tych średnich ( tu nie wiem czemu ??) i nie czują się akceptowane ... |
|||||
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
boże nie mogę tego czytać.
dosyć. to jest dietetyka,a nie debata na temat tego,jak kto wygląda i kogo powinno się pokazywać w telewizji. sailormary, wylałaś swój żal, spowodowany tym,ze ktoś Cię obraził, jupi, szkoda tylko,że żal rozciągnęłaś na całą grupę społeczną,jaką jest grupa osób z nadwagą. nazywanie kogokolwiek "spaślakiem" pokazuje Twój poziom i określa Ciebie, więc radzę zaopatrzyć się w odrobinę choćby kultury osobistej. jesteś taka sama,jak ci,którzy dogryzali Tobie,wiesz? identyczna. leczysz swoje kompleksy (lub frustracje) kosztem innych, tak jak niejednokrotnie robią to osoby grubsze. czym się od nich różnisz? jakim prawem generalizujesz, skoro w tym momencie sama(swoją osobą) negujesz tezę,jakoby to jedynie xxlki wyrzucały z siebie ociekające żółcią słowa? zamykam temat. ewentualne protesty na pw poproszę,choć niechętnie mówiąc wprost. społeczeństwo oszalało na punkcie ciała,więc nie dogodzisz nikomu w "dzisiejszym świecie". figura jest tak ważna jak rodzina,przyjaciele,samor ealizacja. ba,figura bywa tego substytutem,więc pytam się. PO CO? po co podsycać to wszystko? kłócić się kto na wybieg a kto nie? zostawcie nam modelling no ja p.dolę . po co dzielić świat na chude grube normalne? po co klasyfikować?co za idiota wymyślił modę na anoreksję?????kto rozpoczął to pranie mózgu do cholery. : [ wiecie,że mam dość? chce ktoś pobawić się w moderatora?
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
sailormaary
Radzę Ci wyluzować trochę. Skoro jesteś chuda,to jesteś,taka już Twoja uroda.Pewnie z wiekiem metabolizm trochę Ci się spowolni i szybciej nabierzesz kilogramów.Przede wszystkim dbaj o zdrowa dietę. Nie ma powodu obwiniać całego świata o taki stan rzeczy,wyżywanie się na grubych jest bez sensu. Co do chamskich komentarzy i docinków,to miej je w To Twoje życie i Twoje ciało,masz prawo wyglądać jak chcesz.Nikomu nic do tego. |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grube nie mają kompleksów? chude są krytykowane? grubym dzisiaj jest łatwiej? wpisz w google pro ana (blog,fotoblog cokolwiek) a zobaczysz jak wielka grupa ludzi szykanuje grube,chude gloryfikuje i tyle. nie mówię,że nie istnieją ci,którzy mają dość motylków o.O i gadają zjedz coś,bo facet nie pies itd. ale to,generalnie,grupa która wymiera. rozwija się kult chudości i kult akceptacji,wypierania wyglądu poza priorytety,bo ludzie mają dość ed.nie tylko ludzie przez ed chudzi.nie tylko ludzie w wyniku ed z nadwagą. kult szykanowania kogokolwiek powoli idzie sobie niepamięć. od dziecka ci wujek z ciocią mówili jakieś bzdury i co? i dlatego zachowujesz się jak rozkapryszony ogarnięty żądzą zemsty bachor? a tak naprawdę, przez 'dzisiejsze czasy' cierpią wszyscy. chudzi grubi normalni. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ech no to proszę. bawcie się.
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2010-10-21 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo że mam swoje ale odnośnie otyłych (otyłych a nie okrągłych modelek!)
To autorka wątku zachowuje się tak niedorzecznie jakby miała co najmniej 5 lat i tupała nogą. Naprawdę, to co mówi jest żenujące, to JAK mówi jest tak samo żenujące. Bardzo dziwne że wiele szczupłych lasek które znam raz w tygodniu wpada do mcdonalda a w piątkowe wieczory ląduje z piwem i czipsami przed telewizorem. Kiedy robi to osoba gruba, napiętnuje się ją za to. Tak jakby nie można było zrozumieć że niezdrowy tryb życia dotyczy wszystkich chudych grubych szczupłych okrągłych z nadwagą z niedowagą. Jedne mają farta i mogą żreć bez opamiętania inne tego farta nie mają. Czy któreś są lepsze? Ktoś chce jeść ile wlezie niech sobie je, są różne kanony piękna, to że ja lubię małe piersi, to że ktoś lubi długie nogi, ktoś zielone oczy... serio tego się czytać nie da, to jest tak krzywdzące że gdybym nie była teraz w dobrej formie pewnie bym się podłamała za te teksty o spaślakach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

. po co dzielić świat na chude grube normalne? po co klasyfikować?co za idiota wymyślił modę na anoreksję?????kto rozpoczął to pranie mózgu do cholery. : [