![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta odchudzająca + siłownia
Witam
![]() Ważę 52 kg, mój wzrost to 160cm. Przez ostatni rok przytyłam 6 kg. Postanowiłam zapisać się na siłownię, gdzie trener dokladnie opisal mi całą formę treningu ktorego celem jest zgubienie zbędnych kilogramów. Problem jednak jest w tym że mimo ćwiczeń (chodzę już ponad tydzień), i diety którą stosuję od kilku miesięcy(jest to dieta moja wlasna w ktorej odrzuciłam słodycze, smażone potrawy, pieczywo, masło, ziemniaki itp.), nie widzę poprawy. Dodatkowo używam balsamów wyszczuplających. Smaruję uda dwa razy dziennie. Moim celem jest waga 46kg. Wtedy czułam się najlepiej. Czy może mi ktoś powiedzieć jaka dieta najskuteczniej wraz z cwiczeniami pomoze mi zgubić przynajmniej 4kg. Proszę o pomoc i rady! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta odchudzająca + siłownia
napisz jaki masz ten trening i co jesz (kilka przykładowych jadłospisów całodniowych z wielkością porcji)
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Na siłowni rozpoczynam od stepera na nim cwicze 30min, nastepnie przechodze do cwiczen siowych: uda, rece, lydki itp dwie serie po 15 powtorzen, nastepnie przechodze na bieznie 30 min szybkiego chodu tzw.Fat burn. czasami dodatkowo chodze na fitness np. cwiczenia mm brzucha czy inne. Kończę na saunie 10min.
Moja dieta: godzina 12: kawa, dwa jajka, ogorek kiszony 14:jablko 16:serek wiejski, pomidor 18: serek homogenizowany 0% (100kal) KONIEC Nie wiem co jest grane;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zacznij jeść to może schudniesz ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
jestę wieszczę
|
Przy takim jadłospisie, to ja się dziwię, że jeszcze pająki nie wciągnęły Cię za obrazek.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hmm.. a może dlatego, że waga jest prawidłowa, a nawet niska do takiego wzrostu. Ja też mam wzrost 160 cm i przez wiele lat trenowałam judo. Musiałam utrzymywać wagę, aby móc startować w odpowiedniej kategorii i moja waga idealna to był 52 kg.
Więc może nie możesz schudnąć bo organizm broni się przed zbytnią utratą wagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
♥
|
Cytat:
Tak powinien wyglądać trening ok 3 razy w tygodniu. w pozostałe 3 dni wykonuj aeroby 40-60 min. jeden dzień w tygodniu wolny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Właśnie tak dokładnie wygląda mój trening
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
♥
|
no tak ale napisałaś , że na początku wykonujesz 30 min steper co jest błędne bo rozgrzewka trwa max 10 min i lepiej wykonywać na innym sprzęcie aero niż stepper , najlepiej wioślarz, orbitrek czy bieżnia aby rozgrzać całe ciało , steper negatywnie wpływa na kolana. a trening siłowy od trenera zazwyczaj są bardzo kiepskie - szczerze nie spotkałam się jeszcze z trenerem który daje dobry trening siłowy zazwyczaj leci po kolei na maszynach i tyle.
nie wiem czego od nas oczekujesz skoro pomocy z treningiem siłowym nie oczekujesz , a co z dieta , poprawiłaś ją ?
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2011-10-23 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Serio? Rece opadaja ... Posluchaj rady innych dziewczyn i zacznij normalnie jesc, to co teraz zrobilas to mega spowolnilas metabolizm.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jesz za mało, dlatego nie chudniesz. Słuchaj sie dietetyczki
![]() śniadanie - powinno bazować na złozonych węglowodanach-płatkach owsianych, otrębach czy pieczywie pelnoziarnistym+nabiał,wa rzywa 2sniadanie - owoc, jogurt obiad- mieso, ryba+warzywa podwieczorek- jogurt kolacja - np ryz/makaron pelnoziarnisty/soczewica/cieciorka z sosem np pomidorowym Nie zapominaj że podczas długotrwałego wysiłku musisz wspomóc się węglowodanami (małą porcją) np owocem lub owocami suszonymi. No i pijemy dużo, duzo wody. Pamietaj też o suplementacji magnezem, zwlaszcza jak masz skurcze. Dodam że po tylu miesiacach tej dziwnej diety moglas nabawic sie niedoborów w organizmie. Zastanawia mnei jedneo czy nie cierpisz na zaparcia? Mimo aktywności fizycznej mozesz je miec bo kiepsko sie odzywiasz. Pamietaj żeby schudnac trzeba jeść ![]() Powodzenia! Paulina Kruk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Ja chodzę 3 razy w tygodniu: dwa razy na aerobik i raz na siłownie...
Więcej diet żadnych nie stosuję i schudłam... Pozdrawiam, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
To, że się stara nie znaczy że mu wychodzi. Coś musi być nie tak skoro efektów nie widać.
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje za wskazowki! ![]() To prawda... mam problemy z wyproznianiem. Zmienie teraz swoja diete mam nadzieje ze pomoze ![]() Pozdrawiam Paulino! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Pomoże
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
A czy oprócz aerobów są u Ciebie jeszcze jakieś inne ćwiczenia?
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
oprócz aerobów siłowy na nogi suwnica, odwodziciele, przywodziciele, potem na uda i posladki, na ręce, na brzuch.. 5 razy po 20 powtorzeń na nogi 3 razy po 15 na ręce. Trenuje 5 razy w tygodniu , siłowy plus aeroby 3 razy, aeroby same 2 razy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
rozpisz dokładnie plan : po za tym stosuje się zasadę : liczba serii x liczba powtórzeń 3x12-15 4x8-10 5x5 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aeroby trwają po siłowym około 1,5 godz. jaki plan rozpisać? najpierw robię siłowy trening około 30 - min. potem aeroby, godzine orbitrek i 30-45 min wave |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
♥
|
ojej zdecydowanie nie tak :
Trening :http://www.sfd.pl/Trening_si%C5%82ow..._-t803543.html trening taki wykonujesz 3x w tygodniu , po nim max 30 min aeroby w pozostałe 3 dni wykonujesz aeroby max 60 min . nie wykonuj tak dużo aerobów bo więcej sobie szkód narobisz niż będzie z tego pożytku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
chodzisz na siłownie?? woww
a nie boisz się, że mięśnie Ci się rozrosną ??? ![]() Twoja dieta do kitu- na serkach i jabłkach to nie ujedziesz za daleko ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
♥
|
polny mak mam nadzieję ,że twój wpis napisany jest w żartach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
to jest trening dla początkujących czy ogólnie tak sie powinno sie ćwiczyć?? zalezy mi na efektywnym treningu
oki poczytałam. Czyli będę robić najpierw trenin siłowy na całe ciało, potem aeroby. Szkoda że nie mogę więcej arobów robić tzn dłuzej.... niż 60 min. Edytowane przez Gwiazda Wieczorna Czas edycji: 2011-10-30 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.