|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dobry krem matujący ?? HELP ME, PLEASE !!
Moja cera jest tłusta i trądzikowa. Czasem nawet bardzo tłusta. Bywają dni kiedy świece sie niemiłosiernie i sebum mogę dosłownie zbierac palcami. Zależy mi na tym, aby krem był dobry, lekki, nie tłusty, dobrze matujący i w miarę tani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dobry krem matujący ?? HELP ME, PLEASE !!
Polecam zajrzeć na KWC
![]() Od siebie dodam, że kremy Perfecta bardzo dobrze matują, wiem bo używam ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2013-02-09 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam ten kremik, nie moge o nim nic zlego powiedziec, pomogl mi w najgorszym momencie, gdy zblizala sie matura i po prostu moja skora szala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Również miałam ten krem, mam cerę mieszaną więc moja strefa T wymaga zmatowienia i ten kremik sobie z tym doskonale poradził.
+ lubię jego świeżo-cytrynowy zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
z moja swiecaca sie skora poradzil soboe tylko IVOSTIN z tej zielonej serii matujacy ale niestety duzo drozszy ale moze kiedys sie skusisz jak bedzie dobra promocja w superpharm, mysle ze za jakies 35 moze byc wtedy
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Niestety w moim mieście mam tylko drogerie Rossmann i Aster ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a ja ze swojej strony doradzę abyś zastanowiła się nad lekkim kremem nawilżającym do cery tłustej na dzień a na noc krem który będzie walczył z niedoskonałościami cery (np z kwasami). Ze swojego doświadczenia i traktowaniu cery różnymi kremami matującymi efekt był bardzo krótki (a przerobiłam wiele firm) a potem miałam wrażenie że skóra jeszcze bardziej się przetłuszcza. W moim przypadku kremy działały tylko zewnętrznie, na krótką metę matując a nie zwalczając problemu leżącego głębiej. Okazało się że cera mimo że jest tłusta była także odwodniona i matujące kremy jeszcze bardziej nasiliły problem bo skóra próbowała wyrównać brak nawilżenia produkując jeszcze więcej sebum.
Obecnie na noc uzywam kremu z kwasami a na dzień nawilżającego i jest ok. Co prawda cera jeszcze się przetłuszcza ale już nie tak jak kiedyś i łatwo mi to zlikwidować w ciągu dnia bibułką matującą. Proces uspokojenia cery i przywrócenia właściwej równowagi trwał jednak swoje i wymagał systematyczności. Polecam spojrzeć na ten problem również z tej strony, jednak każda skóra jest inna i co innego jej pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
zawsze jest internet tam i tak najtaniej
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Polecam krem Base Matt Lefrosch, 50 ml kupiłam w aptece za 24.99. Stosuje go jakieś 3 tygodnie i sprawdza się u mnie genialnie, a skórę na twarzy - szczególnie na czole - mam bardzo tłustą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja polecam krem LIRENE matujący do cery mieszanej i tłustej, cena przestępna a jak posmarujesz jako baza pod makijaż to nie błyszczę cały dzien - oczywiście w złym tego słowa zanczeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.