![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kolcia Duka (po raz trzeci) - min 15 kg do wydukania !!
NIEAKTUALNE... już nie dukam, trener mi zabronił
![]() W skrócie... już 2 razy podchodziłam do tej diety, niestety nie dała rezultatów u mnie, gdzie choćby u mojego TŻ'a rezultaty były świetne ![]() ![]() ![]() Jednak z kilku względów postanowiłam dać Dukanowi 3 szansę... do 3 razy sztuka, a jak ![]() - ogólnie dieta bardzo mi odpowiada (jeżeli chodzi o to co można, a czego nie) - nadal mam moje 15 zbędnych kg do zrzucenia - nie znalazłam lepszej diety dla mnie (a sporo się naszukałam, sporo przetestowałam na sobie, jest to jedyna dieta, którą jestem w stanie powtórzyć bez obrzydzenia na samą myśl) No i już mogę powiedzieć, że po 3 dniach są rezultaty... w końcu - już 2 kg mnie ![]() ![]() ![]() Działa, jestem nastawiona bojowo i gotowa do działania - znowu chcę mieć płaski brzuszek, jak sprzed ciąży ![]() Obecnie jestem na etapie udoskonalania mojego jadłospisu, jeszcze jest nieco ubogi, ale dzisiaj jestem po wielkich białkowych zakupach więc mam lepsze pole do popisu ![]() A oto moje menu... 1 dzien (nie pamiętam pełnego menu): - 2 kromki chlebka Dukana, jajecznica z szyneczką i cebulką - serek wiejski na słodko - nie był za smaczny ![]() - ...nie pamiętam co było na obiad i po nim - shake proteinowy (tak będzie zawsze na koniec dnia) 2 dzień: - 2 kromki chlebka Dukana z chudym serkiem + 2 kawałki pieczeni z chudego mięsa mielonego i jajka - serek wiejski - obiad, powtórka z rozrywki - czyli pieczeń - 1 jajko - shake proteinowy 3 dzień - czyli dzisiaj: - serek wiejski z cury i cebulką - pieczeń jw. - pierś z kurczaka z piekarnika + ser feta chudy - shake proteinowy Już wiem, że zjadłam za mało i to muszę poprawić ![]() Ale jak pisałam, zaczęłam tą dietę, bez przygotowania, od jutra się poprawiam ![]() Jutro mam zamiar upichcić Pangę którą uwielbiam ![]() Eh, mam nadzieję, że ten wątek pomoże mi się kontrolować ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-02-16 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolcia Duka (po raz trzeci) - min 15 kg do wydukania !!
To się podłącze bo niestety mimo chęci zaliczyłam “wpadkę” na Dukanie
![]() Mam nadzieję, że tym razem się uda. ![]() A do zgubienia pewnie z 10kg.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kochana ale jeżeli jesteś na Fazie I to chlebka dukanowego nie wolno nu nu.... ewentualnie placek z otrąb, a feta dopiero w fazie III nawet chuda
![]()
Edytowane przez kiniaczek711 Czas edycji: 2010-09-28 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam pewna, że jak można placuszki to i chlebek można. A co do fety to nigdzie nie doczytałam ![]() Dziękuję pięknie za wszystkie rady ![]() I za przepisy, bo masz masę wspaniałych przepisów w wątku przepisowym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Razem zawsze raźniej ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
ja też się chętnie dołączę
![]() jestem 14 dzień na tej diecie, dzisiaj ostatni dzień proteinowy a jutro już warzywka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dieta proteinowa jest naprawdę mądrą i skuteczną dietą pod warunkiem, że podejdzie się do niej poważne i z największym zaangażowaniem.
Gdy kilka miesięcy temu w moje ręce wpadła książka "Nie potrafię schudnąć" od razu spodobało mi się to, co tam przeczytałam. Podeszłam do diety bardzo serio serio. Tak się zaparłam i zawzięłam, że przez cały okres fazy I i II nawet my.ślą o niedukanowym żarciu nie zgrzeszyłam. I wiecie co? Opłaciło się. Od jutra przechodzę do fazy "ostatecznej stabilizacji" z utrwalonymi 12 kg. Przez pierwsze tygodnie walczyłam z tym, żeby "utrafić" z kalorycznością potraw, bo dalej traciłam na wadze i to nawet szybciej niż pod koniec fazy II-giej. Pewnie było tak dlatego, że nadal bardzo koszernie dukałam. Czysto i bez najmniejszych skoków w bok. W każdym razie waga ładnie sobie oscyluje wokół 54-55 kg i czuję się cała szczęśliwa, że po drodze nie zbłądziłam, bo zdaję sobie sprawę, że każdy kolejny raz jest trudniejszy. kolociąg, Niki Mouse... naprawdę dziewczyny trzymam za Was kciuki, żeby to już był ten właściwy ostatni raz. Wystarczy na początku samodyscypliny a potem wiary, że z każdym dniem będzie już tylko lepiej. Najgorsze są ciągłe falstarty....rozregulowan y organizm głupieje i potem coraz ciężej go przekonać do pozbywania się tłuszczyku... zanim sięgniecie po coś niedozwolonego na tej diecie, pomyślcie, ile dni zastoju może Wam zaserwować taka chwilka przyjemności (wątpliwej zresztą, bo kończąca się często-gęsto wyrzutami sumienia). Jeden niewinny cukierek może przerwać proces utraty tkanki tłuszczowej na kilka dni, a poco taka frustracja... od tego malutki krok od zaniechania... a schudnąć naprawdę warto!!! Jutro podsumowanko mojej diety... ależ się cieszę, że już jestem wolna... Powodzenia ![]() ![]() ![]() Będę zaglądać tu do Was i jak coś to mogę pomóc, palcem pogrozić ![]() A chlebek dukanowy na uderzeniówce można jeść, ale taki bez proszku do pieczenia... praktycznie ciasto na placuszki tyle że nie z patelni teflonowej, ale upieczone.Natomiast feta to już kompletna pomyłka... zanim dziewczyny coś "zamkacie", zajrzyjcie na listę produktów, czy można. Tylko ścisłe przestrzeganie zasad Dukana i jego maksyma "Wszystko albo nic" zagwarantują Wam sukces... Ale się powymądrzałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie za rady i wsparcie
![]() ![]() No z tą fetą to niezła wtopa... ale byłam pewna, że jak suma ww+tłuszcz jest mniejsza, niż ilość białka, to mogę to wcinać - a takową fetę znalazłam ![]() Mam nadzieję, że mój białkowy Shake może być, ale zamiast standardowego, którego kupowałam wcześniej, odkryłam, że firma wypuściła nowy - bardziej białkowy ![]() Ma 15 g białak, 4 g ww i 1 g tłuszczu - więc chyba super ![]() No ja teraz o słodyczach i takich tam nawet staram się nie myśleć, najgorzej, że córcia wcina to monte, to batonik, to soczek... a mi ślinka cieknie ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz za wszystko dziękuję, każda rada jest na wagę złota ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle czas na dzisiejszy jadłospis (dzień 4): - śniadanie - biały serek z przyprawami (duuużo tego serka było) - krem czekoladowy - ten z książki dukana - pierś z kurczaka + feta (jeszcze nie wiedziałam, że nie można ![]() - shake Wiem, że marne śniadania wcinam, ale ze względu na córcię ciężko mi przyszykować rano coś lepszego, muszę zacząć szykować wieczorem na następny dzień rano ![]() Cytat:
![]() Ale jak wszystko ok, to najważniejsze. Witam i pozdrawiam ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-30 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
na uderzeniowce bylam 5 dni, potem 5 dni p+w, a teraz konczy sie kolejne 5 dni p
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warzywka wiele dają, ja już też nie mogę się doczekać ![]() A jakie wyniki ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ten shake to z jakiej firmy? Można go normalnie w markecie kupić?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie, to firma Forever Living - od produktów aloesowych
![]() Coś na styl Avon'u, ale chyba bardziej MLM - nie mam do końca pojęcia, zapisałam się do nich ze względu na tego Szejka i kilku innych produktów które uwielbiam, ale kupuję tylko dla siebie i rodziny. Czasami na allegro można ich rzeczy dostać, ale są strasznie drogie ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-28 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Trzymam za was kciuki dziewczyny, będę zaglądać i motywować
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dobrze wiedzieć, że takie cuś jest.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No niestety, tak to jest kurna z tymi firmami ![]() Choć ja to akurat lubię, i tu i właśnie w Avonie siedzę... i jakoś mi tak wygodnie, że zamawiam i pakę mam w domu i nie muszę tyłka ruszać ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-28 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ile dni masz zamiar być na 1 fazie???
Jeżeli chodzi o mnie to na wizażu (jak na razie) nie mam swojego wątka, może to się zmieni ale jakoś coraz mnie zaczyna mi się podobać to forum. W moim podpisie znajdziesz stronkę, z forum, na którym się udzielam, są tam również przepisy, które albo sama wymyślam albo modyfikuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No przyznaję, że jeżeli chodzi o forum dietetyczne, to też za nim nie przepadam, na pomoc dziewczyn z głównego wątku Dukanowego nie ma co liczyć, jeszcze nigdy mi nie pomogły ![]() ![]() Dziękuję za zaproszenie, na pewno zerkną i może się tam zadomowię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma się czym przejmować, na forum, na którym mam załlożony wątek jest inaczej, tam od razu się czujesz jak byś była jednym ze starych przyjaciół ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
LyraBea
Strasznie mnie zainspirował Twój post. Ja już dwa razy podchodziłam do Dukana i za każdym razem zniechęcałam się słabymi efektami (tak mi się wydawało) ale teraz zaczynam od nowa. Dzięki za motywację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zwymiarowałam" się i wyszło mi, że z obwodami u mnie całkiem nieźle jak na ciocię-klocię ![]() Podsumowując: Wzrost: 172 cm Biust: 92 (było 119) Pod biustem: 72 cm (byo 85) Talia: 69 cm (było 89) Biodra: 90 cm (było 112) Udo: 51 cm (nie wiem, ile było, bo se zapomniałam zmierzyć, ale było dużo, bo mi się obcierało podczas chodzenia ![]() Na moim profilu kilka zdjęć podsumowujących moje zmagania. Zapraszam, może zmotywują.... buziaczki ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Pięknie, wspaniała przemiana
![]() ![]() Już nie mogę się doczekać, jaka waga będzie jutro rano ![]() I chyba też się pomierzę ![]() No i znowu moje menu - dzień 5: - śniadanie - znowu serek wiejski... uwielbiam go, ale muszę to zmienić - sola, duuuuża sola - dukanowy deserek - twarożek z przyprawami i cebulką - shake ![]() Jutro rybka z piekarnika będzie, a co jeszcze zobaczymy ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-30 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie za malutko jesz? Chodzisz najedzona? Ja bym ciągle głowę w lodówkę wsadzała przy takim menu ![]() Jeśli lubisz wieśniaczki to nic nie zmieniaj. Ja bazowałam na wieśniakach całą dietę i nie znudziły mi się to dzisiaj. Tylko mi to na zdrowie wychodziło. Wieśniaki pochłaniałam nawet 5-6 dziennie: samodzielnie, w zestawie z łososiem czy pomidorkami, rzodkiewką lub dodawałam je do placuszków owsianych a nawet w dni P+W wrzucałam je na patelnię do pieczarek i jajka i wychodziła może nieładnie wyglądająca, ale za to smakująca wyśmienicie breja ![]() W tak w ogóle to witam w ścisły proto czwartek znad wielkiej michy (kupuję wiaderka rodzinne) właśnie wieśniaka ![]() Miłego czwartku ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że tak, ale głodna nie chodzę. Jednak wynika to z faktu, że mam masę pracy, zajęć i obowiązków i z tego nadmiaru nie pamiętam o głodzie.
Niestety najlepiej to to nie jest, a teraz w ogóle się martwię co to będzie, bo wracam na uczelnię - co prawda ostatni rok i 2 dni zajęć, ale zawsze. Nie mam pojęcia, jak ja mam sobie szykować jedzenie na 8 godzin na uczelnię ![]() ![]() ![]() Dziękuję ślicznie i również życzę miłego czwartku ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi jeszcze zostaly tak ze 2-3kg i tez wskakuje na III, chociaz musze przyznac ze sie troche boje, ze uczty mnie za bardzo wciagna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
No i po 5 dniach, dzisiaj rano miałam -3 kg... czy to nie mało
![]() Ale najważniejsze, że coś ubyło ![]() Już nie mogę się doczekać jutrzejszego ważenia ![]() Czas na dzisiejsze sprawozdanie, dzień 6: ![]() - śniadanie - shake - pierś z kurczaka z piekarnika, 2 jajka, serek wiejski - a miała być ryba ![]() - ciasto jogurtowe dukana - twarożek z przyprawami - shake Jutro na 1000 % ryba... już upieczona, czeka w lodówce ![]() Może jutro zrobię bezy dukanowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-30 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej można chlebek dukanowski od 1 fazy!!!!!!!Przecież tam jest tylko skrobia,słodzik, otręby,jog naturalny, żółtka i drożdze!!!MOŻNA,bo nawet w przepisie doktorek podaje że od 1 fazy!!!!!
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wydaje mi się , że jednak nie wolno mimo tego, że są te produkty dozwolone w fazie I. Jeżeli przeczytasz książkę jest mowa tylko o placuszkach dukanowych. A w mojej książce przepis na dukanowy chlebek jest dopiero przy II FAZIE ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Witam po małej przerwie
![]() Niestety wyjazdy, poiwrót na uczelnie i kilka innych spraw nie pozwoliło mi na zdawanie relacji... no i stwierdzam, że dieta dukana jest super, jak się siedzi w domu ![]() Na wyjazdach, na mieście, czy na uczelnie fatalnie jest mi tą dietę trzymać. Dzisiaj zjadłam od 7 rano do 19 aż 2 serki wiejskie ![]() Teraz jak wróciłam do domu to się najadłam jak głupia ![]() Nic na uczelni, w żadnym z bufetów nie znalazłam, co by się nadawało ![]() Jak jechaliśmy do Opola, to znowu ten sam problem, po drodze same McDonaldy, w końcu restauracja... a tam nic, co można zjeść. Skończyło się na sałatce z kurczakiem... panierowanym i smażonym w oleju ![]() No i tak, z tego co schudałm 3 kg to 1 już odrobiłam. Chyba się pochlastam ![]() Co do chlebka... nic nie mogę znaleźć, a w książce faktycznie jest przy 2 fazie, ale znowu w tej z przepisami jest przy 1 ![]() Chyba zostanę przy placuszkach dla bezpieczeństwa ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-04 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację, lepiej nie ryzykować ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W każdym razie w środę pójdę lepiej przygotowana ![]() ![]() Jutro dzień wolny, to muszę narobić zapasów dukanowego jedzonka. No i obecnie wcinam warzywka, ale już tylko przez 2 dni. Muszę to gdzieś notować, bo w końcu się pomotam i będzie ![]() Dziękuję Kiniaczku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.