|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Chrzest. rzymsko-polsko katolicki
Nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi na moje pytanie i moze jakies Mamy wiedza... Mam zostac chrzestna za miesiac i potrzebuje bierzmowania "na szybko", bo nie posiadam. Dowiedzialam sie, ze w Cezstochowie jest mozliwe, ale proboscz nie chce dac mi zaswiadczenia..
Chrzest ma byc w kosciele rzymskokatolickim. Dowiedzialam sie, ze niedaleko mnie moze mogloby byc mozliwe bierzmownie w kosciele polskokatolickim. Ale pytanie czy kosciol rzymskokatolicki uzna takie bierzmownie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chrzest. rzymsko-polsko katolicki
Bierzmowanie to sakrament, a nie papier do podpisu, by móc wręczyć dzidziusiowi prezent jako mama chrzestna. Funkcja rodzica chrzestnego jest funkcją odpowiedzialną, masz wspierać dziecko w wierze. Załatwianie tego na szybko, by spełnić czyjeś oczekiwania moja się z celem.
Powiedz rodzicom dziecka, że nie masz bierzmowania i niech wybiorą kogoś innego. Dobrą ciocią możesz być bez świstka chrzestnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Raczej ksiądz takiego bierzmowania nie uzna. I raczej ci takiego bierzmowania w kościele innego wyznania nikt nie udzieli.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A co to jest kosciol polskokatolicki?!:confuse d: ja nie rozumiem pytania...
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Żaden szanujący się ksiądz rzymskokatolicki nie uzna Ci ani bierzmowania z innego kościoła poza RRC, ani takiej postawy, jak Twoja.
Nie uważasz, ze to troszke hipokryzja chcieć być "katolikiem od święta" lub co gorsza - na pokaz/dla potrzeby chwili? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jest taki kosciol polskokatolicki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.