![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moja głupota - kłamstwo w cv
Wiem, wiem, zrobiłam coś bardzo głupiego, ale niestety stało się. Tak jak w tytule naściemniałam trochę w cv. Dodam, że to cv napisałam już wieki temu jak kiedyś szukałam pracy, wtedy i tak nic z tego nie wyszło, ale niestety zapomniałam zmodyfikować swoój szablon i tak od ok. 2 miesięcy wysyłam takie lipne cv.
![]() Edytowane przez Foolishly in Love Czas edycji: 2013-08-29 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Moja głupota - kłamstwo w cv
![]() ![]() Ale się porobiło :d nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ups
![]() ![]() Hm.. co ja bym zrobiła. Ja bym chyba podpisala te umowe, 8 lat temu to kupa czasu, a czy praca ma scisle zwiazek z nie wiem, hm.. z tym ze musialas tam byc zeby ja dostac? Bo moze zapytali tylko z ciekawosci ![]() No niezły klops! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nikt nie będzie tego aż tak sprawdzał. W razie czego możesz się zasłonić niepamięcią.
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy oni mogą np. poprosić o jakieś zaświadczenia? Edytowane przez Foolishly in Love Czas edycji: 2013-08-29 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzeniona
|
Po Erasmusie dostaje się zaświadczenie, które zostawiasz na uczelni, ale przecież nikt nie będzie od Ciebie raczej wymagał, żebyś po 8 latach cokolwiek donosiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, nikt tego nie sprawdzi
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiem, też nie wydaje mi się, żeby prosili o zaświadczenie, prawo pewnie mają no bo co jakby zapytali a Ty byś się zaczęła wykręcać to wtedy dopiero by było podejrzanie i pewnie jest jakaś podstawa żeby umowę zerwać kiedy wychodzą kłamstewka z cv. Przepraszam jeśli piszę bzdury, nie jestem prawnikiem ani specjalistą od HR ale tak mi się wydaje że jest. Tylko, że wątpię że to zrobią. To trochę jak z pokazaniem indeksu ze studiów słyszałam że takie rzeczy się zdarzają ale nigdy nie widziałam ani nie słyszałam ani nie doświadczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Spokojnie, to raczej był tylko test na prawdomówność
![]() ![]() Btw nie wiedziałam, że Erasmus to taka karta przetargowa! Myślałam że to "radosne doświadczenia" za free ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tej pory zawsze w nowej pracy chcieli zobaczyć dyplom (to mam, tak jak w cv) ale chyba raczej do naliczenia urlopu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Nie musi tak być. Mój kolega nie zaliczyl jakiejś erasmusowej tamtejszej masakry i skutek był tylko taki że musiał w Polsce wyrównać różnice punktowe, praktycznie byle czym. O żadnej kasie mowy nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, nie kłam więcej ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Zależy od pracodawcy. Ja jak składałam dokumenty to wszyscy pracodawcy chcieli ode mnie suplement dyplomu- a tam jest jakie przedmioty, jakie oceny, również te z Erasmusa. Ale to korporacje- tam 90% ludzi jest po erasmusie. Aczkolwiek to raczej przy aplikacji na staże lub stanowiska dla absolwentów. Ode mnie chciano teraz i suplementu i potwierdzenia Erasmusa, kursów, AISEC, AEGEE czy 3 miesięcznego wolontariatu EVS, którego robiłam 6 lat temu (!)
Moim zdaniem od ciebie raczej nei będą nic chcieli. Wiadomo, że do kadr pewnie pojdzie twój dyplom, ale nikt chyba nie zechce potwierdzenia. No moze kiedyś przyjdzie jakis duński klient i zostaniesz poproszona o zajęcie sie nim, a ty nie powiesz nawet Goddag czy god morgen czy jak to się mówi po duńsku. ![]() A z takich kłamstewek cv- swego czasu pracowałam w DE jako specjalista ds. turystyki luksusowej, w lipcu chciano zatrudnić jeszcze jedną osobę. Wymogi dość przecietne, ale kładziony był nacisk na języki obce- niem, ang, polski, francuski czy hiszpański (wtedy nie było jeszcze siedziby firmy w Wawie; było sporo korespondencji z Ameryką Południową czy Afryką). Trafiła sie dziewczyna z Siedlec bodajże. Miałam z nią zrobić krótkie interview po angielsku. Miała w cv wpisane biegły angielski. Jak ją usłyszałam to miałam ochotę śrubokręt włożyć w uszy. Swoje. Mistrzowskie dukanie: Yeah you know because I am like this and i like to work and you know yes I am... Spytałam sie jej po polsku o co kaman, że jej angielski nie jest płynny, a ona na to: "ino ze słownikiem to jakoś mi lepiej zaiwania, ale biegle rozumiem angielski." I że w jej technikum gospodarstwa domowego ona była najlepsza z języków. Ale co najlepsze, dziewczyna robiła tak kardynalne błędy w polskim, że nawet i polskiego nie powinna wpisywać, że zna jak ojczysty "bo ta, ee no wiesz, ja żem tam se pracowała, ale to potem już nie, ee tam.... a mojego zwolniły, to ja sem żem to przyjechoła. A wisz, jak jest." Połączenie gwary wiejskiej i jakiś naleciałości blokerskich. A co najśmieszniejsze, niemiecki znała świetnie. Zaskakująco bardzo dobrze. Gdzieś w okolicach c1/c2. A wpisała sobie, że zna dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Spokojnie, znam takich geniuszy, którzy sobie w ogóle wpisują do cv pracę, w której nie byli ale np znajoma im osoba tam była
![]() ![]() ![]()
Alles met mate...maar bier met vaten! ![]() Edytowane przez patrzacwniebo Czas edycji: 2013-08-29 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w takiej prywatnej firmie to nie masz się o co obawiać. W najgorszym wypadku wydrukujesz sobie zaświadczenie po angielsku z uczelni erasmusowej, kupisz jakąś pieczątkę z przestawnymi literkami i .... ![]() Naprawdę, nie ma się bać na zapas. Erasmus jest w trakcie studiów, to nie studia podyplomowe, że ktoś by chciał zobaczyć, że naprawdę je odbyłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
sissy that walk
|
Też wydaje mi się, że nie masz się o co bać
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Według mnie lepiej się przyznać, bo w trakcie później mogą Ci nawet przed nosem pomachać dyscyplinarką gdyby dobrze się przyjrzeć.
A propos, mój dobry znajomy również się wycwanił. Według firmy ma maturę i w ogóle, firma chce w niego inwestować i od roku proponuje mu sponsorowanie studiów zaocznych. Dziwią się wszyscy co biedaczynie odbiło, że nie chce korzystać z takiej okazji, a biedaczyna? Cóż... za rok ponownie będzie podchodził do matury, może się nie wyda, może tak i taka niepewność czy się nie dowiedzą. ![]()
04.07.2013 - jestem kierowcą! ![]() "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ile lat studiowałaś? Bo jeśli jesteś teraz dopiero po licencjacie to Twoje kłamstewko łatwo mogłoby wyjść na jaw, bo na Erasmusa możesz wyjechać dopiero na drugim roku studiów z tego co się orientuję.
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
ja sobie jedynie przedłużyłam stać pracy w jednej firmie o 3 miesiące, ale jak do tej pory nikt tego nie sprawdzał
![]() wpisywać coś co nie miało miejsca w ogóle - bałabym się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ale sytuacja..
Chyba bym przed podpisaniem umowy przyznała się bo później bym się nakręcała dzień po dniu i oczekiwała tych klientów z Danii czy nie wiadomo skąd i nerwy by mi siadały..ech kłamstwo ![]() Powiedziałabym, że podkolorowałam z tym stypendium i jeśli nadal mnie, taką mniej ciekawą chcą to ja bardzo chętnie i że głupio mi za ten cyrk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A ja bym olała
![]() Co do Duńskich klientów - zawsze może powiedzieć, że komunikowała się/miała wykłady tam w języku angielskim ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.