ciepłe buty - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-05, 20:55   #1
matyldaaaa
Zakorzenienie

Question

ciepłe buty

Moje pytanie kieruję do żeńskiej części społeczności Wizażu
Gdzie kupujecie buty zimowe?? Od kilku lat mam z tym problem, chodzi o to aby były ocieplane i płaskie lub na małym obcasie. Zwykle podczas moich poszukiwań znajduję tylko takie, które wyglądają jak zimowe ale z ociepleniem (jakimkolwiek) nie mają nic wspólnego. Zazwyczaj gdy spadnie śnieg jestem już tak zdesperowana, że kupuję nieocieplane z nadzieją, że chociaż nie będą przemakać ale w końcu w połowie zimy przerzucam się na adidasy bo jest mi w nich sucho i ciepło.
Macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można kupić porządne buty na zimę??

(jeżeli był już taki wątek to przepraszam, ale jak dotąd nie znalazłam żadnego podobnego)
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 21:39   #2
aldenea
Rozeznanie

Dot.: ciepłe buty

ja mam na zime upatrzone wyśnione kozaki idealne. no może za wyjątkiem ceny, bo to 500 zł z hakiem, ale są na grubej podeszwie z mocno wyżłobionym bieżnikiem (się nie będe ślizgać ani mi chłodem nie będzie ciągneło od ziemi), z futerkiem środku (czyli ocieplone), no i z ekoskóry (nie będą przemakać, i w końcu nie zamsz). znalazłam swe cudo w goertz i teraz odkładam pieniądze na nie

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 22:41   #3
babyinblue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Moje pytanie kieruję do żeńskiej części społeczności Wizażu
Gdzie kupujecie buty zimowe?? Od kilku lat mam z tym problem, chodzi o to aby były ocieplane i płaskie lub na małym obcasie. Zwykle podczas moich poszukiwań znajduję tylko takie, które wyglądają jak zimowe ale z ociepleniem (jakimkolwiek) nie mają nic wspólnego. Zazwyczaj gdy spadnie śnieg jestem już tak zdesperowana, że kupuję nieocieplane z nadzieją, że chociaż nie będą przemakać ale w końcu w połowie zimy przerzucam się na adidasy bo jest mi w nich sucho i ciepło.
Macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można kupić porządne buty na zimę??

(jeżeli był już taki wątek to przepraszam, ale jak dotąd nie znalazłam żadnego podobnego)
ja mam dokładnie ten sam problem...mam wrażenie, że kiedyś nie miałam problemu z ciepłymi butami na zimę, a teraz czego bym nie kupiła to marznę i tez bardzo chętnie poznałabym sklepy gdzie można kupić porządne i cieplutkie buty na zime jestem tak zdesperowana, że dam nawet te 500 zł byleby mi posłużyły dobrze i na długo
babyinblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 10:29   #4
masija
Zakorzenienie

Również podpisuję się pod pytaniem bo ten problem mam od kilku lat. Co roku kupuję jakieś badziewie Dajszmanowskie, za 110zł, które rozpada się w połowie zimy, a i w nogi zimno. Nigdy nie mogę znaleźć niczego dobrego na zimę i czuję, że teraz również tak będzie.
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 10:36   #5
sonia136
Raczkowanie

GG do sonia136

niestety też mam ten problem.. w tamtym roku, co miesiąc musiałam mieć nowe buty, bo każde mi przeciekały.. a teraz postanowiłam, że kupie buty z EMU, bo są ciepłe i nie przemakają. Fakt, że musze na nie trochę pozbierać, bo kosztują ok. 500 zł.. no ale musze mięc jakieś porządne buty, bo się załamię jak będzie tak jak rok temu..
Stary 2010-09-06, 11:49   #6
doloresd
Wtajemniczenie

Ja nie mam takiego problemu. Za to wydaje około 300, 400 zł na porządne buty. Kupuję albo Ryłko, a ostatnio Eksbut. Kozaki Eksbut ocieplane nosiłam przez 5 lat i nic się z nimi nie działo. W zeszłym sezonie kupiłam kolejne i czuję, że znowu mam spokój na parę lat. Szukajcie nie w sieciówkach, tylko w sklepikach - skóra, skóra i jeszcze raz skóra. Nie jakiś zamsz czy ekoskóra. Jeśli ktoś chce mieć buty na okres dłuższy niż jeden sezon - trzeba wydać minimum 300 zł.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 15:37   #7
paula78
Zakorzenienie

Przede wszytskim buty musza miec porządną podeszwe a nie jak w większości kawałek tektury.

Zeszłej zimy kupiłam w dajszmanie bikery-bootsy gruba podeszwa ,do tego wkładka i cieplutko ,nic nie ciągnie od ziemi.
Od lat kupuje buty w dajszmanie i nie zdarzyło aby buty sie rozwalily a wszędzie chodze pieszo lub autobusami.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 15:58   #8
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Przede wszytskim buty musza miec porządną podeszwe a nie jak w większości kawałek tektury.

Zeszłej zimy kupiłam w dajszmanie bikery-bootsy gruba podeszwa ,do tego wkładka i cieplutko ,nic nie ciągnie od ziemi.
Od lat kupuje buty w dajszmanie i nie zdarzyło aby buty sie rozwalily a wszędzie chodze pieszo lub autobusami.
dokładnie potwierdzam. but musi mieć dobrą podeszwę, wystającą trochę za ogólny zarys czółenki. mam nadzieję, że ktoś wie o co mi chodzi. w tamtym roku nigdy nie miałam problemu z przemarzniętymi czy mokrymi stopami. a wydałam na nie niewiele, bo 80zł...
Stary 2010-09-07, 19:33   #9
masija
Zakorzenienie

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCQQ9QEwAA

Czy mówicie o takich butach?

Może i są ciepłe ale czy buty ciepłe muszą posiadać minus-są brzydkie i nieeleganckie? (według mnie..) Bo takie, które wkleiłam są dla mnie zwykłymi trepami i do sukienki czy spódnicy nie ubrałabym takich.

anoska a czy w obecnej kolekcji widziałaś może jakieś godne polecenia?
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 20:00   #10
blanx
Zadomowienie

Mam dokładnie taki sam problem. Zwykle kupowałam buty zimowe w sklepach typu CCC ale mam dość przeciekających butów co zimę Zimowe buty: ładne, ciepłe, wygodne, trwałe nie istnieje dla mnie. Jeśli już są jakieś wygodne,trwałe i ciepłe to brzydkie i aseksualne, jak kopyta...Na zimę widzę dla siebie buty w stylu muszkieterek, właśnie takie zgrabne i pasujące do wszystkiego ale nie wiem czy taki fason występuje w zimowym wydaniu, bo muszkieterki mają cienka podeszwę niestety...500zł na buty to dla mnie abstrakcja szczerze mówiąc, nie uwierzę, że nie ma dobrych za choćby 300zł...
blanx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 20:03   #11
aldenea
Rozeznanie

na pewno gdzieś są, tylko że jeszcze na trafiłam na takie tańsze. taniej to chyba tylko walonki wyjdą, ale wyglądają, jak dla mnie, koszmarnie :P

Stary 2010-09-07, 20:15   #12
zmyslyiemocje
Wtajemniczenie

Ja swoje super ciepłe buty, na grubej podeszwie (ok 1.5cm) , z misiem w środku kupiłam 3-4 lata temu w CCC. Pomimo, że są całe zamszowe i kosztowały jakieś 140zł chodziłam w nich po śniegu i nigdy mi nie przemokły. Aż sama się dziwiłam, bo ani firma super, ani materiał..ale są to moje najcieplejsze buty. I gdyby nie to, że troszkę już wyszły z mody, to pewnie by mi służyły i w tym roku (wciąż ich nie wyrzuciłam). Pod koniec zimowego sezonu już zaczęłam się rozglądać za podobnymi butami, koniecznie z misiem w środku. Znalazłam takie w Danija (sklep już chyba nie istnieje), przecenione były z 350 na 150zł. Są ze skóry, proste, na grubej podeszwie. Mam nadzieję, że będą równie dobrze mi służyły jak i poprzednie. Także dziewczyny, trzeba szukać. Ja tylko podziwiam te co noszą szpileczki 10cm w mróz i śnieg

Killer 10
Skalpel 16
Turbo 2
Do zrzucenia: 5-7 kg!

Edytowane przez zmyslyiemocje
Czas edycji: 2010-09-07 o 20:17
zmyslyiemocje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 23:03   #13
matyldaaaa
Zakorzenienie

Nie spodziewałam się, że tyle osób ma ten sam problem co ja.
Ale powiem wam, że i tak najgorsze jest to, jak znajduje się te jedne na milion po przeszukaniu tysiąca sklepów, które pasują i kształtem i kolorem i mają misia w środku, a tu nagle okazuje się, że nie ma odpowiedniego rozmiaru
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 23:17   #14
ama
Wtajemniczenie

Popieram dziewczyny, że najważniejsza jest podeszwa, żeby nie marznąć, Najlepiej platforma. Rok temu kupiłam w Deichmanie buty z ekoskórki z futerkiem w środku, które mają z 2 cm platformy (i jakieś 6 obcasa). Nic mi jak dotąd nie przemokło, ale przede wszystkim nie marzną mi już palce które niemal sobie odmrażałam w innych kozakach.
Stary 2010-09-08, 09:25   #15
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCQQ9QEwAA

Czy mówicie o takich butach?

Może i są ciepłe ale czy buty ciepłe muszą posiadać minus-są brzydkie i nieeleganckie? (według mnie..) Bo takie, które wkleiłam są dla mnie zwykłymi trepami i do sukienki czy spódnicy nie ubrałabym takich.

anoska a czy w obecnej kolekcji widziałaś może jakieś godne polecenia?

o wlasnie takie posiadam i zamierzam kupic jeszcze z 2 pary

wszytsko zalezy jaki kto ma styl i potrzeby ,wiadomo do kostiumu ich nie założysz.Ale chyba nikt nie śmiga po mieście w kostiumie.
w pracy warto miec buty na zmianę.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 10:21   #16
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja też zawsze miałam ten problem. Kupić buty zimowe to była tragedia. Te które mi się podobały nie były ocieplane, a te które były choć troche w ogóle do mnie nie przemawiały. W tamtym roku zainwestowałam w Emu i mogę śmiało powiedzieć że to są idealne buty zimowe. Noga mi nie zmarzła ani razu. Są drogie, to fakt ale warte swojej ceny. Wygodne i ciepłe. Może nie do każdego przemawiają wizualnie ale ja polecam

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 10:37   #17
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja też zawsze miałam ten problem. Kupić buty zimowe to była tragedia. Te które mi się podobały nie były ocieplane, a te które były choć troche w ogóle do mnie nie przemawiały. W tamtym roku zainwestowałam w Emu i mogę śmiało powiedzieć że to są idealne buty zimowe. Noga mi nie zmarzła ani razu. Są drogie, to fakt ale warte swojej ceny. Wygodne i ciepłe. Może nie do każdego przemawiają wizualnie ale ja polecam
ale chyba pielęgnacja tych butów jest równie droga? to mnie najbardziej odstrasza od tych butów ...
Stary 2010-09-08, 10:49   #18
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
ale chyba pielęgnacja tych butów jest równie droga? to mnie najbardziej odstrasza od tych butów ...
czy ja wiem, jakoś specjalnie drogie te środki nie są

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 10:56   #19
doloresd
Wtajemniczenie

Sugerowałam się cenami w internecie wychodzi jakoś 80 zł. A z opisów wnioskuję, że te buty często trzeba czyścić.
80 zł to dla mnie dużo. (1/3 ceny buta ma iść na pielęgnację - masakra)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 12:47   #20
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
o wlasnie takie posiadam i zamierzam kupic jeszcze z 2 pary

wszytsko zalezy jaki kto ma styl i potrzeby ,wiadomo do kostiumu ich nie założysz.Ale chyba nikt nie śmiga po mieście w kostiumie.
w pracy warto miec buty na zmianę.
W kostiumie nie śmigam ale do eleganckiego płaszcza zimowego,jaki posiadam nie pasują za nic To tak, jakbyś do garniaka założyła glany
Stary 2010-09-08, 14:09   #21
_LM_
Przyczajenie

Mi podobają się takie choćby na małym obcasie, sexy ale nie dla różowej landryny, na czasie, zamsz też odpada bo wiadomo jak to u nas w Polsce z pogodą. więc zanim zazwyczaj coś znajdę to muszę śmigać w adidaskach po śniegu taka wybredziocha ze mnie ;P
Ale nie wyobrażam sobie ze miałabym dać choćby 200 zł na buty...licealistka, która codziennie przynajmniej 3 kilosy śmiga Louboutina nie kupi a szczerze mówiąc wole dać 100 zł ale co roku kupić inne bo wiadomo jak się moda zmienia, a po co mi niezniszczalne kozaki, które po dwóch latach i tak wyląduja w szafie.

Ojj cieżko z butami, ciężko

Jest tylko zupełnie INNE..."

_LM_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 14:15   #22
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _LM_ Pokaż wiadomość
Mi podobają się takie choćby na małym obcasie, sexy ale nie dla różowej landryny, na czasie, zamsz też odpada bo wiadomo jak to u nas w Polsce z pogodą. więc zanim zazwyczaj coś znajdę to muszę śmigać w adidaskach po śniegu taka wybredziocha ze mnie ;P
Ale nie wyobrażam sobie ze miałabym dać choćby 200 zł na buty...licealistka, która codziennie przynajmniej 3 kilosy śmiga Louboutina nie kupi a szczerze mówiąc wole dać 100 zł ale co roku kupić inne bo wiadomo jak się moda zmienia, a po co mi niezniszczalne kozaki, które po dwóch latach i tak wyląduja w szafie.

Ojj cieżko z butami, ciężko
No tak, ale za 100zł nie kupisz butów dobrej jakości, tylko sezonówkę, która przy chlapie będzie Ci przemakać. Nikt nie mówi o Laboutin, którego buty i tak mi się nie podobają A kozaków nie musisz mieć 5 lat, starczy jak wytrzymają 2 zimy teraz to i tak wszystko chińszczyzna
Stary 2010-09-24, 08:17   #23
evita_l
Raczkowanie

GG do evita_l

Dziewczyny, widziałam w Ecco zamszowe buty z futerkiem w środku, wysokie. Niestety nie wiem czy nadają się na zimę, czy zamsz nie będzie przemakał? Ma któraś z Was buty z Ecco? Szkoda mi wydać ponad 500zł! w ciemno Pomóżcie

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego"
evita_l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-24, 08:29   #24
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evita_l Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałam w Ecco zamszowe buty z futerkiem w środku, wysokie. Niestety nie wiem czy nadają się na zimę, czy zamsz nie będzie przemakał? Ma któraś z Was buty z Ecco? Szkoda mi wydać ponad 500zł! w ciemno Pomóżcie
Nie przemoknie, ale w połączeniu z solą i chlapą cienko je widzę
Stary 2010-09-24, 09:40   #25
evita_l
Raczkowanie

GG do evita_l

Kurczę, zależy mi, żeby były superciepłe, ale sól jest nieunikniona, co roku klnę na nią

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego"
evita_l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-24, 10:04   #26
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evita_l Pokaż wiadomość
Kurczę, zależy mi, żeby były superciepłe, ale sól jest nieunikniona, co roku klnę na nią
Ja też, dlatego szkoda zamszowych butów na naszą polską zimę
Stary 2010-09-26, 21:49   #27
losux
Zadomowienie

tak sobie pomyslalam...a jak kupie nieocieplone buty i zaniose do szewca to co?:d skoluje on mi jakies futerko/kozuszek i wszyje?:P hmm?

zdałam prawko!

kg 51-50-49-48-47-46-45-...

boczki 78-76-74-72-70...

udo 52-51-50-49-48..

łydka 34-33-32-32-30..

ramiona 27-25-23-21...
losux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 19:08   #28
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

podnoszę temat jako ze nieuniknione staje się zakupienie butów na zimę. znalazła któraś w jakimś sklepie dobrze ocieplone kozaki? Ja dziś trochę chodziłam i kozaki które widziałam bardziej na jesień się nadają zin na zimę.
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 20:08   #29
aldenea
Rozeznanie

w deichmanie widziałam ocieplane kozaki

Stary 2010-10-03, 19:07   #30
inc0rrect
Zakorzenienie

witam,
mam pytanie; które ocieplenie jest cieplejsze i bardziej nadające się na zimę

-futerko
czy
-piankowe podszycie?

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2010-10-03 o 19:08
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości