![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() ciepłe buty
Moje pytanie kieruję do żeńskiej części społeczności Wizażu
![]() Gdzie kupujecie buty zimowe?? Od kilku lat mam z tym problem, chodzi o to aby były ocieplane i płaskie lub na małym obcasie. Zwykle podczas moich poszukiwań znajduję tylko takie, które wyglądają jak zimowe ale z ociepleniem (jakimkolwiek) nie mają nic wspólnego. Zazwyczaj gdy spadnie śnieg jestem już tak zdesperowana, że kupuję nieocieplane z nadzieją, że chociaż nie będą przemakać ale w końcu w połowie zimy przerzucam się na adidasy bo jest mi w nich sucho i ciepło. Macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można kupić porządne buty na zimę?? ![]() (jeżeli był już taki wątek to przepraszam, ale jak dotąd nie znalazłam żadnego podobnego) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ciepłe buty
ja mam na zime upatrzone wyśnione kozaki idealne. no może za wyjątkiem ceny, bo to 500 zł z hakiem, ale są na grubej podeszwie z mocno wyżłobionym bieżnikiem (się nie będe ślizgać ani mi chłodem nie będzie ciągneło od ziemi), z futerkiem środku (czyli ocieplone), no i z ekoskóry (nie będą przemakać, i w końcu nie zamsz). znalazłam swe cudo w goertz i teraz odkładam pieniądze na nie
![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Również podpisuję się pod pytaniem bo ten problem mam od kilku lat. Co roku kupuję jakieś badziewie Dajszmanowskie, za 110zł, które rozpada się w połowie zimy, a i w nogi zimno. Nigdy nie mogę znaleźć niczego dobrego na zimę i czuję, że teraz również tak będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
niestety też mam ten problem.. w tamtym roku, co miesiąc musiałam mieć nowe buty, bo każde mi przeciekały.. a teraz postanowiłam, że kupie buty z EMU, bo są ciepłe i nie przemakają. Fakt, że musze na nie trochę pozbierać, bo kosztują ok. 500 zł.. no ale musze mięc jakieś porządne buty, bo się załamię jak będzie tak jak rok temu..
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam takiego problemu. Za to wydaje około 300, 400 zł na porządne buty. Kupuję albo Ryłko, a ostatnio Eksbut. Kozaki Eksbut ocieplane nosiłam przez 5 lat i nic się z nimi nie działo. W zeszłym sezonie kupiłam kolejne i czuję, że znowu mam spokój na parę lat. Szukajcie nie w sieciówkach, tylko w sklepikach - skóra, skóra i jeszcze raz skóra. Nie jakiś zamsz czy ekoskóra. Jeśli ktoś chce mieć buty na okres dłuższy niż jeden sezon - trzeba wydać minimum 300 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przede wszytskim buty musza miec porządną podeszwe a nie jak w większości kawałek tektury.
Zeszłej zimy kupiłam w dajszmanie bikery-bootsy gruba podeszwa ,do tego wkładka i cieplutko ,nic nie ciągnie od ziemi. Od lat kupuje buty w dajszmanie i nie zdarzyło aby buty sie rozwalily a wszędzie chodze pieszo lub autobusami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCQQ9QEwAA
Czy mówicie o takich butach? Może i są ciepłe ale czy buty ciepłe muszą posiadać minus-są brzydkie i nieeleganckie? (według mnie..) Bo takie, które wkleiłam są dla mnie zwykłymi trepami i do sukienki czy spódnicy nie ubrałabym takich. anoska a czy w obecnej kolekcji widziałaś może jakieś godne polecenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mam dokładnie taki sam problem. Zwykle kupowałam buty zimowe w sklepach typu CCC ale mam dość przeciekających butów co zimę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
na pewno gdzieś są, tylko że jeszcze na trafiłam na takie tańsze. taniej to chyba tylko walonki wyjdą, ale wyglądają, jak dla mnie, koszmarnie :P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja swoje super ciepłe buty, na grubej podeszwie (ok 1.5cm) , z misiem w środku kupiłam 3-4 lata temu w CCC. Pomimo, że są całe zamszowe i kosztowały jakieś 140zł chodziłam w nich po śniegu i nigdy mi nie przemokły. Aż sama się dziwiłam, bo ani firma super, ani materiał..ale są to moje najcieplejsze buty. I gdyby nie to, że troszkę już wyszły z mody, to pewnie by mi służyły i w tym roku (wciąż ich nie wyrzuciłam). Pod koniec zimowego sezonu już zaczęłam się rozglądać za podobnymi butami, koniecznie z misiem w środku. Znalazłam takie w Danija (sklep już chyba nie istnieje), przecenione były z 350 na 150zł. Są ze skóry, proste, na grubej podeszwie. Mam nadzieję, że będą równie dobrze mi służyły jak i poprzednie. Także dziewczyny, trzeba szukać. Ja tylko podziwiam te co noszą szpileczki 10cm w mróz i śnieg
![]()
Ćwiczę z Ewą od 21.08.12 Killer 10 Skalpel 16 Turbo 2 Do zrzucenia: 5-7 kg! Edytowane przez zmyslyiemocje Czas edycji: 2010-09-07 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie spodziewałam się, że tyle osób ma ten sam problem co ja.
![]() Ale powiem wam, że i tak najgorsze jest to, jak znajduje się te jedne na milion po przeszukaniu tysiąca sklepów, które pasują i kształtem i kolorem i mają misia w środku, a tu nagle okazuje się, że nie ma odpowiedniego rozmiaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Popieram dziewczyny, że najważniejsza jest podeszwa, żeby nie marznąć, Najlepiej platforma. Rok temu kupiłam w Deichmanie buty z ekoskórki z futerkiem w środku, które mają z 2 cm platformy (i jakieś 6 obcasa). Nic mi jak dotąd nie przemokło, ale przede wszystkim nie marzną mi już palce które niemal sobie odmrażałam w innych kozakach.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wlasnie takie posiadam i zamierzam kupic jeszcze z 2 pary ![]() wszytsko zalezy jaki kto ma styl i potrzeby ,wiadomo do kostiumu ich nie założysz.Ale chyba nikt nie śmiga po mieście w kostiumie. w pracy warto miec buty na zmianę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze miałam ten problem. Kupić buty zimowe to była tragedia. Te które mi się podobały nie były ocieplane, a te które były choć troche w ogóle do mnie nie przemawiały. W tamtym roku zainwestowałam w Emu i mogę śmiało powiedzieć że to są idealne buty zimowe. Noga mi nie zmarzła ani razu. Są drogie, to fakt ale warte swojej ceny. Wygodne i ciepłe. Może nie do każdego przemawiają wizualnie ale ja polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Sugerowałam się cenami w internecie
![]() 80 zł to dla mnie dużo. (1/3 ceny buta ma iść na pielęgnację - masakra) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mi podobają się takie choćby na małym obcasie, sexy ale nie dla różowej landryny, na czasie
![]() ![]() ![]() Ale nie wyobrażam sobie ze miałabym dać choćby 200 zł na buty...licealistka, która codziennie przynajmniej 3 kilosy śmiga Louboutina nie kupi ![]() Ojj cieżko z butami, ciężko ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widziałam w Ecco zamszowe buty z futerkiem w środku, wysokie. Niestety nie wiem czy nadają się na zimę, czy zamsz nie będzie przemakał? Ma któraś z Was buty z Ecco? Szkoda mi wydać ponad 500zł! w ciemno
![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Kurczę, zależy mi, żeby były superciepłe, ale sól jest nieunikniona, co roku klnę na nią
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
tak sobie pomyslalam...a jak kupie nieocieplone buty i zaniose do szewca to co?:d skoluje on mi jakies futerko/kozuszek i wszyje?:P hmm?
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
podnoszę temat jako ze nieuniknione staje się zakupienie butów na zimę. znalazła któraś w jakimś sklepie dobrze ocieplone kozaki? Ja dziś trochę chodziłam i kozaki które widziałam bardziej na jesień się nadają zin na zimę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
w deichmanie widziałam ocieplane kozaki
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
witam,
mam pytanie; które ocieplenie jest cieplejsze i bardziej nadające się na zimę -futerko czy -piankowe podszycie? Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-10-03 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.