|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mandaty w niemieckim inter city-jak to jest?
Hej dziewczyny!
![]() mam takie pytanie, może któraś z was się orientuje, jak to jest z mandatami w niemieckim inter city? Czy trzeba płacić na miejscu czy dostaje się normalny mandat? Chodzi mi oczywiście jak polak jedzie, czy wypisują normalny mandat i podaje się swój polski dowód czy trzeba na miejscu płacić? Czy po dostaniu mandatu można dalej jechać czy trzeba wysiąść? dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
in love with life
|
Dot.: mandaty w niemieckim inter city-jak to jest?
Na 100% pewna nie jestem, ale z tego co wiem trzeba wysiasc (chociaz nie jestem pewna czy w intercity tak jest, w tych zwyklych pociagach podmiejskich tak) i placi sie mandat od razu (ale nie wiem co w sytuacji, gdy nie masz pieniedzy). Moze gdyby zaplacic wiecej to kontroler zgodzi sie, zebys jechala dalej, chociaz jesli zobaczy polaka, ktory (nie daj boze) jeszcze slabo mowi po niemiecku to na jakiekolwiek ustepstwa na pewno liczyc nie mozna.
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2010-12-03 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wszędzie jest tak, że obcokrajowiec musi mandat uregulować od razu...
Niestety nie znam szczegółów. A z ciekawości: za co mandat? Dostałaś, czy pytasz teoretycznie? Bo jeśli zamierzasz podróżować na gapę, to nie radzę ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuję za odpowiedzi dziewczyny! ![]() A pytam czysto teoretycznie, jak do tej pory podróżowałam w Niemczech z biletami więc nie miałam okazji się przekonać od strony praktycznej jak to jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.