|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gule na zewnątrz pochwy
Mam 17 lat, nie współżyję, i nie chodzę na basen.
Problem mam taki, że na zewnętrznej stronie warg sromowych, tam, gdzie są włosy, pojawiły mi się takie gule - dużo gul. Skóra mnie swędzi, a jak ją podrapię, to te gule wychodzą i już zostają. Są koloru skóry - takie wybrzuszenia jak pryszcze, ale nie widać, że miały w środku ropę, ani jakiś płyn. Nie wiem, co zrobić. Nachodzę jedna na drugą - po lewej stronie połowę powierzchni skóry mi pokryły. Nie zmieniałam ostatnio kosmetyków, nie czułam też żadnych obtarć. Clotrimazolum smarować? Od czego to może być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gule na zewnątrz pochwy
Cytat:
Ja bym się na twoim miejscu wybrała do ginekologa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Podrażnienie mieszków włosowych jak tego miejsca nie goliłam może być? Bo goliłam tylko obok, a podrażnione mam miejsca gdzie włosy zostały niegolone.
Jak tak patrzyłam na hpv - to te gule są takie odstające od skóry - a moje to tak jakby podskórne. Kurczę. Z drugiej strony zazwyczaj zdjęcia daje się przypadków ekstremalnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak na razie to dopiero 3 dzień. Od skóry to za bardzo nie odstaje, właściwie wcale, tylko wygląda, jakby cała była pofalowana w tych gulach. T%ylko niczym nie smarowałam.
Jak to mieszki, to czym mam smarować? Czy przejdzie bez niczego? Nowe gule wyskakują - bo na drugiej stronie dopiero zaczęły dzisiaj. znaczy wyskakują tylko jak drapię skórę. Edytowane przez Isabells Czas edycji: 2010-12-04 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No właśnie problem w tym, że do 15 nie mam szans... a to dość dużo czasu. Po prostu nie znajdę chwili wolnej - a dużo obowiązków, z których nie mogę się wyplątać. Jak do wtedy nie przejdzie, to się zapiszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
a nosisz koronkową bielizne? bo mi sie tak czasem robi jak mam z samej koronki która cały czas podraznia i jak zmienie na bawełniana to przechodzi.
i po goleniu nawet obok też tak możesz mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja tez takie cos mialam
![]() ![]() ![]() Najlepiej idz do ginekologa.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Pierwsze o czym pomyślałam- opryszczkowe zapalenie sromu. Miałaś kiedykolwiek opryszczkę w okolicach ust? Tą chorobę wywołuje ten sam wirus. Radzę zgłosić się do ginekologa, zleci leczenie przeciwwirusowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Zmiany skórne trzeba zobaczyc - albo wstawiasz zdjecie albo zmykaj do lekarza. To drugie rozwiązanie jest znacznie rozsądniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.