|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() CIEKAWE LICEA gdansk, warszawa
Hej wizazanki
![]() ![]() Mianowicie, jestem w 2 klasie liceum ogolnoksztalcacego na profilu biologiczno-chemicznym w dosc malej miejscowosci (70 tys. ludzi). Chodzi o to, ze biore pod uwage zmiane licuem w klasie trzeciej i przeprowadzke do wiekszego miasta. Tutaj moje pytanie, Jakie licea polecacie? Jakies interesujace profile? (nie chce sie ograniczac do samego biol chemu) Dodam, ze gram na 2 instrumentach w szkole muzycznej, od dziecka spiewam w chorach, gram w teatrze, mowie biegle po angielsku, srednio po francusku, wiec interesuja mnie rowniez profile o takiej tematyce. Tylko jak z rekrutacja? Czy przyjmuja na podstawie swiadectwa, moze punktow z testu gimnazjalnego? Sama juz nie weim ![]() Zalezy mi na doksztalceniu sie muzycznie, teatralnie moze dziennikarsko. Na pewno nie interesuje mnie profil chemiczny i szczerze nie weim co ja robie posrod tych wszytskich mlodych lekarzy ![]() Znacie jakies ciekawe szkoly, w ktorych w koncu moglabym robic to co lubie i potem dobrac do tego studia? Prosze o odpowiedzi, i z gory dziekuje za pomoc
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: CIEKAWE LICEA gdansk, warszawa
Myślę, że pod uwagę brane byłyby zarówno wyniki egzaminu gimnazjalnego, jak i Twoje oceny w obecnej szkole, zaproszono by Cię na rozmowę kwalifikacyjną.
Zastanów się jednak czy warto zmieniać teraz szkołę, i to na zupełnie inny profil. W trzeciej klasie liceum wszystko podporządkowane jest maturze i nawet w klasie o ciekawym profilu wszyscy skupiają się na nauce do matury, a nie na zajęciach pozalekcyjnych typu kółko teatralne. Tobie też radziłabym zdecydować się z czego chcesz zdawać maturę i jeśli nie możesz uczestniczyć w fakultetach z tych przedmiotów u siebie w szkole, to przenieś się gdzieś, ale zwróć uwagę właśnie na przedmioty maturalne. Na pasje przyjdzie czas, chyba że nie planujesz dalszej edukacji po liceum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.