![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?
Witam,
spotkała mnie dziś przedziwna sytuacja, która troche przelała czarę mojej goryczy.W najbliższy weeknd obchodzimy 2 rocznice naszego związku z moją partnerką, umawialiśmy się że nic sobie nie kupujemy, ale postanowiłem zrobić jej niespodziankę i kupić perfumy. Niestety dzis sie wszystko wydało i z jej strony spotkały mnie spore pretensje i do tego zero jakiegokolwiek entuzjazmu, czy pozytywnego odczucia. Nie powiem zrobiło mi sie trochę przykro całą to sytuacjabo chciałem dobrze a można powiedziec że mi się oberwało, tym bardziej że informowałem Ją, że ja naprawdę niczego nie chce i to miała być niespodzianka i chciałem by miło się poczuła...jak się później okazało to nie wszystko (gdy dowiedziala sie jakie to perfumy to i tak była niezadowolona... mimo iz wiem ze lubi ten zapach i ja go b lubie) i zapytala czemu nie kupilem innych które by ona może chciala... szczerze napiszę, że troche mnie zatkało i nie wiedzialem co powiedziec... stwierdzilem ze chyba nie ierze wlasnym uszom... i doslownie poprosilem by przemyslala moze troche swoje zachowanie i sie zaczelo... ze to moja wina... skwitowalem ze zachwouje sie jak ksiezniczka i nasza rozmowa sie skonczyła... może źle myśle ale chciałem dobrze miałem dobre intencje... a dostało mi się sam nie wiem w sumie za co... nie bardzo jestem w stanie to zrozumieć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
on tired little feet
|
Dot.: Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?
Cytat:
chociaż tekst z tym czemu nie kupiłeś innych perfum jest dziwny. pogadajcie i tyle.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może wkurzyła sie właśnie o to, ze umawialiście sie ze nic sobie nie kupujecie a Ty zrobiłeś odwrotnie ?
Ja osobiście bym sie nie wkurzyła ale czułabym sie głupio, ze umawiamy sie z partnerem ze nic nie kupujemy sobie a on jednak mimo to coś mi kupił. Czyj był pomysł ze nie robicie prezentów sobie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że zrobiło jej się bardzo głupio, bo nic nie miała, może palnęła coś z tymi perfumami. Ja nie rozumiem, po co umawiać sie na A, a robić B... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym się zirytowała gdybyśmy się umawiali na niekupowanie prezentów a TŻ by się wyłamał. Po prostu byłoby mi z jednej strony głupio a z drugiej bym się czuła oszukana złamanym uzgodnieniem. Może o to chodzi?
Co do innych perfum to nie wiem, może się jej odwidziały, może ma zapas na kilka lat, może oczekiwałaby więcej inwencji twórczej, któż to może zgadnąć. Pogadajcie.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Umówiliście się na jedno, Ty zrobiłeś drugie. Tobie mogło się to wydawać romantyczna niespodzianką a dla niej było po prostu krępujące. Szczególnie, że to nie był niezobowiązujący drobiazg.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodziło o to, że potrzebowała nowych perfum i Ty pomyślałeś, zaskoczyłeś. dodatkowym dowodem na to jest Twoja reakcja na pytanie co do wyboru zapachu. chodziło o to, że miałeś być 'tym lepszym' w związku. ja na jej miejscu byłabym nie tylko wkurzona, ale zaalarmowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Lepiej byłoby gdybys ten prezent dał jej bez okazji po prostu.
W tej sytuacji ona czuje sie urażona po prostu ze inaczej ustaliliście, a Ty to olales. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?
NIE WIERZE. ja chyba jestem nienormalna, no na to wychodzi. W ogole nie miałabym o to pretensji. Nawet jakby perfumy nie były trafione w moj gust to byłoby mi miło, ze mimo wszystko cos kupił. By sprawić przyjemność.
To nie jest nie wiadomo jaka obietnica czy cos tylko chodzi o głupi prezent i tyle. A juz teorie, ze gościu chcial sie poczuć lepszy, to jakiś kosmos dla mnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Buzzerka Czas edycji: 2016-08-17 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, są różne osoby. O ile robienie awantury o rodzaj perfum wydaje mi sie dziwne, tak nie byłabym zachwycona łamaniem wspólnych ustaleń - byłoby mi głupio i niekomfortowo, że druga strona kupiła kosztowny prezent, a moje ręce są puste. Jeśli są takie ustalenia i druga strona się zgadza, to się ich trzymam, jak chcę je zmienić, to zaczynam rozmowę z drugą stroną. Wychodzę z prostego założenia - skoro ustalam z X A, robimy A. Oczywiście, decyzje można zmienić, jednak w pewnych sytuacjach nie znoszę jak ustala się A, a robi B. Czuję wtedy, że chyba jest coś nie tak z komunikacją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czułabym sie tak samo właśnie. Albo coś nie halo z komunikacja w związku . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja po prostu nie czułabym sie traktowana poważnie. 'Ustalamy, że nie ma prezentów, a on jednak to łamie. Dlaczego? Po co ustalamy coś, skoro on się tego nie trzyma? Co on chce udowodnic?" Możliwe, że moje podejście jest problematyczne (można wyluzować, schować ego do kieszeni, cieszyć się z prezentu i nie kminić za dużo), ale po prostu lubię jasną, prostą i klarowną komunikację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się tylko (sytuacja abstrakcyjna oczywiście), czy jak wasi TZ umowili by sie ze nie jedziecie nigdzie na wakacje, ale odwidzialo im sie i kupili wakacje w Grecji to byscie byly zdenerwowane oszukane i pytału czemu Grecja a nie Dominikana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja nie czaje, o co wszystkim chodzi. Chlopak pewnie spontanicznie poszedl do drogerii i kupil perfumy, a laska odwala takie akcje. Dla mnie to dziwne. Ja bym sie moze lekko oburzyla na poczatku, ze chlopak wydal kase, ale byloby mi bardzo milo. Come on,nie mowimy tu o obcych ludziach, a o partnerze przy ktorym nie musi nam byc glupio, ze on cos nam kupil, a my mu nie...
Wg mnie reakcja dziewczyny grubo przesadzona. Coz, moze ona po prostu taka jest i wyszla jakas jej wada. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, spytałabym się go jakim prawem ,taką decyzję podejmuje bez konsultacji ze mną. Co jeśli nie mam ochoty na Grecję albo nie będę mogła dostać urlopu w terminie wyjazdu albo swój urlop mam zaplanowany zupełnie inaczej? Dlaczego miałabym się dostosowywać do wyjazdu, który nie był ze mną uzgadniany? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie! ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Poza tym kiepski przykład - ciężko nietrafione perfumy porównywać do wyjazdu - niespodzianki.
Co nie zmienia faktu, że jej reakcja "Czemu Dior, a nie Escada?!" jest dość dziwna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tym, że łamiesz nawet tak proste ustalenia, jak to, czy kupujemy prezenty, czy nie. przecież powiedziała wyraźnie, że nie chce prezentu, że nie kupujecie sobie niczego. to po co to zrobiłeś? oczekiwałeś serio, że jak złamiesz obietnicę, to ona dojdzie na sam Twój widok? bój się dalej, a daleko w związku zajdziesz. Cytat:
Cytat:
tu nie jest problemem to, jaki zapach wybrałeś. tu problemem jest to, że złamałeś ustalenia, a jak zaczęła odwalać fochy o zapach w furii, to strzeliłeś jeszcze większego focha, że jak ona śmie nie być wdzięczna i mdleć. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
i nie projektuję tu na zdradzanie z tabunem nastolatek, ale skupienie, co się dla kogo liczy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój związek ma się dobrze, 7 lat i dalej leci, szczęście i jednorożce w rytmie LZ. nie wiem, co ten wizaż ma z taką troską o moje życie prywatne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Ponieważ? śmiem twierdzić że ktoś wie lepiej co myślę ?
bo koleżanka powyżej zgrywa Perfekcyjną Panią domu... Cytat:
Edytowane przez Azurri Czas edycji: 2016-08-17 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd wiesz, czym się zajmuję? serio, daruj sobie, tani trollu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ześ ty to wzięła? ![]() ![]() Tu chodzi o głupi prezent, niespodziankę, mozna by rzec. Nie o kupno mieszkania, kwestie posiadania dzieci czy wyjazd na wakacje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.