|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Złamany ząb leczony kanałowo
Mam zaczęte leczenie kanałowe górnej prawej siódemki (tzn. na razie ząb jest zatruty). Dzisiaj jednak jedząc głupią drożdżówkę usłyszałam chrupnięcie- od razu biegiem do lustra i widać rezultat: złamała prawie cała zewnętrzna ściana
![]() ![]() A moja reakcja na ten widok mniej więcej taka: ![]() Nigdy mi się nie zdarzyło nic takiego i oczywiście teraz panikuję ![]() Jutro będę dzwonić do mojej dentystki, mam nadzieję, że będzie przyjmować, ale mam do osób orientujących się w temacie pytanie: co mniej więcej mnie czeka na wizycie? Co można zrobić z takim zębem ze złamaną prawie cała zewnętrzną ścianą? Wiem, że mój post może wydawać się głupi ![]() ![]() Napiszcie mi, czego mogę oczekiwać w gabinecie, bo się stresuję strasznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Złamany ząb leczony kanałowo
ja mialam taki przypadek z dolną 5 albo 6 ząb mi sie ulamal przy myciu. Stomatolog najpierw wyslal mnie na zdjęcie RTG. okazalo się, że ząb nie jest do konca martwy wiec go dotruł potem odbudował używając wypełnienia i metalowego wkrętu ( śruby) zaplaciłam chyba cos koło 200 ale nie pamiętam. Z uwagi na to ze malo mi zostalo wlasnej sciany zeba ( prawie caly ukruszony) zabek jest minimalnie niższy od pozostałych, ale czuję się z nim ok, wygląda nieźle... Nie wiem jak się uśmiechasz ale siódemka nie jest nardzo widocznym zębem take spoko.... bedzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.