Opuchnięcie i ból po stosunku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 22:37   #1
karteczek
Przyczajenie

Opuchnięcie i ból po stosunku

Hej, mam problem i mam nadzieję, że pomożecie

Podczas każdego stosunku, pieszczot, jak i zarówno 'po' odczuwam spory ból i pieczenie przy wejściu do pochwy, po wszystkim zauważam opuchnięcie w tamtym miejscu. Nie wiem dlaczego, bo o nawilżenie dbamy zawsze w nadmiarze. Uważacie, że to problem dla ginekologa?
Jest to dla mnie sprawa uciążliwa, ponieważ nie mogę się długo cieszyć pieszczotami z moim TŻ Nie dość, że stosunek trwa przez to krótko, to na dodatek przez opuchnięcie i ból muszę stosować abstynencję od seksu przez parę dni.

Pozdrawiam.
karteczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 22:51   #2
ariadna90
Raczkowanie

Dot.: Opuchnięcie i ból po stosunku

sama mówisz, że to dla Ciebie uciążliwe, to dlaczego nie idziesz tym?
ariadna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 22:56   #3
karteczek
Przyczajenie

Nie idę bo zastanawiam się, jak ginekolog może mi pomóc. Przepisze jakieś maści? Ale maści to raczej na ten ból i pieczenie, a ja bym chciała, żeby problem otarcia w ogóle zniknął.
Ciekawa jestem czy któraś z Was miała taki problem.
Stary 2011-03-19, 23:00   #4
HotterThanFire
BAN stały

ja ostatnio dostalam potwornego bólu, opuchnięcia i zaczerwienienia wszedzie po stosunku, ledwo chodzilam z 3 dni:/ a okazalo sie ze to przez...golenie xD bylam świezo po ogoleniu a baraszkowalismy akurat w moim lozku a ja mam kota z ktorym spie i albo alergeny od kota wywolaly takie podraznienie, albo cos innego, w kazdy, razie w koncu samo przeszlo moze u Ciebie tez chodzi o podraznienie po goleniu?
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 23:18   #5
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karteczek Pokaż wiadomość

Podczas każdego stosunku, pieszczot, jak i zarówno 'po' odczuwam spory ból i pieczenie przy wejściu do pochwy, po wszystkim zauważam opuchnięcie w tamtym miejscu. Nie wiem dlaczego, bo o nawilżenie dbamy zawsze w nadmiarze. Uważacie, że to problem dla ginekologa?
Jest to dla mnie sprawa uciążliwa, ponieważ nie mogę się długo cieszyć pieszczotami z moim TŻ Nie dość, że stosunek trwa przez to krótko, to na dodatek przez opuchnięcie i ból muszę stosować abstynencję od seksu przez parę dni.

Pozdrawiam.
Tez mam z tym problem. Teraz jak musimy uzywac prezerwatyw(pigulek juz nie bede mogla brac nigdy) to juz w ogole tragedia. Ja mysle, ze u mnie jest to spowodowane 2 czynnikami- dlugoscia i rodzajem stosunku(+/- 1h nie liczac gry wstepnej to tak srednio, u nas zawsze jest ekem na ostro bo takie mamy upodobania ;-) oraz czestotliwoscia wspolzycia(spotykamy sie niestety raz w tygodniu, wydaje mi sie, ze jakby bylo czesciej, w miare regularnie to dyskomfort z czasem by zniknal).
O nawilzenie dbamy. Mam wrazenie, ze prezerwatywy mnie dodatkowo ocieraja.
Po takiej dluzszej sesji na 2gi dzien o stosunku raczej nie ma mowy. W sumie nic mnie nie boli, nie przeszkadza mi w cwiczeniach, chodzeniu itd, ale mam otarcia i jakby doszlo co do czego to wiadomo...

Mam nadzieje, ze wypowie sie kobieta, ktora miala i pokonala przeszkode ;-)

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-03-19 o 23:19
curry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 23:54   #6
HotterThanFire
BAN stały

na to sa dobre żele ale nie jakieś chemiczne durexy czy unimile, tylko taki apteczny żel;

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Tez mam z tym problem. Teraz jak musimy uzywac prezerwatyw(pigulek juz nie bede mogla brac nigdy) to juz w ogole tragedia. Ja mysle, ze u mnie jest to spowodowane 2 czynnikami- dlugoscia i rodzajem stosunku(+/- 1h nie liczac gry wstepnej to tak srednio, u nas zawsze jest ekem na ostro bo takie mamy upodobania ;-) oraz czestotliwoscia wspolzycia(spotykamy sie niestety raz w tygodniu, wydaje mi sie, ze jakby bylo czesciej, w miare regularnie to dyskomfort z czasem by zniknal).
O nawilzenie dbamy. Mam wrazenie, ze prezerwatywy mnie dodatkowo ocieraja.
Po takiej dluzszej sesji na 2gi dzien o stosunku raczej nie ma mowy. W sumie nic mnie nie boli, nie przeszkadza mi w cwiczeniach, chodzeniu itd, ale mam otarcia i jakby doszlo co do czego to wiadomo...

Mam nadzieje, ze wypowie sie kobieta, ktora miala i pokonala przeszkode ;-)
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 23:57   #7
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
na to sa dobre żele ale nie jakieś chemiczne durexy czy unimile, tylko taki apteczny żel;
Czy ja napisalam jakiego uzywam? ;-) Aptecznego akurat, a i tak ocieraja.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 01:20   #8
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam.
takich wątków jest tysiące czy tak ciężko użyć wyszukiwarki ?
może miejsce intymne masz za mało jednak nawilżone ?
skoro Cię boli, jest uciążliwe to do kogo masz iść z tym jak nie do gina ?
wybacz z fusów nikt Ci tutaj nie wywróży i nie powie co jest grane

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 06:22   #9
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
Twoj post niczego nie wnosi. Po co ta opryskliwosc? Z fusow moze i nikt nie wywrozy, ale to jest forum, mozemy sie wymieniac wlasnymi doswiadzeniami.

Stary 2011-03-20, 08:35   #10
karteczek
Przyczajenie

Może to obtarcie spowodowane jest właśnie tym, że seks uprawiamy rzadko, może 3x na miesiąc.
Raczej nie chodzi o golenie, bo bardzo obtarłam się wczoraj, a nie pamiętam kiedy się goliłam
Mam nadzieję, że wypowie się jeszcze dziewczyna, która wyleczyła się z tej przykrej dolegliwości
Stary 2011-03-20, 08:45   #11
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Uważacie, że to problem dla ginekologa?
Tak.
Jeśli masz z tym problem przy każdym stosunku, to coś może być nie tak - możesz mieć jakąś grzybicę albo nadżerki czy Bóg wie co. Lekarz powinien Cię porządnie przebadać, a dopiero jak nic nie stwierdzi, to
szukałabym porad u innych osób.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 09:10   #12
sea breeze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
Po co taka złośliwość?

Autorko, a nie zauważyłaś żadnych objawów wskazujących na np. grzybicę? To też może być powodem

Edytowane przez sea breeze
Czas edycji: 2011-03-20 o 09:12
sea breeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 09:17   #13
karteczek
Przyczajenie

Nadżerka to chyba raczej wewnątrz? Mnie nic w środku nie obciera, tylko na zewnątrz.
Stary 2011-03-20, 09:23   #14
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Nadżerka to chyba raczej wewnątrz? Mnie nic w środku nie obciera, tylko na zewnątrz.
Na zewnątrz? To może jak facet próbuje w Ciebie wejść, to Ci się jakoś wargi sromowe podwijają i utrudniają wstęp? On wchodzi sam "na siłę" czy pomagasz mu w tym ręką?

Ale mimo wszystko do lekarza bym poszła? Jeśli nie nadżerki, to może grzybek?
Stary 2011-03-20, 09:31   #15
karteczek
Przyczajenie

Tak, na zewnątrz. Chodzi o skórę zaraz przy wejściu. Obciera się pod wpływem ruchów palca/penisa. Chociaż przy tym drugim może rzeczywiście chodzi bardziej o moment wkładania, prawie nigdy nie pomagam mu ręką.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 10:53   #16
zegda
Raczkowanie

GG do zegda

Bez żadnego ale powinnaś wybrać się do lekarza, wygląda to na stan zapalny. Swego czasu bardzo często miałam takie dolegliwości ,i wiem że to samo nie przechodzi ,a jest dosyć nie przyjemne.
zegda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 11:24   #17
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Może to obtarcie spowodowane jest właśnie tym, że seks uprawiamy rzadko, może 3x na miesiąc.
Raczej nie chodzi o golenie, bo bardzo obtarłam się wczoraj, a nie pamiętam kiedy się goliłam
Mam nadzieję, że wypowie się jeszcze dziewczyna, która wyleczyła się z tej przykrej dolegliwości
Ja jestem obolała i spuchnięta jeśli jest długa przerwa między stosunkami
I zawsze wiedziałam, że to właśnie o to chodzi
Stary 2011-03-20, 12:44   #18
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Twoj post niczego nie wnosi. Po co ta opryskliwosc? Z fusow moze i nikt nie wywrozy, ale to jest forum, mozemy sie wymieniac wlasnymi doswiadzeniami.
no właśnie to jest forum a więc każdy ma prawo napisać co mu się podoba.
a co wnosi mój post : 1. regulamin chyba sam mówi żeby nie zaśmiecać forum a tematów takich jak autorki jest mnóstwo więc zamiast zakładać nowego wystarczy użyć wyszukiwarki, lenistwo nie jest usprawiedliwieniem,
2. wnosi to, że nikt z nas nie jest wróżką i może hipotetycznie powiedzieć czego to może być wina ale nie postawi jednoznacznej diagnozy bo nie jest zarówno ginekologiem a nawet jeśli to przez internet nie przebada nie sądzisz ?

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 19:18   #19
will will
Raczkowanie

Bądz co bądz ale najlepiej będzie jesli pójdziesz do lekarza, tym bardziej ze jak piszesz problem sie powtarza
cel osiągnięty - włosy do pasa

S
zukam !!
-->klik<--
will will jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 23:17   #20
mbamboo
Wtajemniczenie

Nie odradzam oczywiście wizyty u lekarza, ale mnie przez dłuższy czas po stosunku bolały wargi sromowe i wejście do pochwy i okazało się, że mój TŻ bardzo podrażnia mnie swoimi włosami łonowymi (ja się depiluję całkowicie, a jego włosy są bardzo szorstkie i twarde). Zaczął je podcinać i od razu jest lepiej.
Stary 2011-03-21, 09:47   #21
niunia212
Raczkowanie

hej też taki problem ma otarcia po stosunku przed wejsciem do pochwy troszkę w samym wejsciu mój facet jest dewlikatny i czuły i nie ma tu mowy o brutalności lekarz powiedział ze może zaciskam m mieśnie ale ja nie uważam tak i kazał mi używać żelu troche róznicy jest bo nie ma takiego oporu przy wprowadzaniu do pochwy ale otarcia i tak są nawet łechtaczki i niewiem czy to winażelu sprawdził sie za mało dodam że mój facet ma sporego w obwodzie czy to przez to że ja jestemdla niego za wąska prosze o pilną odpowiedz uzżywaliśmy żelu intimel

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

czemu tak sie u mnie dzieje z poprzednim partnerem tak nie maiałam dodam ze ten jest spory w obwodzie 1 lekarz powiedział ze pochwa jest rozciagliwa
niunia212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 16:17   #22
zegda
Raczkowanie

GG do zegda

Cytat:
Napisane przez niunia212 Pokaż wiadomość
hej też taki problem ma otarcia po stosunku przed wejsciem do pochwy troszkę w samym wejsciu mój facet jest dewlikatny i czuły i nie ma tu mowy o brutalności lekarz powiedział ze może zaciskam m mieśnie ale ja nie uważam tak i kazał mi używać żelu troche róznicy jest bo nie ma takiego oporu przy wprowadzaniu do pochwy ale otarcia i tak są nawet łechtaczki i niewiem czy to winażelu sprawdził sie za mało dodam że mój facet ma sporego w obwodzie czy to przez to że ja jestemdla niego za wąska prosze o pilną odpowiedz uzżywaliśmy żelu intimel

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

czemu tak sie u mnie dzieje z poprzednim partnerem tak nie maiałam dodam ze ten jest spory w obwodzie 1 lekarz powiedział ze pochwa jest rozciagliwa
Tak jesteś za ciasna i nic z tym nie zrobisz ,a to co lekarz powiedział to jest bzdura,owszem pochwa jest rozciągliwa ,ale nie na tyle elastyczna żeby dopasować się do każdego penisa.
zegda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 11:15   #23
Villga
Zadomowienie

Miałam podobny problem, choć nie aż w takim natężeniu chyba. Poszłam z tym do ginekologa. Przepisał mi takie globulki dopochwowe, które nawilżają bardzo skutecznie. Od razu mi się trochę poprawiło (też używamy prezerwatyw, co dodatkowo podrażnia). A teraz już i bez tego jest wszystko dobrze. Możliwe, że Tobie też to przejdzie ale po co się męczyć i martić. Idź do lekarza i zbadaj się. Im szybciej to zrobisz tym szybciej będziesz się cieszyć z udanego seksu
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 19:06   #24
201612280917
Konto usunięte

Hej
dzisiaj uprawialam seks z moim TŻ (coś koło 2 godzin...) i kiedy później chcieliśmy się zabawić, zauważyłam duży ból i opuchnięcie łecztaczki, warg sromowych, a szczególnie wędzidełka warg sromowych. Było bardzo napuchnięte, mocno czerwone. Przy pierwszym razie (miesiąc temu) przeżywałam okropny ból, związany moim zdaniem z wędzidełkiem.
Błona dziewicza pękła mi chyba w dzieciństwie, bo bez problemu wchodziły mi 2 palce przed pierwszym stosunkiem. Jednak obawiam się, że wędzidełko mam jakby "za wysokie, za duże" i to jest powodem opuchlizny.
Co wy sądzicie o tym? Zostawić wędzidełko w spokoju czy może iść do ginekologa?
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 21:14   #25
agnello
Raczkowanie

Hej, mam taki problem mały. Otóż 2 dni temu (w sobotę) uprawiałam seks, po długiej przerwie(kilkanaście miesięcy), nie wiem czy się odzwyczaiłam czy to przez to,że seks był powiedzmy dość ostry, ale do tej pory czuję się w środku cała obolała. Wczoraj miałam opuchnięte wargi sromowe, dziś już nie, ale bolą mnie nawet jajniki. Czy to normalne czy powinnam się jednak martwić?
Stary 2011-09-20, 14:59   #26
ama4
High Quality Since 2007

Może być normalne, ale najlepiej udać się do lekarza - powinien przynajmniej przepisać globulki, które złagodzą takie delikatne otarcia i problemy.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 07:04   #27
criss88
Przyczajenie

Miałam podobny przypadek. Jakiś czas temu zaczęłam odczuwać ból po stosunku w okolicach sromu. Zrobiłam badania - wyszła infekcja, a dokładniej gardnella vaginalis. Ginekolog przepisał mi globułki Gynalgin plus po zakończeniu terapii żel MultiGyn. Przez jakiś czas było ok, po stosunku nie bolało. Ale kilka dni po dłuższej przerwie kochałam się z moim facetem i znowu odczuwałam ból - nie taki mocny jak wtedy, ale jednak. Zastanawia mnie teraz czy było to spowodowane dłuższą przerwą czy może znowu jakaś infekcja czy coś powróciło...
criss88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 11:15   #28
jemsiebie
Raczkowanie

idź do ginekologa...
jemsiebie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 19:19   #29
201612280917
Konto usunięte

Mi cały czas puchnie wędzidełko warg sromowych. Infekcji nie ma, ginekolog mówi, że wszystko w porządku. Z nawilżeniem też nie mam problemu. Najbardziej puchnie przy pozycji z nogami do góry.
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 09:26   #30
niedoswiadczona21
Przyczajenie

Witam. Niedawno pierwszy raz współżyłam z moim partnerem. Niedługi czas po stosunku pojawił się ból podbrzusza, utrzymujący się teraz już 9 dni.. czasem słabnie na chwilę, ale szybko wraca. Jest to ból prawie taki jak przed miesiączką kumulujący się jednak w 'centrum' podbrzusza. Do tego bardzo gęsta wydzielina z pochwy i bolące sutki mogące jednak być skutkiem pieszczot piersi i gryzienia..Obawiałam się że to może być ciąża.. oba wykonane testy były negatywne, dziś udałam się do ginekologa który powiedział że to dość wcześnie, wykonał badanie i na chwilę obecną znalazł tylko nadżerkę.. NA CHWILĘ OBECNĄ. nie zalecił jednak jej leczenia. Nie zdziwiło mnie to, bo od pół roku leczę się na nadżerki.. Czy taki może być powód nieustępującego bólu? Przy samym badaniu USG powstrzymywałam się od płaczu. Głupotą był też stosunek przerywany,ale nie skończył się we mnie, a poza tym były to moje dni niepłodne..Proszę, pomóżcie, strasznie mnie to martwi już od paru dni.. niedługo powinnam dostać miesiączkę ale nic tego nie zapowiada.
niedoswiadczona21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości