|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak wykorzystać ankietę w pracy licencjackiej?
Bardzo proszę o pomoc. Mam do opisania konkretną sytuację w wybranym przeze mnie przedsiębiorstwie. Pracownicy wypełnili ankietę, jednak teraz zaczęłam się zastanawiać nad pewną rzeczą. Czy wystarczy, że wyciągnę właściwe wnioski z ankiety i napiszę, jak wygląda ta sytuacja w mojej firmie bez bezpośredniego nawiązywania do ankiety, czy raczej trzeba dokładnie pisać ile osób i jak odpowiedziało na dane pytanie?
Przykładowo... Odpowiedzialność społeczna jest bardzo ważnym aspektem w działalności przedsiębiorstwa. czy Na podstawie odpowiedzi wiekszosci pracowników wywnioskowac można, iz firma dba o odp. spol. Az 40 osob stwierdzilo, iz ta kwestia jest bardzo istotna dla przedsiebiorstwa. ? Edytowane przez skyaboveme Czas edycji: 2012-02-15 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak wykorzystać ankietę w pracy licencjackiej?
broniłam się rok temu i powiem ci, że miałam 3 rozdziały i jeden podrozdział był w całości poświęcony ankiecie, dokładnie opisane kto wziął w niej udział i jak ankietowani odpowiadali na pytania, każde pytanie rozpatrywałam osobno, w osobnych akapitach, na końcu wyciągnęłam wnioski - tyle ode mnie
![]() a najlepiej skonsultować się z promotorem i ustalić co w twoim i twojej pracy przypadku będzie odpowiednie ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A co na te pytania odpowiada Twoj promotor?
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ankiety to jest twój materiał badawczy - musisz go przedstawic w pracy: zarówno sposób zebrania jak i otrzymane wyniki! wnioski nie moga brac się z powietrza czy z twojej głowy tylko muszą jasno wypływac z przedstawionych w pracy wyników badania (o ustalonej, opisanej metodzie)...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To zależy jaką metodologię wybrałaś i opisałaś w pracy. Jeżeli są to ankiety i na ich podstawie prowadziłaś badania, to musisz opisać każde pytanie i jakie padały odpowiedzi itd.
Ale przede wszystkim skonsultuj się z promotorem, bo to on bierze niejako odpowiedzialność za treść i jakość Twojej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.