\Cropp Town ;)) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-30, 09:56   #1
cipcipcip
Raczkowanie

\Cropp Town ;))

Co myslicie na temat ciuchów cropp`a ? Moim zdaniem mają fajne rzeczy ale niestety gatunkowo tragedia. Koszulki bo jednym dwóch praniach są rozciągnięte i takie "wymiętolone" . Zgadzacie się ze mną czy to tylko mi się zdarza ? heh ;p
Stary 2009-03-30, 10:23   #2
eweelina111
Raczkowanie

Dot.: \Cropp Town ;))

kiedyś kiedyś kiedy cropp nie był jeszcze 'aż tak znany' bardzo go lubiłam, ciuchy miały naprawdę fajną jakość i fasony były jakieś takie lepsze ale teraz to jedna wielka porażka, wszystkie bluzki na jedno kopyto, jakość tragiczna więc nie tylko tobie zdarzają się takie 'perełki', ja omijam ten sklep z daleka od jakiegoś czasu bo szkoda mi czasu i kasy na takie ciuchy

zapuszczam włosy, biorę skrzyp+pokrzywa, pije czerwoną herbatę i dbam o ciało!

e-torebka.pl kod rabatowy - bc0b07c5

eweelina111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 10:59   #3
donay
Zadomowienie

ja kiedys majac 15 lat ubierałam sie tylko w housie i croppie, ale raz ze ciuchy prestały mi odpowiadac juz tam w ogole nie zagladam. Kiedys kupilam buty ktore rozaliły sie po pierwszym wyjsciu i juz tam nie kupuje, pozatym wyrosłam z takich rzeczy 21 lat to juz jednak nie przedział wiekowy na takie sklepy, chociaz zalezy kto jaki preferuje styl

Like A Rainbow
Fading In The Twinkling Of An Eye
Gone Too Soon
donay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 11:07   #4
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donay Pokaż wiadomość
ja kiedys majac 15 lat ubierałam sie tylko w housie i croppie, ale raz ze ciuchy prestały mi odpowiadac juz tam w ogole nie zagladam. Kiedys kupilam buty ktore rozaliły sie po pierwszym wyjsciu i juz tam nie kupuje, pozatym wyrosłam z takich rzeczy 21 lat to juz jednak nie przedział wiekowy na takie sklepy, chociaz zalezy kto jaki preferuje styl
nie mam stylu rapersko-luznego a jednak majac lat 31 nadal tam kupuje rzeczy i buty ,nigdy nic mi sie nie rozlecialo ani nie rozciagnelo z tego sklepu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 11:19   #5
201711060955
Konto usunięte

mam strój kąpielowy z croppa i świetnie się trzyma
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 11:43   #6
eyo
Zakorzenienie

cropp na pewno ma lepszą stylistykę niż House chociażby bo fakt faktem można w nim czasem znalexć naprawdę super ciuszki, za to w Housie co najwyżej fajne buty ( tyle, że plastiki ;/)

co do jakosci - znośna, wg. mnie lepsza niż np. bershka czy h&m

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 12:08   #7
foremka001
Rozeznanie

Ja mam chyba 2 pary spodni z croppa, jakies bluzy 2 i chyba na tym koniec, ale nie narzekam na jakosc tych ubran, a nawet jestem zaskoczona, ze sa w bdb stanie po takim czasie (ok. rok). Sa gorsze sklepy jak np wielbiony Irlandzki Peeneys czy tez ten sam Angielski Primark. Tam jakosciowa sa o wiele gorsze rzeczy, a jednak klientow nie brakuje nawet na Wizazu!
foremka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 12:57   #8
madzioszka5
Rozeznanie

Jakoś nie za dobra , koszulki się faktycznie rozciągają, a spodnie przecierają - szczególnie te z housa.
madzioszka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:05   #9
Majeczka993xy
Rozeznanie

a ja jestem zadowolona z jakosci ciuszkow fakt ze kiedys fasony byly duzo ciekawsze ale i tak nie jest zle od czasu do czasuzjajdzie sie cos naprawde fajnego
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:08   #10
madiaa
Raczkowanie

Pytanie było o Cropa , a pojawilo sie tu porownanie do Housa. Wiec i ja dodam cos od siebie.

Uważam, ze ciuchy z croppa sa tragiczne gatunkowo. Kupiłam tylko dwie rzeczy i niestety uważam, że cena jest za wysoko do ich jakości. Bluza, ktora miala za długie rekawy po pierwszym praniu (recznym i delikatnym) sprała sie tak , ze rekawy sa za krotkie. Po kazdym praniu naciagam je ile sie da, bo bluza naprawde jest ładna. Druga rzecz bokserka, mechaci sie i wyciaga....
Rozmiarowka nierowna. Xs czasami male czasami za duze. Ciuchy bardziej dla LUDZI lubiacych luzny styl. Nie wchodzę juz do tego sklepu, bo zauważyłą ze ubieraja sie tam same malolaty, rzadko widuje kogos straszego. Może gdyby ciuchy były dobrej jakosci zaglądałbym tam, albo jeśli ceny były by niższe. Nie bedę przepłacac za coś co nie jest warfte swojej ceny.

A Housa uwielbiam, bo ciuszki mają ładne i różne. Można ubrać sie elegancko i jednoczesnie wygodnie i swobodnie.
Jakosc ciuchów jest rewelacyjna. Bluzy nosze i nosze, piore i po paru latach dalej wyglądaja ładnie, Koloru nie tracą , nie spierają sie.
I czesto można załapać sie na przeceny i za bardzo nisą cene kupić coś fajnego Pare razy udało mi się kupić bluze za 30 zl a nosze je już dobre pare lat.

Edytowane przez madiaa
Czas edycji: 2009-03-30 o 13:14
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:14   #11
nataliii1425
Rozeznanie

Ja bardzo lubie Croppa ;]
Mam już długo bluzę, buty, spódniczkę, pasek, torebkę i wszystko super się trzyma ;] nic się nie potargało ani nie rozleciało
Mają fajne fasony choć tylko bluzki są wszystkie takie same ;p
Stary 2009-03-30, 13:15   #12
nagi_aniolek
Zakorzenienie

Rzadziej zaglądam do Croppa (czy Housa) niż kilka lat temu, ale nadal zdarza mi się coś tam kupić i szczerze mówiąc nigdy raczej na nic nie narzekałam, a przynajmniej nie pamiętam. Kilka rzeczy z tych sklepów które noszę do teraz dobrze się trzymają i nic się z nimi nie stało

Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy.
Marilyn Monroe
nagi_aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:48   #13
Euphoriaa
Raczkowanie

pojedyncze bluzki czasem zdarzaja sie super, ale ogolny styl sklepu po prostu nie jest dla mnie. drazni mnie. praktycznie cala szkola ubiera sie w te ciuchy, to dodatkowy minus :P
Stary 2009-03-30, 14:07   #14
madzialenkaendzabcia
Raczkowanie

Nie jestem moze taka stara, ale te ubrania zaczęły mnie nudzić. Kiedyś jak się ubrała w coś takiego to nikt nie miał podobnego bo nieczęsto kupowali. teraz jak coś z tamtąd kupisz to idąc ulicą widac gdzie sie ubierasz. Mnie to nie kręci, więc nie kupuje tam. Wolę żebym ja kreowała to co ubieram, niż ubranie kreowało moja osobowość.
Stary 2009-03-30, 14:43   #15
TandleRidson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madiaa Pokaż wiadomość
Pytanie było o Cropa , a pojawilo sie tu porownanie do Housa. Wiec i ja dodam cos od siebie.

Uważam, ze ciuchy z croppa sa tragiczne gatunkowo. Kupiłam tylko dwie rzeczy i niestety uważam, że cena jest za wysoko do ich jakości. Bluza, ktora miala za długie rekawy po pierwszym praniu (recznym i delikatnym) sprała sie tak , ze rekawy sa za krotkie. Po kazdym praniu naciagam je ile sie da, bo bluza naprawde jest ładna. Druga rzecz bokserka, mechaci sie i wyciaga....
Rozmiarowka nierowna. Xs czasami male czasami za duze. Ciuchy bardziej dla LUDZI lubiacych luzny styl. Nie wchodzę juz do tego sklepu, bo zauważyłą ze ubieraja sie tam same malolaty, rzadko widuje kogos straszego. Może gdyby ciuchy były dobrej jakosci zaglądałbym tam, albo jeśli ceny były by niższe. Nie bedę przepłacac za coś co nie jest warfte swojej ceny.

A Housa uwielbiam, bo ciuszki mają ładne i różne. Można ubrać sie elegancko i jednoczesnie wygodnie i swobodnie.
Jakosc ciuchów jest rewelacyjna. Bluzy nosze i nosze, piore i po paru latach dalej wyglądaja ładnie, Koloru nie tracą , nie spierają sie.
I czesto można załapać sie na przeceny i za bardzo nisą cene kupić coś fajnego Pare razy udało mi się kupić bluze za 30 zl a nosze je już dobre pare lat.
No i co z tego?
Z tego powodu nie wchodzisz do sklepu?
haha, śmieszne.
TandleRidson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 14:49   #16
madiaa
Raczkowanie

Kiedyś taki styl, ktory kreuje cropp byl dla wyjatkowych, a dzisiaj to masowka.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez TandleRidson Pokaż wiadomość
No i co z tego?
Z tego powodu nie wchodzisz do sklepu?
haha, śmieszne.
Dziewczynko jak trochę dojrzejesz nie bedziesz sie śmiac. Chociażby dlatego, że nauczysz się tego, że każdy ma i możde mieć inne zdanie.

Mimo młodego wygladu wolałabym zeby ludzie nie mysleli, ze wyyszalm z gimnazjum

Np. na koncercie Vavamuffin 5 osob widzialam w tej samej bluzie z Croppa... A koncert liczył mało osob.... kazda z tych dziewczyn wygladala na góra licealistke. Do tego pasek w cwieki, trampki, i torebki na biodra. Jak bym si tak ubrała wygladalbym na conajmiej 10 lat mlodsza niz jestem.

Edytowane przez madiaa
Czas edycji: 2009-03-30 o 14:51
Stary 2009-03-30, 15:38   #17
Jamajka007
Zakorzenienie

Nie robię tam zakupów zbyt często, ale zdarza mi się. Rzeczy, które tam zakupiłam dobrze mi się noszą. Fakt, ceny niektórych rzeczy są mocno przesadzone w porównaniu do ich jakości, ale ta jakość nie jest znowu aż taka zła. O wiele gorsze są dla mnie ubrania z H&M, gdzie 90% ubrań kojarzy mi się ze szmatami, które o mało co się nie rozsypią w rękach.
Pod względem jakości zdecydowanie wolę rzeczy z Croppa/House'a.

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 15:46   #18
Clarissa:)
Wtajemniczenie

GG do Clarissa:)

Mam 2 koszulki z Croppa(aktualnie jedną na sobie, ale noszę ją już tylko po domu)i o dziwo bardzo dobrze mi się trzymają. Nic się nie powykręcało i zachowały kolory .
Za młodych lat()kupowałam tam dużo więcej rzeczy, teraz zmieniłam styl i nic mi już tam nie pasuje(chociaż nawet gdybym nie zmieniła i tak nie znalazłabym w Croppie nic na siebie, strasznie kiepskie mają te kolekcje, ceny wysokie a jakość kiepska-wystarczy wziąć do ręki).
Taki Off: słyszę wiele negatywnych opinii o H&M a 90% mojej szafy jest stamtąd i naprawdę niewiele rzeczy jest zniszczonych. Trzeba nauczyć się "wyczuwać" trwałość ciuszka i tyle
Clarissa:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 15:46   #19
Chii1986
Zakorzenienie

Jeszcze ze 2 lata temu mieli tam fajne ciuchy..w stylu hip hop rap... wtedy Tż tam się ubierał, teraz przerzucili się na styl emo-szachownice,czaszki... i niestety niewiele już tam z Tżtem możemy dla siebie znaleźć:/ ja już trochę wyrosłam z takich ciuchów, nie założę już bluzy z misiami itp....chociaż lubię sportowy styl.

Jakość marna a ceny wygórowane jak za taką jakość:/ mój Tż nigdy nie kupuje koszulek i bluz Croppa bo po paru praniach wyglądają nieciekawie za to czasami w Croppie mają koszulki i bluzy droższych i lepszych firm jak DC i inne znane ze skateshopów...bluzy wprawdzie kosztują ponad 200zł ale są grubsze i lepsze jakościowo..dlatego jak szukamy czegoś dla Tżta to omijamy wszystko z metkami Cropp a szukamy tych lepszych firm, niestety Cropp ma coraz mniej tych "firmowych" ubrań i ciężko coś znaleźć...

co wchodzimy ostatnio do Croppa to wychodzimy z niczym... dla dwudziestoparolatków słuchających hip hopu ten sklep ma już niewiele do zaoferowania, bardziej dla 15latków w stylu emo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 16:13   #20
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Jeszcze ze 2 lata temu mieli tam fajne ciuchy..w stylu hip hop rap... wtedy Tż tam się ubierał, teraz przerzucili się na styl emo-szachownice,czaszki...
dokładnie, to samo miałam napisać, pomijając postać twojego Tż i wkładają w podmiot siebie
Ceny czasem powalają , ogólnie sklep jest sympatyczny, ale zazwyczaj wychodzę z niego z pustymi rękami, ponieważ w pewnym momencie nawał czaszek i emo wzorków zaczyna działać mi na nerwy. A nerwy mam niestety słabe
Zdarzają się jakieś ciekawe przypadki, więc warto w tym nawale pogrzebać. Tak np. zdobyłam genialne kraciaste spodnie. Poza tym lubię zaglądać na działy męskie, ze względu na T-shirty, okazyjnie bluzy, marynarki i dodatki. Cropp, jednak modą męską nie powala ;P.
Jakościowo nie jest źle, nie wiem co kupowałyście, ale ja z moich zakupów jestem zadowolona, ale jak pisałam, trzeba pogrzebać.
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 16:14   #21
KishaKisha
Przyczajenie

Co racja to racja, obecnie Cropp to wiązanie emo ze skate, przy czym emo niestety góruje ... ;/
Ale bywa, że fajny ciuch stamtąd się znajdzie, lecz tylko po przecenie - nie będę przepłacać za tą jakość, która nie mówię, że jest tragiczna, ale dużo jej brakuje do innych firm
KishaKisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 17:24   #22
Kasia765
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Nie robię tam zakupów zbyt często, ale zdarza mi się. Rzeczy, które tam zakupiłam dobrze mi się noszą. Fakt, ceny niektórych rzeczy są mocno przesadzone w porównaniu do ich jakości, ale ta jakość nie jest znowu aż taka zła. O wiele gorsze są dla mnie ubrania z H&M, gdzie 90% ubrań kojarzy mi się ze szmatami, które o mało co się nie rozsypią w rękach.
Pod względem jakości zdecydowanie wolę rzeczy z Croppa/House'a.

A ja właśnie wole H&M bo tam moge znaleźć coś o wiele lepszego i coś, w czym nie bedzie chodzila polowa szkoly. Cropp i House to wlasnie takie sklepy, w którym ubiera się większość osób w moim wieku, czego ja nie lubie.
A co do pytania ^^ Wszystko w croppie wygląda tak samo, tyle że inny nadruk. Poza tym nie jest to warte swojej ceny. nie wchodze tam No, trzeba przyznać ze torebki czasami są fajne. A w hausie rzeczywiście można znaleźć coś tańszego. Np widzialam ostatnio na przecenie bluze za 20 zl. Jednak ja raczej wole trzymać się przy H&M
Stary 2009-03-30, 18:20   #23
Akneisa
Raczkowanie

Mam kilka rzeczy z Croppa, dżinsy, parę tunik, t-shirty, buty, portfel, bluze i spodniczke :P
Jakosciowo jak najbardziej ok Po praniu nic się nie dzieje, nie rozciąga itp :P
Ale rzeczywiście ostatnio tam jest "wszystko na jedno kopyto..."
Akneisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 21:17   #24
madiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clarissa:) Pokaż wiadomość
Mam 2 koszulki z Croppa(aktualnie jedną na sobie, ale noszę ją już tylko po domu)i o dziwo bardzo dobrze mi się trzymają. Nic się nie powykręcało i zachowały kolory .
Za młodych lat()kupowałam tam dużo więcej rzeczy, teraz zmieniłam styl i nic mi już tam nie pasuje(chociaż nawet gdybym nie zmieniła i tak nie znalazłabym w Croppie nic na siebie, strasznie kiepskie mają te kolekcje, ceny wysokie a jakość kiepska-wystarczy wziąć do ręki).
Taki Off: słyszę wiele negatywnych opinii o H&M a 90% mojej szafy jest stamtąd i naprawdę niewiele rzeczy jest zniszczonych. Trzeba nauczyć się "wyczuwać" trwałość ciuszka i tyle
I patrzec na metce na sklad.
Stary 2009-03-30, 21:29   #25
beaucoup
Zadomowienie

jakoś do croppa nigdy nie byłam przekonana.Kupiłam tam tylko jedne majtki kiedyś na wyprzedaży Co do hause'a to mam dużo rzeczy, jakosciowa nie jest nawet tak źle. Wolę inne sklepy, ale wejde co jakis czas do house'a moze a nuż się cos trafi Czasem można naprawdę fajne rzeczy tam znaleźć. No i house jest chyba tańszy niż cropp
beaucoup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 07:19   #26
Luthien90
Raczkowanie

W tamtym sezonie nakupowałam mnóstwo najróżniejszych bluzek z cropp'a (T-shirty, koszulki, long-sleeves) i część z nich, szczególnie ta tańsza, wygląda teraz jak szmata do podłogi... Tak więc nie jestem specjalnie przekonana. Macie racę, nowa kolekcja jest beznadziejna, dlatego w tym sezonie mam zamiar zaopatrzyć się z Orsay'u, Troll'u i TW
Luthien90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 14:07   #27
Sweet :)
Zakorzenienie

jeśli chodzi o bluzki z Cropp'a to moim zdaniem są kiepskiej jakości, więc ich nie kupuje.
Mogę za to polecić płaszczyki i kurtki bardzo dobre jakościowo. Miałam też balerinki i były kiepskie, w tym roku kupiłam botki i są bardzo fajne przetrwały całą zimę i są jeszcze ok.
Mam jeszcze strój kąpielowy i również jestem zadowolona
także największy minus sklepu, to właśnie kiepskie jakościowo bluzki

Edytowane przez Sweet :)
Czas edycji: 2009-03-31 o 14:09
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 13:51   #28
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11
Konto usunięte

osoby zapisane do newslettera dostaja na maila kupony i ja wlasnie dostalam '-100 zł na buty" i tam pisze zeby wydrukowac ale sie nie da:/ jak chce wydrukowac to mi sie włacza jakas gra, wiecie moze jak to wydrukowac
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 13:58   #29
Claaire
Wtajemniczenie

To nie bardzo mój styl, ale czasem coś tam kupię
Choć kiedyś kupiłam bluzkę i naprawdę okropnie się rozciągnęła
Denerwuja mnie te stworki na ubraniach ;p czasem mają tam fajne buty
Stary 2009-05-27, 13:59   #30
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;1248579 0]osoby zapisane do newslettera dostaja na maila kupony i ja wlasnie dostalam '-100 zł na buty" i tam pisze zeby wydrukowac ale sie nie da:/ jak chce wydrukowac to mi sie włacza jakas gra, wiecie moze jak to wydrukowac[/quote]

Właśnie też nad tym się zastanawiam. A myślicie, że nie ma tu żadnego haczyka? Dziwne... -100zł? O takiej promocji jeszcze nie słyszałam

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości