|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ziemiórka
krzyczę na początku - RATUNKU
w moich 3 kwiatkach w ziemi sa białe podłużne robaczki (mają czólki i nóżki) malutkie i drobniutkie co to za dziadostwo i jak się tego pozbyć Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2009-03-07 o 10:48 Powód: Zmiana tytułu wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: białe robaczki w ziemi
Cytat:
Jak się tego pozbyć? - myślę, że pomogą w sklepie ogrodniczym, albo poszukaj w necie , jak to zwalczać. Nie miałam osobiście takich problemów, więc nie chciałabym wprowadzić w błąd. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Rozmawiałam jeszcze z osobą kompetentną i potwierdziła moje podejrzenia. Ziemiórki trzeba zwalczać chemicznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: białe robaczki w ziemi
dzieki, tak to ziemiórka i mam chemię na nie dziś akcja terminator
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ziemiórka
Ja tez zakupiłam ziemie kwiatową zarażoną ziemiórką -niszczenie jest bardzo proste. Trzeba wsypywać do ziemi popiół z papierosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja walczyłam i walczyłam z nimi w końcu zakupiłam w sklepie ogrodniczym jakis preparat jedno podlewanie i nastepne po 7 dniach i koniec
nic nie ma juz w ziemi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
W tym roku też mialam kłopot z ziemiórkami. Wytępiłam je podlewając rośliny roztworem Karate 2 razy w tygodniowym odstępie. Ponieważ zostało mi trochę tego środka, to po miesiącu podlalam jeszcze raz. Ważne, aby polewać wszystkie rośliny, bo inaczej przeniosą się na niepodlewane chemią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.