![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
tapirowanie
Witam!niestety nie potrafiê tapirowaæ w³osów!Szczególnie mam na my¶li w³osy u nasady g³owy (chcia³abym aby nie przylega³y do g³owy), dlatego bardze proszê o wskazówkê jak nale¿y tapirowaæ w³osy!!!
Z GÓRY DZIÊKUJÊ!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 896
|
Re: tapirowanie
Ogólnie tapirowanie bardzo niszczy w³osy. Mo¿na sobie pozwoliæ na nie okazyjnie. Zreszt± teraz chyba tapirki nie w modzie ...
![]() A tak serio, ¿eby tapirowanie siê uda³omusisz wzi±¶æ gê¶ciuteñki grzebyczek, a tapirowany kosmyk w³osów unie¶æ do góry i tapirowaæ zawsze od spodu, przy skórze. Moze lepiej spróbuj jakiej¶ innej, l¿ejszej fryzurki (wycieniowanej), albo trwa³ej "odbijaj±cej" w³osy od skóry. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 265
|
![]()
Hej dziewczyny!
Mam takie pytanie, ale to raczej dla tych którzy ogl±daj± "M jak mi³o¶æ". Chodzi mi o fryzurê WERONIKi ROSATI. W serialu gra ona Aniê. Strasznie mi siê podoba jej fryzura, zawsze ma natapirowane, ale nie widaæ ze wymodelowane w³osy. Chcia³abym te¿ spróbowaæ z tak± fryzurk±, ale nie wiem jak j± zrobiæ.... Nienawidze mieæ przyklapniêtych do s³owy w³osów. Czy moze mi kto¶ pomóc?? dziêki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 590
|
Dot.: Tapirek
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 258
|
Dot.: Tapirek
Brrrr.... taki tapir!!!
Mialabym wra¿enie,¿e mam na g³owie co¶ strasznie posklejanego... Te¿ nie lubie oklapniêtych w³osów, ale z drugiej strony tapirowi mówiê stanowcze NIE. To chyba strasznie niszczy w³osy, ale nigdy nie próbowalam wiêc nie upieram siê. Próbowa³a¶ ju¿ serii profesionalnych do w³osów, które nadaj± objêto¶æ w³osom? Mi cos takiego wystarcza aby moje w³osy by³y "odbite" od skóry g³owy.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tapirowanie
hihi jejku, tez mialam wlasnie o tego natapirowanego irokeza pytac
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 758
|
tez siê chêtnie dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Ja rowniez
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 980
|
mnie tapirowania nauczyla kuzynka bo zawsze wloski tapirowalam od gory no i gucio z tego wychodzilo a prawidlowo tapiruje sie od dolu,czyli przy samej glowie kierunek w gore, drobnym grzebyczkiem z cieniutkimi zabkami. No i dopiero wtedy cosik zaczelo mi wychodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
a mo¿e jeszcze kto¶ nam podpowie?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 317
|
Te¿ siê chêtnie dowiem. Ale dok³adn± instrukcjê proszê, bo opis: "dzielimy w³osy na dwie czê¶ci: jedn± warstwê tapirujemy, a g³adk± i wyprostowan± na ni± na nak³adamy" do mnie nie dociera
![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy¶ za³o¿y³am w±tek dotycz±cy w³a¶nie tapirowania, a dok³adnie fryzur ANi (Weroniki Rozatti, czy jako¶ tak) z "M jak mi³o¶æ",ale ludzie z forum stwierdzili ze jest okropny i dok³adnych rad nie dosta³am
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
No i sprawdzi³am en mój w±tek. Nawet tak samo siê nazywa³, ale... Nawet nie ma co go szukaæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny....napewno nie jedna z Was tapirowa³a ju¿ kiedys swoje w³oski,przynajmniej ja widzia³am niejedn± osóbkê w takiej fryzurze...Je¶li mo¿ecie to dorad¼cie niedo¶wiadczonym kole¿ankom jak to siê robi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)
|
![]()
Mnie siê podoba taka postawiona natapirowana góra [grzywka?], spiêta gdzie¶ tam u góry z ty³u, a reszta zwi±zana w kucyk
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, i do tego mozno podkre¶lone oczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Du¿o zale¿y do w³osów - zupe³nie zdrowe, l¶ni±ce i ¶liskie w³osy s± praktycznie nie do potapirowania.
![]() Nie wiem, czy uda mi siê to opisaæ, ale spróbujê. ![]() No wiêc potzrebny jest grzebieñ z gêsto rozstawionymi zêbami (im wiêcej tym lepiej) i lakier. ![]() Opiszê jak zrobiæ 'irokeza' o którym mówicie. ![]() 1) zróbcie dwa przedzia³ki po lewej i po prawej stronie g³owy, by stworzyæ i odseparowaæ pasmo w³osów od czo³a do czubka g³owy. ![]() 2) Nastêpnie wyci±gaj±c z tego kucyka kolejne partie w³osów jednak od ty³u, a nie od przodu (to najczêstszy b³±d), spryskujecie lakierem pasmo i tapirujecie stopniowo od nasady po koniec. Im mniejsze bêd± pasma, tym d³u¿ej irokez siê utrzyma ![]() 3,4) W ten sposób postêpujecie z ka¿dym wyci±gniêtym pasmem z tego kucyka ![]() 5) Gdy zosta³o wam ju¿ ostatnie pasmo nad czo³em nie tapirujecie go tak mocno, raczej delikatnie - w koñcu te w³osy bêda widoczne, wiêc tylko delikatnie. ![]() ![]() 6) Kucyk to ju¿ tylko wasz pomys³. ![]() Mo¿na tak¿e u¿ywaæ spinek, je¶li wasze w³osy nie chc± siê trzymaæ. ![]() Wklejam moje dzie³o. ![]() ![]() Aha - nie wiem, czy to jest 'profesjonalny sposób'. Nigdy nie widzia³am, jak robia to profesjonali¶ci ale razem z kole¿ankami w³a¶nie tak stawiamy irokezy. ![]() Do³±czam jeszcze fotki ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznañ 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, ¿e osi±gniêcie go wymaga czasu. Czas i tak up³ynie" ¯adne jedzenie nie jest a¿ tak dobre, by by³o warte chocia¿by kilograma ![]() ![]() Edytowane przez Przezlosliwa Czas edycji: 2005-06-18 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 317
|
Przez³o¶liwa, zdolniacho, thx
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Przez³o¶liwa,dziêkuje ¶licznie za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
Dziêki Przez³o¶liwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Hmmmm...jedno mnie tylko zaczyna zastanawiaæ...to mi raczej by wygl±da³o nie na "tapirowanie" a rozczesywanie bo prowadz±æ grzebieñ od nasady g³owy do koñcówek w³osów to mimowolnie jest bêdziemy rozczesywaæ, nie rozumiem wiêc jak je "napuszyæ" aby nie rozczesywaæ...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Hm, ja to odebra³am tak, ¿e wykonujemy ruchy w stronê skóry g³owy, tyle ¿e zaczynamy od nasady i przesuwamy siê ku koñcom...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dok³adnie.
![]() ![]() ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznañ 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, ¿e osi±gniêcie go wymaga czasu. Czas i tak up³ynie" ¯adne jedzenie nie jest a¿ tak dobre, by by³o warte chocia¿by kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Co do gêstych i ciê¿kich w³osów - musisz je poprostu mocniej natapirowaæ. Najwa¿niejsze, ¿eby w ogóle da³o siê na nich zrobiæ tapir.
![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznañ 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, ¿e osi±gniêcie go wymaga czasu. Czas i tak up³ynie" ¯adne jedzenie nie jest a¿ tak dobre, by by³o warte chocia¿by kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wiem.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
...i skromna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
To te¿ s³ysza³am.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
Jednak nic z tego....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A u¿ywasz tego lakieru?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.