odchudzanie pod opieką specjalistów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 11:56   #1
avia
Przyczajenie

odchudzanie pod opieką specjalistów

Hej, czy myślałyście kiedyś o odchudzaniu z pomocą doradztwa dietetycznego? Stosowała może któraś z was dietę ułożoną specjalnie dla siebie? Jakie były efekty? Czy możecie polecić jakieś instytuty??
avia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 19:56   #2
LzaNaRzesie
Raczkowanie

GG do LzaNaRzesie
Dot.: odchudzanie pod opieką specjalistów

Ja chodziłam do dietetyka, niestety co dwa tygodnie po 50zł to dla mnie za dużo, zwłaszcza że p. dietetyk nic mi nie doradzała, przeglądała tylko co jadłam i już ;/ nie mówię, schudłam 10kg ale nie czuję żeby to była zasługa dietetyczki... Później stosowałam dietę przez internet (wybierasz co lubisz, a czego nie i oni niby układają dietę specjalnie dla Ciebie) no i pomimo tego że zaznaczałam czego nie lubie to i tak wiele potraw było z tymi składnikami których nie trawię ;/ Teraz zbieram motywację zeby zacząć się odchudzać dzięki kartce jaką dostałam od p. dietetyczki, ale bez jeżdżenia do niej, no i zobaczymy co z tego wyjdzie Tak więc jesli dietetyk jest z powołania a nie jest tylko dla kasy to na pewno najlepiej jest odchudzac się pod okiem specjalisty
Nadzieje I Powie"...Jestem Bo Kocham...",
Uczucia, Które Każdego Ranka,
Będzie Kolejnym Cudem Narodzin,
By Trwać, By Iść, By Być, By Żyć...

LzaNaRzesie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 13:18   #3
avia
Przyczajenie

czy na prawdę nikt więcej nie korzystał z pomocy dietetyka przy odchudzaniu? może jednak możecie kogoś polecić?
Stary 2009-04-24, 16:02   #4
elis999
Raczkowanie

no ja właśnie od tygodnia chodzę do dietetyczki (czyli własciwie byłam dopiero na jednej wizycie), mam chodzić co tydzień na elektostymulacje do tej samej pani i w celu zważenia, pomiaru tkanki tłuszczowej w organizmie omówienia postepów itp. Dostałam oczywiście karteczke z dieta na cały tydzień, którą razem omówilyśmy, pani podrzuciła mi jeszcze kilka pomysłów co czym mogę zastąpić, i stosowałam sie do tych zaleceń (oprócz jednej malej wpadeczki), więc zobaczę efekty dopiero jutro na drugiej wizycie. Jutro więc zdam pełniejszą relację
Do pójscia do tej własnie pani zachęcily mnie sukcesy siostry która z pomoca tej pani schudła w trzy miesiące 12 kg
elis999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 16:32   #5
hinki
Przyczajenie

Ja się odchudzałam pod okiem dietetyka. Drogo. Za to dużo się dowiedziałam o układaniu jadłospisów i o własnym organizmie.

Dlatego polecam co najmniej jedną wizytę - taką żeby porozmawiać o swoim konkretnym problemie.

Poza tym posiłkuję się portalami, gdzie dietetycy/trenerzy odpowiadają na pytania. Polecam portal Wasy
http://www.waflewasa.pl/serwis_ekspe...yk/porady.html

bo tam odpowiadają niemalże od razu
hinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 13:05   #6
avia
Przyczajenie

Te 12 kg. mniej mnie zachęciło i sama postanowiłam spróbować. Zdecydowałam się na nową poradnię dietetyczną - Instytut Łakoci. Szczerze mówiąc spodobała mi się nazwa . Jutro idę na pierwszą wizytę. Trzymajcie za mnie kciuki
Stary 2009-05-11, 08:07   #7
elis999
Raczkowanie

Powodzenia JA póki co (po czterech wizytach i trzymaniu wyznaczonej przez pania diety schudłam z 72,7 kg do 69,4 co jest ok biorąc pod uwagę że w ostatnim tygodniu zjadłam trójkąt torta śmietankowego (mniam) i dwie kiełbasy z grilla Także schudnięcie jest możliwe tylko musiasz sie trzymać zaleceń
elis999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 12:43   #8
nestka
Raczkowanie

ja jestem od 3 tygodni pod opieka dietetyka, postanowiłam tak zrobić i wydać te 300 zł za miesięczną opiekę bo zwyczajnie sama sobie nie radzę, póki co jestem na diecie wstępnej, schudłam ponad 4 kg. Dieta właściwa się dla mnie układa co ważne dopasowana pode mnie, moje preferencje i tryb życia. Zobaczymy jak będzie dalej, na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam
nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 14:13   #9
avia
Przyczajenie

Minęło już 10 dni odkąd odwiedziłam Instytut Łakoci i muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Najpierw Pani Kasia, która jest tam dietetykiem, zważyła mnie, obliczyła poziom tłuszczu i wody . Następnie dobrała mi odpowiednią dietę. Przez pierwsze dwa tygodnie stosuję dietę, która ma poprawić przemianę materii oraz nawilżyć moją skórę (ponieważ mam bardzo suchą). Muszę przyznać, że już teraz widać efekty - skóra stała się gładsza, a ja czuje się zdecydowanie lżejsza . Zobaczymy jak będzie dalej
Pozdrawiam
Stary 2009-05-28, 15:17   #10
avia
Przyczajenie

minęły kolejne dwa tygodnie kiedy opiekuje się mną Pani Kasia z Instytutu Łakoci stała się rzecz nie możliwa, udało mi się schudnąć 3 kg. a waga wciąż spada
Stary 2009-06-19, 11:09   #11
alissa27
Przyczajenie

Ja po kilku nieudanych probach odchudzania na wlasna reke tez zaczelam myslec o udaniu sie do dietetyka. tylko przerazaja mnie troche koszty. ile Was kosztowała cała "kuracja"?
alissa27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 11:53   #12
avia
Przyczajenie

W Instytucie Łakoci wizyta kosztuje 100zł natomiast dieta 300zł.
Stary 2009-08-18, 09:15   #13
Jasmine18
Raczkowanie

Hey Dziewczyny
Możecie doradzić jakiegoś dobrego dietetyka w Krakowie?
Pozdrawiam
Stary 2010-12-10, 18:59   #14
Carol147
Przyczajenie

..ja też chcilabym sie wybrac, nawet mam juz zaplanowana wizyte na najblizsza srode:P jednak martwi mnie troche to ze liczac moje BMI niby wszystko jest ok choc wiadomo ze blizej gornej granicy, chcialabym zrzucic ok 6 kg i chcialabym wiedziec jakie jest wasze zdanie, czy pani doktor nie stwierdzi ze przesadzam? wiem, ze to moze wydawac sie w porownaniu do niektorych malo, a nawet ze przesadzam i nie powinnam sie odchudzac, jednak ja zle czuje sie w terazniejszej wadze i chcialabym miec mniej... na wlasna reke zaczynalam juz milion razy i zawsze to samo po 3 dniach glodzenia sie .. wielki dzien obzarstwa <zalmka> ! co o tym myslicie ?
Carol147 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 13:27   #15
Nienaganna
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Ja korzystałam z pomocy trenera przez on-line i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolona nie przepłaciłam bo zapłaciłam mu 30 zł a on ułożył mi dietę po uprzednim "wywiadzie":P tzn on wysłał ankietę ja wypełniłam potem jeszcze rozmowa przez gg i układa indywidualnie pod każdą osobę (sprawdziłam razem z koleżanką zamówiłyśmy dietę i plan treningowy u niego i diety nie były takie same) dietę i plan treningowy wysyła mailem i do tego wysyła swoje filmiki z ćwiczeniami tzw "domowymi" ,jak je poprawnie wykonywać. Dieta skuteczne osiągnęłam swój cel jak chcecie do niego kontakt to piszcie na maila

Edytowane przez Nienaganna
Czas edycji: 2010-12-11 o 13:29
Nienaganna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości