|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odchudzanie pod opieką specjalistów
Hej, czy myślałyście kiedyś o odchudzaniu z pomocą doradztwa dietetycznego? Stosowała może któraś z was dietę ułożoną specjalnie dla siebie? Jakie były efekty? Czy możecie polecić jakieś instytuty??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzanie pod opieką specjalistów
Ja chodziłam do dietetyka, niestety co dwa tygodnie po 50zł to dla mnie za dużo, zwłaszcza że p. dietetyk nic mi nie doradzała, przeglądała tylko co jadłam i już ;/ nie mówię, schudłam 10kg ale nie czuję żeby to była zasługa dietetyczki... Później stosowałam dietę przez internet (wybierasz co lubisz, a czego nie i oni niby układają dietę specjalnie dla Ciebie) no i pomimo tego że zaznaczałam czego nie lubie to i tak wiele potraw było z tymi składnikami których nie trawię ;/ Teraz zbieram motywację zeby zacząć się odchudzać dzięki kartce jaką dostałam od p. dietetyczki, ale bez jeżdżenia do niej, no i zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() ![]()
Dłoni, Która Otrze Pewnej Nocy Łzę, Spojrzenia, Które Wleje We Mnie, Nadzieje I Powie"...Jestem Bo Kocham...", Uczucia, Które Każdego Ranka, Będzie Kolejnym Cudem Narodzin, By Trwać, By Iść, By Być, By Żyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
czy na prawdę nikt więcej nie korzystał z pomocy dietetyka przy odchudzaniu? może jednak możecie kogoś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no ja właśnie od tygodnia chodzę do dietetyczki (czyli własciwie byłam dopiero na jednej wizycie), mam chodzić co tydzień na elektostymulacje do tej samej pani i w celu zważenia, pomiaru tkanki tłuszczowej w organizmie omówienia postepów itp. Dostałam oczywiście karteczke z dieta na cały tydzień, którą razem omówilyśmy, pani podrzuciła mi jeszcze kilka pomysłów co czym mogę zastąpić, i stosowałam sie do tych zaleceń (oprócz jednej malej wpadeczki
![]() Do pójscia do tej własnie pani zachęcily mnie sukcesy siostry która z pomoca tej pani schudła w trzy miesiące 12 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja się odchudzałam pod okiem dietetyka. Drogo. Za to dużo się dowiedziałam o układaniu jadłospisów i o własnym organizmie.
Dlatego polecam co najmniej jedną wizytę - taką żeby porozmawiać o swoim konkretnym problemie. Poza tym posiłkuję się portalami, gdzie dietetycy/trenerzy odpowiadają na pytania. Polecam portal Wasy http://www.waflewasa.pl/serwis_ekspe...yk/porady.html bo tam odpowiadają niemalże od razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Te 12 kg. mniej mnie zachęciło i sama postanowiłam spróbować. Zdecydowałam się na nową poradnię dietetyczną - Instytut Łakoci. Szczerze mówiąc spodobała mi się nazwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powodzenia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja jestem od 3 tygodni pod opieka dietetyka, postanowiłam tak zrobić i wydać te 300 zł za miesięczną opiekę bo zwyczajnie sama sobie nie radzę, póki co jestem na diecie wstępnej, schudłam ponad 4 kg. Dieta właściwa się dla mnie układa co ważne dopasowana pode mnie, moje preferencje i tryb życia. Zobaczymy jak będzie dalej, na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Minęło już 10 dni odkąd odwiedziłam Instytut Łakoci i muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Najpierw Pani Kasia, która jest tam dietetykiem, zważyła mnie, obliczyła poziom tłuszczu i wody
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
minęły kolejne dwa tygodnie kiedy opiekuje się mną Pani Kasia z Instytutu Łakoci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja po kilku nieudanych probach odchudzania na wlasna reke tez zaczelam myslec o udaniu sie do dietetyka. tylko przerazaja mnie troche koszty. ile Was kosztowała cała "kuracja"?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
W Instytucie Łakoci wizyta kosztuje 100zł natomiast dieta 300zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny
![]() Możecie doradzić jakiegoś dobrego dietetyka w Krakowie? Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
..ja też chcilabym sie wybrac, nawet mam juz zaplanowana wizyte na najblizsza srode:P jednak martwi mnie troche to ze liczac moje BMI niby wszystko jest ok choc wiadomo ze blizej gornej granicy, chcialabym zrzucic ok 6 kg i chcialabym wiedziec jakie jest wasze zdanie, czy pani doktor nie stwierdzi ze przesadzam?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nienaganna Czas edycji: 2010-12-11 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.