|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Nazwa zespołu/wokalisty
Witajcie drogie Wizażanki,
od jakiegoś czasu męczy mnie jedna rzecz...otóż nie potrafię znaleźć nazwy zespołu/wokalisty, którego jeden z utworów usłyszałam podczas załatwiania ważnych rzeczy u Pani Dziekan mojego wydziału. Kobieta dla poprawienia sobie nastroju włączyła przepiękną muzykę... a ja zaabsorbowana swoimi sprawami zapomniałam ją zapytać kto jest wykonawcą tej muzyki. Może spróbuję opisać ten utwór i któraś z was będzie mi w stanie pomóc? Muzyka jest bardzo żywa, dynamiczna, poprawiająca nastrój i podejrzewam że to jest jakiś wokalista grający na gitarze, bo ten instrument był najbardziej wyrazisty. W tle słychać było bodajże perkusję i takie dźwięki zaczerpnięte z natury. Męski głos... Podczas słuchania aż dostaje się takiej dodatkowej energii... Wiem, że to co napisałam jest pewnie mało charakterystyczne, ale może ktoś mógłby mi pomóc? A może znacie jakieś podobnych wykonawców? Chętnie bym nabyła właśnie taką płytę. Dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nazwa zespołu/wokalisty
To chyba problem nie do rozwiązania
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ist mir egal
|
Cytat:
![]() To nam dałaś zagadkę ...
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
pozostaje spytac pania dziekan
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
A możesz przynajmniej określić jaki to był gatunek muzyczny? Pop, rock, alternatywa? Może pamiętasz chociaż kawałek tekstu to by nam zawęziło krąg poszukiwań,bo wokalistów to jest od groma .No i w sumie nie ma pewności że to nie był jakiś zespół.Mi pierwsi na myśl przyszli Andrew Bird, Devendra Banhart i Bon Iver ale oni to niezbyt znani są więc powątpiewam żeby Pani dziekan ich słuchała.Możesz sprawdzić też Jason'a Mraz'a Damien'a Rice, Sufjana Stevensa, Ray'a LaMontagne,Gnarlsa Barkleya,Patricka Wolfa ,nie wiem może Fleet Foxes. Coś czuje że nie uda nam się rozwiązać tej zagadki.
Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2010-12-14 o 17:59 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze no ciężko mi określić gatunek... ale to było coś w stylu takiej muzyki jak ostatnio w Mam Talent śpiewał ten chłopak (Lisiecki), który przerobił na taki żywy styl niezbyt ciekawe piosenki. I myślę że to właśnie będzie mało znany wykonawca bo ta pani jest taka wyrafinowana
a nie chce mi sie stać do niej w gigantycznej kolejce żeby się dowiedzieć czego tam słucha Libra2, za chwilkę sprawdzę w internecie Twoje propozycje, może akurat to jest to ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- O właśnie to jest muzyka podobna do tej Jansona Maraza. Tylko bardziej żywiołowa, taka z energią. Dziękuję Wam że pomagacie mi rozwiązać tę łamigłówkę... Może się uda, w wolnej chwili ciągle szperam w internecie. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Mraz
np http://www.youtube.com/watch?v=mBhWH...eature=related (nie wiem czy można wklejać linki, jak nie to zaraz zedtytuje )pamiętasz może jakiś urywek słow ? zdanie ?
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
ale to już jest zbyt taki estradowy utwór... mam kompletną pustkę w głowie jeśli chodzi o słowa... jak mówiłam, miałam do załatwienia z nią bardzo ważne sprawy i tak tylko zapadła mi ta melodia... ciężka zprawa
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
A może Coldplay?
![]() Albo Travis, Reamon, Snow Patrol, Scissor Sisters, Martin Kesici? Edytowane przez Jenna__ Czas edycji: 2010-12-14 o 21:35 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co Ci to da jesli bedziesz znala nazwe zespolu, jesli ten zespol moze miec mnostwo piosenek, a to mogla byc jedna z tych mniej znanych?
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do Paula SHIN: po to nazwa zespołu żeby właśnie sobie znaleźć więcej ich utworów, a może nawet kupić płytę i słuchać sobie. Nie sądzisz że nazwa w takim przypadku jest niezbędna?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
A ten męski głos był bardziej 'męski' czy bardziej chłopięcy?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
męski
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

a nie chce mi sie stać do niej w gigantycznej kolejce żeby się dowiedzieć czego tam słucha