|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
żyłki w oczach
W moich oczach widoczne są drobne żyłki/ naczynia włosowate. Problem ten nie spędza mi snu z powiek ale za każdym razem gdy patrzę w lustro mam uśmiech mi znika z twarzy.
Próbowałam kuracji KLARINEM i sokiem marchwiowym ale nie widzę poprawy. Podobno krople typu VISINE dają efekt doraźny maskując problem a nie likwidując przyczyny. Czy, ktoś zna problem i może służyć jakąś radą? Rozumiem, że przyczyna może tkwić w złej diecie albo w niehigienicznym trybie życia (godziny spędzone przed komputerem). Ostatnio zauważyłam pojawienie się kolejnej "żyłki" i jak tak dalej pójdzie to sama nie wiem |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: żyłki w oczach
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#5 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Proponuję wizytę u okulisty, bo nie wiadomo, co się dzieje w Twoich oczach, czy np. nie ma zmian po wewnętrznej stronie powiek albo zwyrodnienia naczyń. Jak najbardziej przyczyną może być zła dieta, zmęczenie oczu, noszenie soczewek, nienoszenie okularów. Nie możesz po prostu polepszyć odżywiania lub zadbać o higienę oczu i odpoczynek od komputera, gdy nie jest konieczne przesiadywanie przy nim (np. na forach internetowych)? Do zwężania naczynek w oku służy i Visine, i Starazolin (ta sama substancja, ale wg mnie te drugie są skuteczniejsze), ale jak każde krople do oczu, jeśli nie pomagają lub działają niewystarczająco, konieczna jest konsultacja lekarska, a nie internetowa.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-11-12 o 10:02 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Prawdopodobnie moje dolegliwości są spowodowane zespołem oka suchego (przedawkowanie internetu
).Wybór padł na żel nawilżający do oczu. Stosuje ponad dwa tygodnie. Cudów nie ma ale wierzę, że pomogą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

).