![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy ubezpieczałyście samochód w link4?
Jeśli tak to jakie są wasze spostrzeżenia na temat tej firmy?Warto?Mi właśnie kończy sie ubespieczenie w PZU ale sporo mnie ono wynosi i szukam czegoś tańszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy ubespieczałyście samochód w link4?
Ja nie tak dawno tam dzwoniłam i wychodzi kosmicznie drogo za pełne ubezpieczenie. Wiesz to zalezy od wartości i pojemności samochodu, ale za wart ok. 30 tys. z niedużym silnikiem absolutnie się nie kalkuluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No to szukam dalej.Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
a ja mam i moj narzeczony ma... i powiem szczerze, ze super sie kalkuluje... mam stare autko i moj kochany tez.. moze to dlatego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może to przez te zniżki,ja na razie nie mam żadnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja słyszalam, że link4 jest firmą ubezpieczeniową od ktorej najtrudniej wyciągnąć ubezpieczenie. Obecnie jestem bardzo zainteresowana tym tematem i dowiedziałam się tego od prawnika, który zajmuje się wlaśnie tymi sprawami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
wiesz, zalezy o jakim ubezpieczeniu mowimy, jesli o AC to ja kompeltnie nie mam pojecia, ale jesli chodzi o OC, to ja powiem tak place 1200 zł na rok a mam zwyzki ze wzgledu na wiek... wiec to nie jest zle naprawde, w innych firmach ubepzpieczeniowych bylo drozej (jedynie w samopomocy bylo porownywalnie, ale niestety mialam stluczke i po niej od razu chceli mi dowalic kolejne zwyzki, wiec zmienilam na link4) jestem z nimi juz drugi rok... i powiem szczerze. ze wyciagniecie pieniedzy nie bedzie problemem... dla Ciebie TYLKO dla osoby, ktora ucierpi przez ciebie (jesli tak na to patrzysz) to z Twojego ubezpiecznia pojda pieniazki a TY poza wypelnieniem deklaracji i spotkaniem z przedstawicielem (jesli TYLKO MASZ OC) nic nie dostaniesz i nie bedziesz musiala wiecej robic
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No właśnie Edytko o to dokladnie mi chodziło. Problemy dla osoby poszkodowanej. Chyba nie powinnam się tu wypowiadać, ale jestem przeczulona na tym punkcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Podbijam wątek, bo wypowiedzi są sprzed dwóch lat więc może wiecie coś więcej...
Zastanawiamy się z TŻ nad ubezpieczeniem samochodu w Link4, bo wychodzi 400 zł taniej niż w PZU. Miałyście jakieś doświadczenia? Będę wdzięczna za każda opinię ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy ubezpieczałyście samochód w link4?
Podbijam temat.
Naprawdę nikt nie ubezpieczał samochodu w Link4 ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie polecam Link 4, duzo negatywnych rzeczy się o nich nasłuchałam..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zależy czy chodzi o OC czy AC?
w przypadku OC tak naprawdę nie ma znaczenia gdzie jesteś ubezpieczona ![]() PZU jest rzeczywiście bardzo drogie dodatkowo do blankietu który przysyłają do domu doliczają ubezpieczenie NW ![]() W dodatku nie mogę z niego na razie zrezygnować bo wpaciłam juz za I półrocze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tak na marginesie to ostatnio robiłam rozeznanie wśród firm ubezpieczeniowych i oprócz Link 4 , Hestia ma też bardzo korzystne ceny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ha tez. Ze trudno sie doprosić o pienądze i czeka sie strasznie długo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja mam ubezpieczone w alianzie autko o pojemności 1200 i zapłaciłam 272zł za rok, w tym zniżka mojej mamy 60% i moje 50% więcej ze względu na wiek.
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.prawojazdy.pl/413/firmy_u...ekamy_973.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Link4 to jedna z najbardziej badziewiastych "ubezpieczalni".
Link4 zalicza się do najgorszego szmatławca jakie można zaliczyć w kwestii dobrych ubezpieczeń rynkowych. Trudno jest dostać pieniądze, robią problemy przy szkodzie, "nie są pewni czy to od wypadku się stało czy było wcześniej". Wiem, bo koleżanka miała z nimi przeboje i dosyć się nachodziła a ja prawie z nią. A poza tym tutaj też funkcjonuje stara dobra rada- ten kto się najwięcej reklamuje ten ma mało do zaoferowania.
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jestem chyba jedną z nielicznych zadowolonych z Link 4.
![]() Plusy to: 1 cena 2 brak sztywnej formalizacji procedury ubezpieczenia i ... likwidowania szkody 3 szybkość załatwiania spraw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tematu - tez slyszalam, ze ciezko sie z nimi zalatwia jak juz zdarzy sie jakis wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
w Polsce samochód mialam ubezpieczony w PZU i uważam, że to jest jedno z najlepszych wyjść. Firma sprawdzona, działa na rynku od lat, w razie czego mozna odwiedzić placówkę, można w 4 oczy pogadać w razie wąpliwości, a w link4 niestety tego nie ma, w razie czego pozostaje wisieć na liniach telefonicznych.
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
ja odradzam, moja kolezanka miala wypadek , zadzwonila do link 4 i czekala 3 godziny na lawete
![]() chciala bym zaznaczyc za stalam z nia od 22 do 1 w nocy na srodku pola i czekalysmy... staraszne.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Słyszałam że w Linku opłaca się ubezpieczać tylko nowe samochody, ja wyliczałam sobie u nich składkę i wyszło strasznie drogo, w "Unice" płacę połowe tego co bym płaciła w "Linku"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja niestety ubezpieczyłam autko w Link4
![]() Oferta Link4 jest korzystna jedynie dla nowo wstępujących. Firma ta nie oszczędza na sieci agentów lecz wyzyskuje klientów obecnych. Przy podpisywaniu umowy zapłaciłam za OC ok. 500 zł. Była to dość korzystna oferta w 2007 r za składkę OC. Jakże zdziwiłam się, gdy w roku obecnym Link4 wysłał mi w dniu zakończenia obowiązującego ubezpieczenia kwitek do zapłaty na kwotę dwa razy wyższą. [Zgodnie z Art.28 ust.1 "Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych", w przypadku chęci zmiany dotychczasowego ubezpieczyciela, zawartą z min umowę ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej z tytułu posiadania i użytkowania pojazdów mechanicznych podlegających rejestracji należy wypowiedzieć: nie później niż na jeden dzień przed upływem okresu 12 miesięcy, na który umowa ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych została zawarta - w przypadku braku wypowiedzenia, ubezpieczyciel przyjmuje, że umowa ubezpieczenia jest kontynuowana. Może się więc zdarzyć, że na samochód będą obowiązywały dwie polisy: ta, którą ubezpieczający chciał zawrzeć (np. ze względu na niższą od dotychczasowej cenę) oraz tą, o której "myślał", że nie zawarł (ponieważ nie wypowiedział - może spodziewać się wtedy wezwania do uiszczenia nieopłaconej składki za niewypowiedzianą umowę). ]Jak się dowiedziałąm podczas rozmowy telefonicznej kwota ta zostałał podniesiona ze względu na podatek Religii (15%), wypadek na samochodzie (10%), jednakże nie był w stanie wyjaśnić podwyżki o kolejne 75% od kwoty ubiegłorocznej. Po dłuższej rozmowie stwierdził, że już nie jestem objęta akcją marketingową. Jednym słowem Link4 zmusił mnie do wykupu obowiązkowego ubezpieczenia OC dwukrotnie wyższego od ubiegłorocznego. Dla porównania inne firmy oferowały mi ubezpieczenie w cenach nie przekraczających 500 zł. Już na pewno pewno nie skorzystam z oferty firmy i Wam też tego nie radzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
odswierzam temat bo wlasnie wyliczylam sobie cene OC i AC, i u nich wyszlo mi najtaniej, moj kolega doradza mi ich mowi, ze jak daja najtaniej to warto.....co o tym myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Tanie ubezpieczalnie nie chetnie przyznaja odszkodowania-niskie kwoty etc.W razie gdyby poszkodowany kierowca z ktorym mamy kolizje byl niezadowolony z wysokosci przyznanego odszkodowania, moze wystapic do sadu i bedziemy odpowiadac na zasadach subsydiarnosci z firma ubezpieczeniowa.odczywisc ie z pzu moze byc tak samo ale oni daja calkiem spore sumy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
no juz sama nie wiem , ale ta cena mnie korci strasznie, myslisz ze naprawde jest az takie ryzyko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.