|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Groupon- odchudzanie z kalorynką
Hej,
czy wykupiła któraś w Was dietę na grouponie? Ja tak i od pn. zaczęłam, jak na razie jadłospis jest ok, nie ma tak aż tak wielu wyrzeczeń. Codziennie jeżdżę 5 km na rowerku. W ciągu 12 tyg. mam schudnąć 7 kg, ciekawe czy się uda. Ktoś się przyłączy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Groupon- odchudzanie z kalorynką
Hej, ja mialam wykupiona ta diete w czerwcu zeszlego roku. Szczerze - nie bylam zadowolona. Dieta w ogole mi nie odpowiadala, do tego w zadnej przegladarce nie dzialala mi zamiana posilkow! Jak chcialam zmienic to musialam za kazdym razem pisac do babek z czatu zeby mi pomogly... Po 3 tygodniach dalam sobie spokoj :p waga poszla w dol o kilo. Cwiczylam wtedy malo ale jadlam tak, jak bylo w diecie.
Mysle, ze jesli chodzi o skutki diety to na kazdego dziala inaczej, kazdemu co inne odpowiada. Ja generalnie nie lubie miec stricte wyznaczone co musze dzis zjesc, teraz po prostu sama sobie ustalam diete i jem, co lubie wiec waga spada ![]() Ale co do samej strony intenetowej, dzialania sytemu mam milion zastrzezen - ze wszystkim byl problem a to tu wpisac wage, a tu cos sie nie wyswietlalo etc Ale zycze powodzenia i wytrwalosci, dawaj znac jak ci idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
teraz chyba dużo się zmieniło, tj. mi strona działa bez zarzutu, mogę zamieniać posiłki i kontaktować się na chacie z dietetykiem.
Wybrałam dietę bez wyrzeczeń, bo wydaje mi się najbardziej racjonalna. To po prostu zdrowe nawyki, a nie jak w innych dietach jakieś idiotyczne wymysły. Jak czytałam,że przez bity tydzień mam np. jeść na śniadanie omlety a potem żółty ser( który raczej mało kalorii nie ma, to mnie krew zalewa). oto przykładowy jadłospis Chleb słonecznikowy z szynką i papryką, nektarynki Nektarynka 100 g - 2 sztuki Drugie Śniadanie | Kefir z musli z owocami suszonymi 200 5g 9,3g 31,1g 2,4g Kefir, 2% tłuszczu 200 g - 1 małe opakowanie Musli z owocami suszonymi 30 g - 3 łyżki Obiad | Gotowane udko z kaszą jęczmienną, fasolką i buraczkami Buraki gotowane 100 g - 2-3 łyżki Mięso z ud kurczaka, bez skóry 130 g - 1 średnie udko Masło extra 10 g - płaska łyżka Kasza jęczmienna, pęczak 30 g - 3-4 łyżki suchej Fasola szparagowa 250 g - 1,5 szklanki Podwieczorek | Tost z tuńczykiem i ogórkami Tuńczyk w oleju 50 g - 1/2 małej puszki Pieczywo tostowe, grahamowe 25 g - 1 kromka Ogórek kwaszony 50 g - 2 sztuki Kolacja Sałatka z fetą, warzywami i oliwkami Ser typu "Feta" 50 g - 1 plaster Oliwa z oliwek 15 g - 1 łyżka Cebula 30 g - 1 sztuka Ogórek 50 g - kawałek świeżego Papryka czerwona 50 g - 1/4 sztuki Pomidor 100 g - 1 mały Sałata 20 g - 2-3 liście Oliwki zielone marynowane, konserwowe 20 g - 4-6 sztuk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kiedyś miałam dietę wykupioną. Ale tez nie byłam zadowolona, po ok 3-4 tygodniach poszedł 1kg w dół :/ Trochę mało...Posiłki i tak zmniejszałam, bo nie mogłam tego wszytskiego w siebie wcisnąć
![]() No ale nic, teraz znów jestem na diecie, ok ok 2 tygodni (zaraz po świetach zaczęłam) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stosuję najstarszą dietę świata, czyli MŻ+WR. Jem to, co lubię, ale w malutkich ilościach. Średnio raz na tydzień pozwalam sobie na ulubione, np. włoskie dania a i tak tygodniowo idzie mi ok. 1-1,5 kg ![]() Nie trzeba płacić za żadne diety i męczyć się z programem. Skoro dieta, o której tu mowa jest tylko na zmienienie nawyków to samemu nie potrafisz ich zmienić, Autorko Wątku? ![]() Ludzie lubią sobie utrudniać życie ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nawyki nawykami, powszechnie wiadomo co jest zdrowe, co nie. Mnie cieszy,że mam jadłospis na 3 miesiące,bo nie chciałam jeść monotonnych posiłków i zastanawiać się, co mam kupować i jak codziennie przygotowywać posiłki, a tu mam wszystko napisane od a do z.
Generalnie, jak na razie nie ciągnie mnie ani do słodyczy ani do chipsów i fast foodów, nawet nie podjadam między posiłkami. Najgorzej jest u mnie z piwem i drinkami. Wiecie jak to jest, tu wypad z koleżankami na piwko, to jakaś impreza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Indios Bravos, też jestem na najzwykejszej MŻ teraz +ćwiczenia. I chudnę.
Jednak rozumiem avacorgan. Każdy próbuje co dla niego najlepsze - byleby z głową i zdrowo. Niektórzy, jak avacorgan mówi - lubią miec ustalone co maja danego dnia zjeść - ja akurat się na tym przejechałam. Ale może autorce wątku nie zaszkodzi, hm? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim proszę- nie odbierajcie mojego posta jako ataku
![]() Chodzi o to żeby autorka po 3 miesiącach potrafiła sama komponować sobie posiłki bez pomocy diet, bo te pieniążki można przeznaczyć np. na karnet na basen ![]() Rozumiecie mnie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I dopiero ta dieta daje efekty, w ogóle nie chodzę głodna, nie chce mi się chipsów (moja największa pokusa zawsze i wszędzie ![]() ![]() Wiesz do czego dążę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My jemy i pierogi i spaghetti i własnorobioną pizzę czasami ![]() ![]() ![]() ![]() Dodatkowo można sobie ustalić liczbę kalorii jaką chcemy spożywać na tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uff...ale się rozpisałam...mam nadzieję, że chciało Wam się czytać ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ech wczoraj totalna porażka, okazja była ważna i wypiłam parę drinków- toastów
![]() ![]() A jutro ważenie, boję się,że nic nie schudłam,ale zobaczymy, w każdym bądź razie z diety nie rezygnuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedobory pojawiają się przy dietach ubogich w składniki odżywcze, które mają na celu tylko zrzucenie wagi. MŻ nie jest taką dietą ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez bitchy Czas edycji: 2012-01-14 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zarówno ja i Ty unikamy go świadomie- więc stosując MŻ dalej będziesz miała anemię taką, jaką przy normalnym odżywianiu bo i tak tego czerwonego mięsa nie jesz ;] Dla mnie to kiepski przykład, bo nie możesz zmniejszyć ilości pożywienia, którego w ogóle nie przyswajasz ;] Co do ryb- są bardzo zdrowe, ale nie mają najwięcej żelaza. A anemia to jak wiemy- właśnie brak tego pierwiastka. Możesz więc jeść ryby bardzo często, ale nie zastąpisz tym krwistej wołowiny ;] Dlatego ja powolutku wprowadzam czerwone mięso, do czasu do czasu a dodatkowo faszeruję się wręcz rybami i zielonymi szejkami ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Te firmy dietetyczne są do kitu. Jestem przekonana, że wszystkim dają ten sam jadłospis. Też mi filozofia! Oczywiście dieta jest ważna i same nigdy nie dobierzemy odpowiedni składników. Tylko jak rozpoznań dobrego dietetyka z powołania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja mam niedobór czerwonych krwinek przy jednoczesnym bardzo wysokim poziomie żelaza we krwi (praktycznie ocieram się o górna granicę normy)...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.